Ammattilukio

Ammattilukiossa voit suorittaa samanaikaisesti kaksi tutkintoa: ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (ns. kaksoistutkinto).

Ammatillisena tutkintona voi olla mikä tahansa ammatillinen perustutkinto. Lisäksi valmentaudut ylioppilaskirjoituksiin opiskelemalla vähintään neljän ylioppilastutkintoaineen kurssit.

Lukio-opetuksen peruspaketti koostuu yhteensä 26 lukiokurssista:

 • äidinkieli (ÄI) tai suomi toisena kielenä (S2) 6 kurssia
 • pitkä englanti (ENA) 7 kurssia
 • keskipitkä ruotsi (RUB) 6 kurssia
 • lyhyt matematiikka (MAB) 7 kurssia tai Leppävaarassa tarjottava pitkä matematiikka (MAA) 10 kurssia
 • toimipisteessä/Tapiolassa tai verkossa tarjottavista reaaliaineista.

Lukuvuonna 2019-2020 tarjotaan terveystietoa (TE) Lehtimäki 1 C:ssä ja Leppävaarassa, yhteiskuntaoppia (YH) Leppävaarassa ja psykologiaa (PS) Kirkkokadulla. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti opiskelija voi suorittaa verkkokurssitarjottimella olevia oppiaineita/kursseja tai opiskella kursseja aikuislukiolla Tapiolassa.

Hyväksytysti (vähintään arvosanalla 5) suoritetut kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintoon (max 40 osp/180 osp).  

Missä?

Omnian ammattilukiossa opiskelet aikuislukion opetussuunnitelman mukaisia kursseja Kirkkokadulla, Lehtimäentiellä, Lakelankadulla tai Leppävaarassa. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voit opiskella illalla tai päivällä Tapiolassa Itätuulenpiha 1:ssä, jos oppitunnit sopivat ammatilliseen lukujärjestykseen tai verkkokursseilla.

Milloin?

Opetusta järjestetään eri toimipisteissä seuraavasti:

 • Kirkkokadun, Lakelan, Lehtimäki A:n, Lehtimäki C:n ja Leppävaaran toimipisteissä pääosin iltapäivisin klo 14-17
 • Lehtimäentiellä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ammattilukio-opinnot ovat aamupäivisin: Lehtimäki A:ssa maanantaisin ja keskiviikkoisin jaksoilla 1-2 klo 8.15-12.55 ja jaksoilla 4-5 klo 8.15-11.05 sekä Lehtimäki C:ssä tiistaisin ja torstaisin klo 8.15-11.05.
 • Lehtimäki 1 A:n ensimmäisen vuoden opiskelijoilla ei ole ammattilukion tunteja lukion 3. jaksossa (9.12.2019-9.2.2020). 
 • Terveystiedon, psykologian ja yhteiskuntaopin opetus toimipisteissä on iltaisin klo 17-18.20.

Kenelle?

Ammattilukio-opintoihin voi osallistua kuka tahansa Omnian ammatillisen perustutkinnon opiskelija. Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, haluat parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla, tule ammattilukioon!

Kustannukset?

Espoon aikuislukion lähi- ja verkko-opetus on sinulle maksutonta. Hankit omakustanteisesti tarvittavat opiskeluvälineet, kuten kannettavan tietokoneen, langallisen hiiren ja langalliset kuulokkeet, digitaalisen tai painetun oppikirjan ja mahdolliset tehtävävihkot sekä muut muistiinpanovälineet. Lisäksi maksat ylioppilastutkintoon osallistumisesta tutkintomaksut.

Ketkä ohjaavat?

Ammattilukiolaisena saat ohjausta ammatillisilta opinto-ohjaajilta ja vastuuopettajilta sekä yo-asioissa aikuislukion opinto-ohjaajalta.

Katso lisää ohjauksesta ammattilukiossa

Yo-infot syksyllä 2020 yo-tutkinnon aloittaville

Poikkeustilanteen vuoksi ammattilukolaisten yo-infoja ei järjestetä paikan päällä Lehtimäentiellä ja Leppävaarassa, mutta ne järjestetään etänä pääosin 2018 lukio-opinnot aloittaneille ja heidän huoltajilleen.

 • ti 24.3. klo 13-14 Leppävaaran 2018 aloittaneille ja ensi syksynä kirjoitukset aloittaville
 • ke 25.3. klo 13-14 Lehtimäki A:n, Lehtimäki C:n, Lakelan, Kirkkokadun, Kirkkonummen ja Suomenojan 2018 aloittaneille ja ensi syksynä kirjoitukset aloittaville
 • ke 25.3. klo 18-19 eri toimipisteiden 2018 aloittaneiden ammattilukiolaisten huoltajille opiskelijoille lähetettynä (huoltajatunnukset käytössä vain harvalla).

2018 aloittaneet ammattilukiolaiset ja huoltajat saavat ma 23.3. linkkiviestin, jossa on tarkemmat ohjeet yo-infoon osallistumisesta tai tallenteen/videon katsomisesta tilaisuuden jälkeen.

Lue lisää

Videot

Lisätietoja antaa
Hanna Haataja
Palvelupäällikkö
0438200267
hanna.haataja@omnia.fi