Taitaja

Ammattitaidon SM-kisa Taitaja kokoaa yhteen Suomen huippuosaajat.

Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa ratkotaan yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet. Kilpailu on tarkoitettu kisavuonna 20 vuotta täyttäville tai sitä nuoremmille ammatillisessa koulutuksessa oleville nuorille. Vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpailee 400 oman alansa osaajaa.

Taitaja2018-kisat järjestetään 14.–17.5.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Seuraa Taitaja2018-sivua.

Taitaja9

Taitaja9 on peruskoulun yläkoululaisille suunnattu joukkuekilpailu. Kilpailulla tuodaan esille hauskasti ja innostavalla tavalla kädentaitoa vaativien alojen, erityisesti tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden, tuntemusta. Sekajoukkueessa on kolme jäsentä, jotka voivat olla eri luokilta. Nopeimmat joukkueet etenevät paikallis- ja aluekilpailujen kautta finaaliin. Kisa on alkujaan lähtenyt liikkeelle Matinkylän ammattikoulusta ja levinnyt sieltä kaikkialle Suomeen.

TaitajaPLUS

TaitajaPLUS-kilpailu on ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Se järjestetään osana vuotuista Taitaja-kilpailua. Kilpailuun voivat osallistua kaikki, joille on oppilaitoksessa tehty henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma (HOJKS). Kisaan osallistujilla ei ole yläikärajaa.