Liikkuva opiskelu Omniassa

Liikkuva opiskelu -ohjelma tuo liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia opiskelupäiviisi.

Liikkuva koulu voi oLiikkuva opiskelu -logolla sinulle jo tuttu peruskoulun puolelta. Toisen asteen koulutuksessa ja korkeakouluissa ohjelma kulkee nimellä Liikkuva opiskelu.

Omnia on mukana Liikkuva opiskelu -ohjelmassa, joka tarkoittaa sitä, että lisäämme liikettä opiskelupäiviin ja liikkumisen mahdollisuuksia opiskeluympäristöihin. Lisäksi teemme yhteistyötä eri liikunnan ja hyvinvoinnin alan toimijoiden kanssa.

Liikkumista lisäämällä voit edistää terveyttäsi ja opiskelukykyäsi, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten muistia ja tarkkaavaisuutta. Koulupäivän aikana voit lisätä liikettä esimerkiksi pitämällä taukojumppaa oppitunnilla, käyttämällä kuntosalia koulupäivän aikana tai pelaamalla vaikkapa pingistä välitunnilla. Vinkkejä liikkumiseen saat Liikkuvan opiskelun Ideat -sivulta.

Vuoden 2018 aikana keskitämme Liikkuvan opiskelun toiminnan Kirkkonummen ja Suomenojan toimipisteisiin.

Ajankohtaista:

Suomenoja

 • Nyt on mahdollista mennä kokeilemaan boulderointia ja kiipeilyä Boulderkeskus Espooseen. Osoite on Niittyrinne 2B Espoo. Paikka on ihan koulun lähellä XXL:stä vähän eteenpäin. Mene kun sulle sopii: koulun jälkeen, illalla vaikka viikonloppuna. Kerro kassalla, että olet Omnian opiskelija, pääset maksutta sisään. Liikkuva opiskelu tarjoaa! Kurkkaa lisää Espoon boulderkeskuksen sivulta
 • Lets Move It - kaikki materiaali löytyy Moodlesta: Liikkuva opiskelu-kurssin alta
 • Luokka MA304 B171 saa koko ajan myös uusia aktiviteetteja, mutta siellä on jo jotain kivaa, istumisen vähentämiseen tarkoitettuja huonekaluja tulossa koekäyttöön lähiaikoina
 • Kokeilkaa myös uutta Cuckoo-sovellusta, hyvää taukojumppaa sielläkin! (ohjeet myös Moodlessa)
 • Opiskelija-sinustako Liikunta-tuutori, tule mukaan Liikkuva opiskelu toimintaan? (osaamispisteitä kuten aktiivipolusta)
 • Liikuntatilan rakentaminen alkaa, tulossa opiskelijoille ja henkilökunnalle tila, jossa voi treenata mm. lihaskuntoa, liikkuvuutta tai vaikka taukoliikuntaa
 • Omnia ja Espoon Palloseura EPS Jalkapallo ry järjestävät Omnian ammatillisille- ja lukio-opiskelijoille futistoimintaa eli aamutreenit Ebk-Honka areenalla ti ja to klo 8-9.30. Kutsua opiskelijoille laitettu Wilmassa, kaksi joukkuetta kilpa-ja harraste. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse, yhteyshenkilö on petra.sillanpaa@omnia.fi

Kirkkonummi

 • Kuntosali on opiskelijoiden käytössä ma-to klo 7.30-15.45 ja pe klo 7.30-14.45. Voit mennä treemaan silloin kun sinulle sopii - aamulla, välitunnilla, ruokatauolla tai koulupäiväsi jälkeen. Tulosta ja täytä PDF iconKuntosalin käyttöohjeet ja sopimus, Omnia Kirkkonummi ja palauta sopimus vahtimestarille. Sen jälkeen voit käydä pyytämässä oven avausta kun haluat salille.
 • Liikkeelle!-starttikurssi Liikkuva opiskelu ja Kirkkonummen kunta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden aloittaa liikuntaharrastus tai vaikka kokeilla erilaisia lajeja. Kurssin aikana jokainen tapaa henkilökohtaisesti liikuntaneuvojan, saat henkilökohtaisia neuvoja ja vinkkejä. Opiskelijat voivat suorittaa liikunnan rästejä tällä kurssilla, tai vaikka koko kurssin!
 • Lets Move It - kaikki materiaali löytyy Moodlesta: Liikkuva opiskelu-kurssin alta
 • Toiminnallisen oppimisen luokka B171 saa koko ajan myös uusia aktiviteetteja, mutta siellä on jo jotain kivaa =) tulossa mm. huonekaluja koekäyttöön istumisen vähentämiseksi
 • Istumisen tauottaminen: kokeilkaa uutta Cuckoo-sovellusta, hyvää taukojumppaa sielläkin! (ohjeet myös Moodlessa)
 • Opiskelija - sinustako Liikunta-tuutori, tule mukaan Liikkuva opiskelu toimintaan? (osaamispisteitä kuten aktiivipolusta)
 • Raksaryhmää etsitään pilottiin Työterveyslaitoksen Työkyky-passi tehtävään, kiva homma olisi tiedossa, toki muutkin saavat ilmoittautua!
Lisätietoja antaa
Pia Hutri
Projektityöntekijä
Pia.Hutri@omnia.fi