Ammattilukio

(ent. lukiopolku) Kaksoistutkinto Omniassa – opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa ammattilukiossa.

Jos olet itsenäinen, sitoutunut ja valmis panostamaan opintoihisi, tule ammattilukioon! Ammattilukiossa parannat jatko-opiskeluvalmiuksiasi sekä valmentaudut vähintään neljän aineen ylioppilaskirjoituksiin. Voit suorittaa kolmessa vuodessa sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Yhdistelmää kutsutaan myös kaksoistutkinnoksi tai yhdistelmätutkinnoksi.

Lue miten Sonja opiskeli kolmessa vuodessa leipuri-kondiittoriksi ja ylioppilaaksi.

Lukio-opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoa. Espoon aikuislukion oppimäärän mukaista opetusta järjestetään Omnian tiloissa Lakelassa, Kirkkokadulla, Lehtimäentiellä ja Leppävaarassa. Reaaliaineista terveystietoa on mahdollista opiskella Espoon keskuksessa ja yhteiskuntaoppia Leppävaarassa. Laajemmin reaaliaineita, kieliä ja matemaattisluonnontieteellisiä aineita voit opiskella iltakursseilla aikuislukiossa Tapiolassa tai verkkokursseina. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään Omnian Kirkkokadun toimipisteessä.

Lukiokurssit ammattilukiossa

Lukiokurssien perussuunnitelmaan sisältyy 26 kurssia. Opiskelija voi opiskella 4-5 oppiainetta:

  • Äidinkieli tai suomi toisena kielenä 5 + 1 kurssia
  • Englanti 6 + 1 kurssia
  • Ruotsi 5 + 1 kurssia
  • Lyhyt matematiikka 6 + 1 kurssia
  • Pitkä matematiikka 10 kurssia (alkaa syksyllä 2018 vain Leppävaarassa)
  • Terveystieto 2 kurssia (Kirkkokadulla) + 1 kurssi verkossa
  • Yhteiskuntaoppi 3 kurssia Leppävaarassa 

Pakollisten kurssien lisäksi suoritetaan yksi abikurssi. Syventäviä kursseja opiskelija voi opiskella aikuislukion iltakursseilla tai verkkokursseina.

Aineiden korvaavuudet

Ammattilukion opinnot korvaavat ammatillisen perustutkinnon yhteisten aineiden opintoja 23 osaamispisteen (osp) verran lukuunottamatta fysiikkaa, kemiaa, tieto- ja viestintätekniikkaa, liikuntaa ja terveystietoa, yhteiskuntataitoja, työelämätaitoja sekä yrittäjyys- ja yritystoimintaa. Lisäksi lukio-opinnot korvaavat joko ammatillisen perustutkinnon valinnaiset tutkinnon osat 15 osp tai vapaasti valittavat tutkinnon osat 10 osp.

Ammattilukion ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkinnon kokeet voit aloittaa, kun olet tehnyt puolet ammatillisesta tutkinnosta. Saat ylioppilastutkintotodistuksen, kun suoritat hyväksytysti vähintään neljä pakollista koetta ja ammatillisen perustutkinnon. Äidinkielen tai suomi toisena kielenä koe on pakollinen kaikille. Kolme muuta pakollista koetta opiskelija valitset seuraavista kokeista: toinen kotimainen kieli (ruotsi), vieras kieli, matematiikka ja reaaliaineet. 

Hakeminen ammattilukioon

Ammattilukioon hakeudut opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä tai opintojen alettua ottamalla yhteyttä toimipisteesi opinto-ohjaajaan.

Tämän jälkeen voit ilmoittautua ammattilukion opiskelijaksi aikuislukion Wilmassa. Saat käyttöösi samat tunnukset kuin ammatillisen koulutuksen Wilmassa.

PDF iconOhje ammattilukioon ilmoittautumiseen

Lue lisää

Lisätietoja antaa
Hanna Haataja
Palvelupäällikkö
0438200267
hanna.haataja@omnia.fi