Korkeakouluopinnot

Nostetta opintoihin korkeakouluopinnoista.

Haluatko suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana ammatillista tutkintoasi? Suunnitteletko jatkavasi opiskelua myöhemmin ammattikorkeakoulussa? Tutustu Omnian korkeakouluopintoihin ja rakenna yksilöllinen opintopolkusi kohti jatko-opintoja.

Opinnot toteutetaan Omnian ja ammattikorkeakoulun opettajien yhteistyönä sekä Omnian että korkeakoulujen tiloissa. Suoritettuasi korkeakouluopinnot sinulla on mahdollisuus hakea opiskelupaikka ammattikorkeakoulusta alla mainituista tutkinto-ohjelmista ilman pääsykoetta.

Tutustu myös koulutusalasta riippumattomiin korkeakouluopintoihin AvoinOmnian sivuilla.

Autoinsinööriksi ammattikorkeaopintojen avulla

Omnian autoalan perustutkinto-opiskelijana voit suorittaa opintojesi aikana ajoneuvotekniikan ammattikorkeakouluopintoja Metropoliassa yhteensä 60 opintopistettä. Opinnot toteutetaan Omnian ja Metropolian opettajien yhteistyönä sekä Omnian että Metropolian tiloissa.

Suoritettuasi korkeakouluopinnot, sinulla on mahdollisuus hakea opiskelupaikkaa Metropolian ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelmasta ilman pääsykoetta.

Lisätietoja antaa:
Anita Nordström, Opinto-ohjaaja
anita.nordstrom@omnia.fi
p. 043 824 0361

Digitaalisia väyläopintoja Laureassa

Laurea-ammattikorkeakoulussa voit opiskella verkossa myös alakohtaisia 10 opintopisteen (5 + 5) laajuisia opintoja. Nämä opinnot eivät vielä avaa suoraa väylää ammattikorkeaan, mutta palvelevat hyvin kurkistuksina eri alojen ammattikorkeakouluopintoihin. Lisää tietoa Laurean digitaalisista väyläopinnoista löydät AvoinOmnian sivuilta

Puutekniikan insinööriksi ammattikorkeapolulta

Opiskellessasi Omniassa puusepäksi sinulla on mahdollisuus suorittaa samaan aikaan ammattikorkeakouluopintoja Lahden Ammattikorkeakoulussa MOTARI-opintoina yhteensä 30 opintopistettä. Opinnot toteutetaan Omnian ja LAMKin opettajien yhteistyönä. Opintoihin sisältyy 2 lähipäivää Lahdessa.

Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä MOTARI-opintoja suoritettuna vähintään keskiarvolla 3, voit hakea LAMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Lisätietoja antaa:
Ulla Aulavuo, Opinto-ohjaaja
ulla.alavuo@omnia.fi
p. 050 351 6075

Tradenomiksi ammattikorkeaopintojen avulla

Omnian merkonomin perustutkinto-opiskelijana voit suorittaa opintojesi aikana liiketalouden ammattikorkeakouluopintoja Metropoliassa yhteensä 60 opintopistettä. Opinnot toteutetaan Omnian ja Metropolian opettajien yhteistyönä sekä Omnian että Metropolian tiloissa.

Suoritettuasi korkeakouluopinnot, sinulla on mahdollisuus hakea avoimen väylän kautta opiskelupaikkaa Metropolian liiketalouden tutkinto-ohjelmasta ilman pääsykoetta.

Lisätietoja antaa:
Minna Hirvonen, Opinto-ohjaaja
Minna.Hirvonen@omnia.fi
p. 040 1267 452

Tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi AMK-väylän avulla

Opiskellessasi Omniassa datanomiksi voit suorittaa opintojesi aikana myös 10 opintopistettä (tai enemmän) Metropolian tieto- ja viestintätekniikan opintoja. Opinnot ovat kokonaan verkossa, omaan tahtiin tehtävinä, ja kurssivalikoima sisältää monenlaisia aiheita ohjelmoinnista ja erilaisista tietoteknisistä ylläpitotehtävistä projektinhallintaan ja yrittäjyyteen.

Suoritettuasi nämä opinnot sekä datanomitutkinnon, sinulla on mahdollisuus jatkaa Metropolian tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan ilman pääsykoetta. Koko datanomitutkinnon suorittaminen on välttämätöntä, sillä 50 opintopistettä (vaaditusta 60 opintopisteestä, 50 op + 10 op) tunnustetaan osaamisena vasta tutkintotodistuksen perusteella.

Datanomitutkinnon perusteet muuttuvat syksyllä 2020 tieto- ja viestintätekniikan sekä tieto- ja tietoliikennetekniikan yhdistyessä yhdeksi koulutusalaksi, joten väyläopintojen yksityiskohdat saattavat muuttua 1.8.2020 jälkeen aloittavien opiskelijoiden kohdalla.

Lisätietoja antaa:
Damien Kuosmanen, datanomien AMK-väylävastaava
damien.kuosmanen@omnia.fi