Korkeakouluopinnot

Nostetta opintoihin korkeakouluopinnoista.

Haluatko suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana toisen asteen tutkintoasi? Suunnitteletko jatkavasi opiskelua myöhemmin ammattikorkeakoulussa? Tutustu Omnian korkeakouluopintomahdollisuuksiin ja rakenna yksilöllinen polkusi kohti jatko-opintoja.

Tarjonta on kokonaisuudessaan alla olevassa taulukossa. Voit suorittaa joko pienempiä kokonaisuuksia tai laajoja väyläopintoja.

  • Pienempiä kokonaisuuksia voit opiskella Laureassa, Humak:ssa ja Metropoliassa. Ne ovat avoimia kaikille toisen asteen opiskelijoille. Lisätietoa näistä opinnoista AvoinOmnian sivuilta
  • Laajemmat kokonaisuudet ovat tarjolla LAMKssa ja Metropoliassa. Laajemmat väyläopinnot on tarkoitettu tietyn ammattialan opiskelijoille. Niistä löydät tietoa alhaalta tältä sivulta.

Jos jatkat toisen asteen jälkeen ammattikorkeakouluun, voit saada Omniassa opiskellessa suoritetut opintopisteet myös osaksi AMK-tutkintoa (poikkeuksena tietyt valmentavat kielten kurssit, nekin saat kuitenkin Omnian tutkintoon).

Jos haluat korkeakouluopintoja osaksi toisen asteen tutkintoasi, juttele asiasta aina oman vastuuopettajan tai opon kanssa ennen kuin ilmoittaudut mukaan.

Korkeakouluopintoja Omniassa

Pienemmät kokonaisuudet kaikille toisen asteen opiskelijoille

Ammattikorkeakoulu Opinto Opintopiste

Laurea

Digiväylä: Estenomi

10 op

Laurea

Digiväylä: Fysioterapeutti

10 op

Laurea

Digiväylä: Liiketalous

10 op

Laurea

Digiväylä: Restonomi

10 op

Laurea

Digiväylä: Sairaanhoitaja

10 op

Laurea

Digiväylä: Sosionomi

10 op

Laurea

Digiväylä: Sosionomi (rikosseuraamusala)

10 op

Laurea

Digiväylä: Tietojenkäsittely

10 op

Laurea

Valmentava ruotsi

3 op

Laurea

Valmentava englanti

3 op

Laurea

Tehosta viestintääsi

5 op

Humak

Kulttuurituotannon perusteet

3 op

Humak

Otetta suomalaiseen viittomakieleen

2 op

Humak

Otetta puhevammaisten tulkkaukseen

2 op

Humak

Yhteisöpedagogi - ihmissuhdetyön ammattilainen

3 op

Humak

Kulttuurituotanto: Digitaaliset oppimisympäristöt

5 op

Metropolia

Kurkistuskurssi AMK-opintoihin (esim. Seikkailut virtuaalimaailmassa)

2 op

Avoin yliopisto

Kursseja Omnian aikuislukion opiskelijoille

 

 

Laajat kokonaisuudet tietyn ammattialan opiskelijoille

Ammattikorkeakoulu Opinto Opintopiste

Metropolia

Autoalan opinnot

60 op

Metropolia

Tieto- ja viestintätekniikan opinnot

60 op

Metropolia

Liiketalous

max 60 op

LAMK

Motari-opinnot (puuala)

min 30 op

Laajat kokonaisuudet tietyn ammattialan opiskelijoille

Puutekniikan insinöörin opintoja puusepille, LAMK

Opiskellessasi Omniassa puusepäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa samaan aikaan ammattikorkeakouluopintoja Lahden Ammattikorkeakoulussa MOTARI-opintoina yhteensä 30 opintopistettä. Opinnot toteutetaan Omnian ja LAMKin opettajien yhteistyönä. Opintoihin sisältyy 2 lähipäivää Lahdessa.

Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä MOTARI-opintoja suoritettuna vähintään keskiarvolla 3, voit hakea LAMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Lisätietoja antaa:
Ulla Aulavuo, Opinto-ohjaaja
ulla.alavuo@omnia.fi
p. 050 351 6075

Autoinsinöörin opintoja autoalan opiskelijoille, Metropolia

Omnian autoalan perustutkinto-opiskelijana voit suorittaa opintojesi aikana ajoneuvotekniikan ammattikorkeakouluopintoja Metropoliassa yhteensä 60 opintopistettä. Opinnot toteutetaan Omnian ja Metropolian opettajien yhteistyönä sekä Omnian että Metropolian tiloissa.

Suoritettuasi korkeakouluopinnot, sinulla on mahdollisuus hakea opiskelupaikkaa Metropolian ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelmasta ilman pääsykoetta.

Lisätietoja antaa:
Anita Nordström, Opinto-ohjaaja
anita.nordstrom@omnia.fi
p. 043 824 0361

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörin AMK-väylä datanomeille, Metropolia

Opiskellessasi Omniassa datanomiksi voit suorittaa opintojesi aikana myös 10 opintopistettä (tai enemmän) Metropolian tieto- ja viestintätekniikan opintoja. Opinnot ovat kokonaan verkossa, omaan tahtiin tehtävinä, ja kurssivalikoima sisältää monenlaisia aiheita ohjelmoinnista ja erilaisista tietoteknisistä ylläpitotehtävistä projektinhallintaan ja yrittäjyyteen.

Suoritettuasi nämä opinnot sekä datanomitutkinnon, sinulla on mahdollisuus jatkaa Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan ilman pääsykoetta. Koko datanomitutkinnon suorittaminen on välttämätöntä, sillä 50 opintopistettä (vaaditusta 60 opintopisteestä, 50 op + 10 op) tunnustetaan osaamisena vasta tutkintotodistuksen perusteella.

Datanomitutkinnon perusteet muuttuvat syksyllä 2020 tieto- ja viestintätekniikan sekä tieto- ja tietoliikennetekniikan yhdistyessä yhdeksi koulutusalaksi, joten väyläopintojen yksityiskohdat saattavat muuttua 1.8.2020 jälkeen aloittavien opiskelijoiden kohdalla.

Lisätietoja antaa:
Damien Kuosmanen, datanomien AMK-väylävastaava
damien.kuosmanen@omnia.fi

Tradenomin opintoja merkonomeille, Metropolia

Omnian merkonomin perustutkinto-opiskelijana voit suorittaa opintojesi aikana liiketalouden ammattikorkeakouluopintoja Metropoliassa. Voit tehdä joko pienempiä opintojaksoja tai suurempia kokonaisuuksia. Kysy lisätietoa opinto-ohjaajaltasi.

Lisätietoja antaa:
Timo Pulkkinen, opinto-ohjaaja
timo.pulkkinen@omnia.fi