Yhteiset tutkinnon osat, 2. jakso

23.10.2017–22.12.2017

Englanti, pakollinen vieras kieli 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Englannin pakollinen osio koostuu viikoittaisesta lähiopetuksesta, johon sisältyy keskusteluharjoituksia ja kirjallisia tehtäviä. Opit toimimaan viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa, ymmärtämään ja tuottamaan tekstejä, hankkimaan tietoa ja toimimaan monikielisessä ja –kulttuurisessa ympäristössä. Aiheina on arkipäivän ja työelämän tilanteita, asiakirjojen täyttämistä ja tiedonhakua.

Opettaja Satu Ranta

Lähiopetus Lakelankadun toimipisteessä maanantai-iltapäivisin

Matematiikka, pakollinen 3 osp (Espoon keskuksen kampus)

Avoin matematiikka on tarkoitettu sinulle, joka haluat suorittaa matematiikan opinnot omaan tahtiisi ja mahdollisesti jo etukäteen. Avoin matematiikka sopii myös sinulle, jolle pakollinen matematiikka (3osp) on aiemmin jäänyt suorittamatta. Opetuksessa käytetään apuna lähituntien lisäksi verkko-opetusta. Avoimessa matematiikassa otetaan mukaan myös ammatillisia ja yksilöllisiä osioita

Opettaja Mikko Turunen

Lähiopetus Kirkkokadun toimipisteessä torstai-iltapäivisin

Matematiikka, pakollinen 3 osp (Leppävaara)

Avoin matematiikka on tarkoitettu sinulle, joka haluat suorittaa matematiikan opinnot omaan tahtiisi ja mahdollisesti jo etukäteen. Avoin matematiikka sopii myös sinulle, jolle pakollinen matematiikka (3osp) on aiemmin jäänyt suorittamatta.

Opettaja Aleksi Virtanen

Lähiopetus Leppävaaran toimipisteessä tiistai-iltapäivisin

Ruotsi, pakollinen 1 osp (Espoon keskuksen kampus)

Tätä AvoinOmnian ruotsia pääset opiskelemaan verkossa. Verkko-opiskelun tukena on myös muutama lähiopetuskerta. Opit kertomaan itsestäsi, opinnoistasi ja vapaa-ajan harrastuksistasi. Opit tervehdyksiä ja toivotuksia. Opiskelet hieman oman ammattialasi sanastoa.

Opettaja Anna Lätti

Lähiopetus Kirkkokadun toimipisteessä tiistai-iltapäivisin, verkko-opiskelu Moodlessa

Ruotsi, pakollinen 1 osp (Leppävaara)

Nämä ruotsin alkeet on tarkoitettu sinulle, joka et aiemmin ole lainkaan opiskellut ruotsin kieltä. Opit kertomaan itsestäsi, opinnoistasi ja vapaa-ajan harrastuksistasi. Opit tervehdyksiä ja toivotuksia.

Opettaja Nina Turunen

Lähiopetus Leppävaaran toimipisteessä tiistai-iltapäivisin

Työkyvyn ylläpito, liikunta ja terveystieto, pakollinen 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Näiden opintojen aikana tulet tietoiseksi mm. ravitsemuksen, tupakoinnin ja päihteiden merkityksestä terveydellesi. Laadit juuri sinulle sopivan terveellisiä elämäntapoja, työkykyä ja liikuntaa edistävän suunnitelman ja opit toimimaan sen mukaisesti.

Opettaja Jarno Tervo

Lähiopetuksen Kirkkokadun toimipisteessä maanantai-iltapäivisin

Äidinkieli, suomi toisena kielenä (Espoon keskuksen kampus)

Nämä suomi toisena kielenä opinnot sopivat kaikille suomea vieraana kielenä opiskeleville lähtötasosta riippumatta. Opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat suorittaa suomi toisena kielenä opintoja omaan tahtiisi tai sinulle, jolta on jäänyt opintoja rästiin. Ensimmäisellä kerralla sovitaan opetuskäytänteistä (harjoitukset, kokeet ja kokoontumiskerrat).

Opettaja Marja Yli-Kerttula

Lähiopetus Kirkkokadun toimipisteessä maanantai-iltapäivisin

Äidinkieli, suomi toisena kielenä (Leppävaara)

Nämä suomi toisena kielenä opinnot sopivat kaikille suomea vieraana kielenä opiskeleville lähtötasosta riippumatta. Opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat suorittaa suomi toisena kielenä opintoja omaan tahtiisi tai sinulle, jolta on jäänyt opintoja rästiin. Ensimmäisellä kerralla sovitaan opetuskäytänteistä (harjoitukset, kokeet ja kokoontumiskerrat).

Opettaja Joonas Huotari

Lähiopetus Leppävaaran toimipisteessä tiistai-iltapäivisin

Nämä vieraiden kielten opinnot voit sisällyttää joko yhteisten tutkintojen osiin tai kansainvälisyyspolun opinnoiksi:

Katso mitä muita opintoja kansainvälisyyspolulle kuuluu.

Espanja 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Tule oppimaan espanjan kielen alkeet AvoinOmniassa! Voit sisällyttää nämä opinnot pakollisiksi vieraan kielen opinnoiksi yhteisiin tutkinnon osiin. Ei haittaa vaikka olisit jo suorittanut valinnaisen kurssin kyseisestä aineesta, käsiteltävä sanasto on hieman erilaista.

Opettaja Merja Vuori

Lähiopetus Lakelankadun toimipisteessä perjantai-iltapäivisin

Ranska 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Tule oppimaan ranskan kielen alkeet AvoinOmniassa! Voit sisällyttää nämä opinnot pakollisiksi vieraan kielen opinnoiksi yhteisiin tutkinnon osiin. Ei haittaa vaikka olisit jo suorittanut valinnaisen kurssin kyseisestä aineesta, käsiteltävä sanasto on hieman erilaista.

Opettaja Merja Vuori

Lähiopetus Lakelankadun toimipisteessä torstai-iltapäivisin

Saksa 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Tule oppimaan saksan kielen alkeet AvoinOmniassa! Voit sisällyttää nämä opinnot pakollisiksi vieraan kielen opinnoiksi yhteisiin tutkinnon osiin. Ei haittaa vaikka olisit jo suorittanut valinnaisen kurssin kyseisestä aineesta, käsiteltävä sanasto on hieman erilaista.

Opettaja Merja Vuori

Lähiopetus Lakelankadun toimipisteessä keskiviikkoiltapäivisin

Venäjä 2 osp (Espoon keskuksen kampus)

Tule oppimaan venäjän kielen alkeet AvoinOmniassa! Voit sisällyttää nämä opinnot pakollisiksi vieraan kielen opinnoiksi yhteisiin tutkinnon osiin. Ei haittaa vaikka olisit jo suorittanut valinnaisen kurssin kyseisestä aineesta, käsiteltävä sanasto on hieman erilaista.

Opettaja Erja Haapa-aho

Lähiopetus Lakelankadun toimipisteessä tiistai-iltapäivisin