Ammattilukio

Ammattilukiossa voit suorittaa samanaikaisesti kaksi tutkintoa: ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (ns. kaksoistutkinto).

Oletko kiinnostunut lukio-opinnoista? Haluatko parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla? Silloin ammattilukio on sinua varten. 

Ammattilukiossa voit suorittaa samanaikaisesti minkä tahansa Omnian ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (ns. kaksoistutkinto). Omnian ammattilukiossa opiskelet aikuislukion opetussuunnitelman mukaisia kursseja päivällä tai illalla, lähiopetuksessa tai verkkokursseilla.  

Ammatillisen perustutkinnon lisäksi valmentaudut ylioppilaskirjoituksiin opiskelemalla vähintään neljän ylioppilastutkintoaineen kurssit. 

Lukio-opetuksen peruspaketti koostuu yhteensä 26 lukiokurssista: 

  • äidinkieli (ÄI) tai suomi toisena kielenä (S2) 6 kurssia 
  • pitkä englanti (ENA) 7 kurssia 
  • keskipitkä ruotsi (RUB) 6 kurssia 
  • lyhyt matematiikka (MAB) 7 kurssia tai Leppävaarassa tarjottava pitkä matematiikka (MAA) 10 kurssia 
  • toimipisteessä, Tapiolassa tai verkossa tarjottavat reaaliaineet 

Hyväksytysti (vähintään arvosanalla 5, asteikolla 4-10) suoritetut kurssit sisällytetään ammatilliseen tutkintoon (max 40 osp/180 osp). 

Missä?

Omnian ammattilukiossa opiskelet aikuislukion opetussuunnitelman mukaisia kursseja Kirkkokadulla, Lehtimäentiellä, Lakelankadulla tai Leppävaarassa. Lisäksi tai vaihtoehtoisesti voit opiskella illalla tai päivällä Tapiolassa Itätuulenpiha 1:ssä, jos oppitunnit sopivat ammatilliseen lukujärjestykseen tai verkkokursseilla.

Milloin?

Opetusta järjestetään eri toimipisteissä seuraavasti:

  • Kirkkokadun, Lakelan, Lehtimäki A:n, Lehtimäki C:n ja Leppävaaran toimipisteissä pääosin iltapäivisin klo 14-17
  • Lehtimäki 1 A:n ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ammattilukio-opinnot ovat aamupäivisin: maanantaisin ja keskiviikkoisin jaksoilla 1-2 klo 8.15-12.55 ja jaksoilla 4-5 klo 8.15-11.05. Opiskelijoilla ei ole lukiotunteja lukion 3. jaksossa 7.12.2020-14.2.2021.
  • Terveystiedon ja yhteiskuntaopin opetus toimipisteissä on iltaisin klo 17-18.20.

Kenelle?

Ammattilukio-opintoihin voi osallistua kuka tahansa Omnian ammatillisen perustutkinnon opiskelija. Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, haluat parantaa jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä korkeakouluun pääsemistä todistusvalinnalla, tule ammattilukioon!

Kustannukset?

Espoon aikuislukion lähi- ja verkko-opetus on sinulle maksutonta. Hankit omakustanteisesti tarvittavat opiskeluvälineet, kuten kannettavan tietokoneen, langallisen hiiren ja langalliset kuulokkeet, digitaalisen tai painetun oppikirjan ja mahdolliset tehtävävihkot sekä muut muistiinpanovälineet. Lisäksi maksat ylioppilastutkintoon osallistumisesta tutkintomaksut.

Ketkä ohjaavat?

Ammattilukiolaisena saat ohjausta ammatillisilta opinto-ohjaajilta ja vastuuopettajilta sekä yo-asioissa aikuislukion opinto-ohjaajalta.

Katso lisää ohjauksesta ammattilukiossa

Syksyllä 2021 aloittavien aloitusinfot

Uusien opiskelijoiden aloittavien infot pidetään Teamsissä ja tallenne tilaisuuksien jälkeen. 

Yo-infot ja ilmoittautuminen kirjoituksiin

Syksyllä 2021 ja keväällä 2022 pidetään yo-infot, joista tiedotetaan myöhemmin. 

Lisätietoja

Videot

Lisätietoja antaa
Hanna Haataja
Palvelupäällikkö
0438200267
hanna.haataja@omnia.fi