Ammattilukio

Ammattilukiossa voit suorittaa samanaikaisesti kaksi tutkintoa: ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (ns. kaksoistutkinto).

Ammatillisena tutkintona voi olla mikä tahansa ammatillinen perustutkinto. Lisäksi valmentaudut ylioppilaskirjoituksiin opiskelemalla vähintään neljän ylioppilastutkintoaineen kurssit.

Lukio-opetuksen peruspaketti koostuu yhteensä 26 lukiokurssista:

  • äidinkieli (ÄI) tai suomi toisena kielenä (S2) 6 kurssia
  • pitkä englanti (ENA) 7 kurssia
  • keskipitkä ruotsi (RUB) 6 kurssia
  • lyhyt matematiikka (MAB) 7 kurssia tai Leppävaarassa tarjottava pitkä matematiikka (MAA) 10 kurssia
  • toimipisteessä/Tapiolassa tai verkossa tarjottavista reaaliaineista.

Lukuvuonna 2020-2021 tarjotaan terveystietoa (TE) ja yhteiskuntaoppia (YH) sekä Lehtimäki 1 C:ssä että Leppävaarassa. 

Hyväksytysti (vähintään arvosanalla 5) suoritetut kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintoon (max 40 osp/180 osp).  

Missä?

Omnian ammattilukiossa opiskelet aikuislukion opetussuunnitelman mukaisia kursseja Kirkkokadulla, Lehtimäentiellä, Lakelankadulla tai Leppävaarassa. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voit opiskella illalla tai päivällä Tapiolassa Itätuulenpiha 1:ssä, jos oppitunnit sopivat ammatilliseen lukujärjestykseen tai verkkokursseilla.

Milloin?

Opetusta järjestetään eri toimipisteissä seuraavasti:

  • Kirkkokadun, Lakelan, Lehtimäki A:n, Lehtimäki C:n ja Leppävaaran toimipisteissä pääosin iltapäivisin klo 14-17
  • Lehtimäki 1 A:n ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ammattilukio-opinnot ovat aamupäivisin: maanantaisin ja keskiviikkoisin jaksoilla 1-2 klo 8.15-12.55 ja jaksoilla 4-5 klo 8.15-11.05. Opiskelijoilla ei ole lukiotunteja lukion 3. jaksossa 7.12.2020-14.2.2021.
  • Terveystiedon ja yhteiskuntaopin opetus toimipisteissä on iltaisin klo 17-18.20.

Kenelle?

Ammattilukio-opintoihin voi osallistua kuka tahansa Omnian ammatillisen perustutkinnon opiskelija. Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, haluat parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla, tule ammattilukioon!

Kustannukset?

Espoon aikuislukion lähi- ja verkko-opetus on sinulle maksutonta. Hankit omakustanteisesti tarvittavat opiskeluvälineet, kuten kannettavan tietokoneen, langallisen hiiren ja langalliset kuulokkeet, digitaalisen tai painetun oppikirjan ja mahdolliset tehtävävihkot sekä muut muistiinpanovälineet. Lisäksi maksat ylioppilastutkintoon osallistumisesta tutkintomaksut.

Ketkä ohjaavat?

Ammattilukiolaisena saat ohjausta ammatillisilta opinto-ohjaajilta ja vastuuopettajilta sekä yo-asioissa aikuislukion opinto-ohjaajalta.

Katso lisää ohjauksesta ammattilukiossa

Syksyllä 2020 aloittavien aloitusinfot

Uusien opiskelijoiden aloittavien infot on pidetty toimipisteissä. 18.8. pidetystä infosta tallenne on katsottavissa YouTubessa. Samoin on aloittavien ammattilukiolaisten huoltajien 19.8. infon tallenne

Yo-infot ja ilmoittautuminen kirjoituksiin

Kevään 2021 kirjoituksien yo-infot ja ilmoittautuminen

  • Yo-info pidettiin 20.10. etänä, katso tallenne (29 min).
  • Yo-info keväällä 2021 kirjoitukset aloittavien huoltajille pidettiin etänä 20.10.,  katso tallenne (28 min).

Kevään 2021 kirjoituksiin ilmoittautuminen ajalla ti 27.10. – pe 23.11.  Ammattilukiolaisten ilmoittautumiset tarkistetaan etänä Teamsissa aikuislukion Wilman ajanvarauksella. 

Syksyn kirjoituksien yo-infot ja ilmoittautuminen

Koronapandemian vuoksi on 24.3. pidetty etänä pääosin samansisältöiset yo-infot ammattilukiolaisille ja huoltajille. Voit katsoa jälkimmäisestä infosta tallenteen (49 min).

Syksyn 2021 kirjoituksiin ilmoittautuminen ajalla ma 16.4.–to 27.5.  Katso toimipistekohtaiset ilmoittautumisten tarkistamisajat PDF icontäältä.

Lisätietoja

Videot

Lisätietoja antaa
Hanna Haataja
Palvelupäällikkö
0438200267
hanna.haataja@omnia.fi