Kesken jääneiden opintojen loppuun suorittaminen

Suunnitellaan yhdessä sopiva reitti ammattiin valmistumiseen!

Mikäli joudut keskeyttämään opintosi tai eroamaan, opinto-ohjaaja kertoo erilaisista mahdollisuuksista suorittaa koko tutkinto loppuun. Sitten mietitte yhdessä sopivan ratkaisun opintojesi loppuun saattamiseksi.

Keskeyttäessäsi opinnot tai erotessasi kokonaan, sinulla on seuraavat vaihtoehdot:

  • Jatkat opintoja ammatillisessa perusopetuksessa ja henkilökohtaista suunnitelmaa tarkennetaan vastaamaan muuttuneita olosuhteita.
  • Siirryt työelämään ja suoritat loput tutkinnosta näyttötutkintona. Tällöin huomioidaan, että eri tutkintojen tutkintotoimikunnat eivät automaattisesti tunnusta ammatillisena peruskoulutuksena suoritettuja näyttöjä, vaan saattavat pyytää lisänäyttöjä.
  • Siirryt työelämään ja suoritat loput tutkinnosta oppisopimuskoulutuksessa.
  • AvoinOmnia

Koululta saat erotodistuksen tai todistuksen suoritetuista tutkinnon osista, jotta voit työllistyä ja myöhemmin täydentää opintosi kokonaiseksi tutkinnoksi. Tutkinnon osat on laadittu siten, että voit työllistyä suorittamalla vain jonkin tai joitakin tutkinnon osia. Aikuisten näyttötutkinnoissa tavoitteena voi olla suorittaa vain yksittäinen tutkinnon osa.

Meillä Omniassa ensisijaisena tavoitteena kuitenkin on, että opiskelijamme ja tutkinnon suorittajamme suorittavat koko tutkinnon. Mietitään yhdessä sopiva ratkaisu!

Lisätietoa