Yrittäjyysopinnot

Yrittäjyysopintojen kautta työelämään tai yrittäjäksi.

Yrittäjyyden oppimaiseman opinnot on tarkoitettu sinulle, joka haluat kehittää omia yrittäjyystaitojasi ja/tai haaveilet oman yrityksen perustamisesta. Omniassa sinulla on mahdollisuus harjoitella yrittäjyyttä yrittäjyysopettajien valmennuksessa sekä yhteistyössä yrittäjien kanssa.

Useat Omnian opiskelijat ovat jo vuosien ajan perustaneet harjoitusyrityksiä (ilman Y-tunnusta) ja pyörittäneet oman alan yritystoimintaa opiskelujensa ohessa. Oppimaisemassa kulkijoita yhdistää halu tehdä ja kyky innostua.

Kaikki Omnian ammatilliset opiskelijat opiskelevat yrittäjyyttä vähintään yhden osaamispisteen verran. Tämän lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus osallistua useisiin erilaisiin toteutuksiin oppia niin yrittäjyydessä tarvittavia keskeisiä taitoja kuin saada käytännön kokemusta (harjoitus)yritystoiminnasta.

Yrittäjyysopinnoista saat nostetta työelämään ja valmiuksia yrittäjyyteen. Yrittäjyysopinnot antavat sinulle mahdollisuuden kokeilla ja testata ideoitasi sekä kehittää niistä tuotteita tai palveluita ilman, että sinulla tarvitsee olla etukäteen valmiita konsepteja. Yrittäjyysopintojen myötä saat käytännön kokemusta yrittäjyydestä ja voit arvioida omia mahdollisuuksiasi toimia yrittäjänä. Yrittäjyysopintojen puitteissa voit osallistua sekä kansalliseen että kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Esimerkkejä, miten voit oppia yrittäjyyttä Omniassa:

  1. NY – Vuosi yrittäjänä -toiminta. Opiskelija perustaa lukuvuodeksi NY-yrityksen tai muun harjoitusyrityksen. 
  2. Taitaja-kilpailuun osallistuminen. Opiskelija osallistuu vuosittain järjestettävään Taitaja-kipailuun yrittäjyys-lajissa.  
  3. Lukupiiri. Opiskelija ideoi omaa liikeideaa lukupiirin avulla, yhteistyössä Omnian kirjasto.
  4. Startkick -liikeideakilpailu. Opiskelija osallistuu kilpailuun kehittämällään liikeidealla.
Lisätietoja antaa
Jonna Haltia
Opettaja
0468514183
Jonna.Haltia@omnia.fi
Juha Vettenniemi
Opettaja
0468513652
Juha.Vettenniemi@omnia.fi