Terveydenhuolto ammatilliselle aikuisopiskelijalle

Opiskeluterveydenhuollosta saat tukea fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiisi.

Opiskeluterveydenhuolto on käytettävissäsi, jos opiskelet päätoimisesti ja opointosi kestävät yhtäjaksoisesti vähintään 2 kuukautta. Palvelut ovat maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja tukee fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointiasi, sekä auttaa opintojen sujumisessa ja valmistumisessa tulevaan ammattiin. Saat tukea ja neuvontaa arkeen ja elämänhallintaan sekä terveisiin elintapoihin esimerkiksi painonhallinnassa tai tupakoinnin lopettamisessa.

Infovideo opiskeluterveydenhuollon palveluista: Mirjam Lännerholm kertoo opiskelijaterveydenhuollosta.

Terveystarkastukset

Ensimmäisen vuoden perustutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus tulla terveystarkastukseen. Sinulle lähetetään opintojen alussa linkki sähköiseen terveyskyselylomakkeeseen. Tarvittaessa saat kutsun terveystarkastukseen. Voit myös itse ottaa yhteyttä terveydenhoitajaan ja varata ajan terveystarkastukseen.

Kaikkien kansainväliseen toimintaan osallistuvien opiskelijoiden tulee käydä terveydenhoitajan vastaanotolla vaihtoon lähtijän terveystarkastuksessa. Vastaanottoaika kannattaa varata hyvissä ajoin, mieluiten vähintään 2 kuukautta ennen vaihtoon lähtöä.

Muut palvelut

  • Rokotusneuvontaa ja kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat ilmaiset rokotteet: jäykkäkouristus, kurkkumätä (suositellaan tehostetta 10 v. välein), polio sekä MPR. Riskiryhmään kuuluvat saavat halutessaan maksuttoman influenssarokotteen.
  • Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tarjotaan B-hepatiittirokote.
  • Salmonellatodistukset opintoja varten
  • Terveysneuvonta (esim. ruokavalio, liikunta, päihteet, seksuaaliterveys)
  • Ensiaputilanteet

Terveydenhoitajan puoleen voit kääntyä aina, kun tarvitset tietoa terveydestä tai terveyspalveluista, tai jos terveydentilassa ilmenee opiskelukykyyn vaikuttavia tekijöitä (esim. väsymystä, mielialan laskua, stressiä, tai ongelmia päihteiden kanssa).

Opiskeluterveydenhuollon sähköinen ajanvaraus

Sähköisellä ajanvarauksella voit varata ajan terveydenhoitajalle, tarkistaa, siirtää tai perua ajanvarauksen tai vahvistaa ennakkoajanvarauksen. Käyttö edellyttää, että olet espoolainen tai olet aiemmin asioinut Espoon kaupungin kunnallisessa terveydenhuollossa. Ajanvarauspalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tarvittaessa ajanvaraus on siirrettävä tai peruutettava mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, viimeistään edeltävänä päivänä klo 15 mennessä.

Osoite sähköiseen ajanvaraukseen: www.espoo.fi/e-opiskelijaterveys

Terveydenhoitaja

Mirjam Lännerholm
Lakelankatu 1, huone C136 (1. krs, C-käytävä)
p. 043 825 0539

Tiina Kotajärvi
Lakelankatu 1, huone C136 (1. krs, C-käytävä) / D210 (2. krs, D-osa)
p. 043 826 7990

Omnian Kirkkonummen toimipisteen terveydenhoitaja

Vastaanotto A-rakennuksessa. Paikalla ke - to, puhelimitse ja sähköpostitse tavoitettavissa päivittäin.

Sirpa Kääriäinen
Purotie 6, Kirkkonummi
p. 050 310 7063
sirpa.kaariainen(at)kirkkonummi.fi

Kirkkonummella opiskeleville opiskelijoille tarjotaan samat palvelut kuin Espoossa opiskeleville, mutta sähköisen terveyskyselyn sijaan teetetään paperinen terveyskysely, jonka jälkeen tarjotaan mahdollisuutta varata aika terveystarkastukseen.