Ajankohtaiset

Omniaan valittiin kevään 2019 yhteishaussa 1312 opiskelijaa

Määrällisesti eniten opiskelijoita valittiin liiketoiminnan perustutkintoon (242 opiskelijaa) sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon (191) ja hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon (85). 

Omnian hakusijoille 1-5 tehtiin yhteensä 6140 hakua.

Varasijoille valittuja kutsutaan opiskelijaksi heti, kun paikkoja vapautuu.

Opiskelupaikka vastaanotettava 27.6. mennessä

Omniassa järjestetään opiskelupaikan vastaanottopäivät 18.-19.6 kesäkuuta eri toimipisteissä. Paikan päällä voi ilmoittautua opintoihin sekä saada tietoa eri mahdollisuuksista Omniassa.

Omniaan valittujen nimet julkistetaan torstaina 13.6.2019. Opiskelupaikka on vastaanotettava 27.6.2019 mennessä. Opiskelupaikan voi vastaanottaa sähköisesti linkin kautta, jonka hakija saa hakemuksessa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Jos otat opiskelupaikan vastaan sähköisesti, sinun tulee kuitenkin toimittaa opiskelupaikan vahvistuslomake kirjallisena sekä kopiot koulutodistuksista (myös perusopetuksen 2019 päättäneet) InfoOmnian asiakaspalvelupisteisiin (Kirkkokadun InfoOmnia, Kirkkokatu 16 B tai Upseerinkadun InfoOmnia, Upseerinkatu 1-3).

Voit vastaanottaa opiskelupaikan myös asioimalla InfoOmnian asiakaspalvelupisteessä tai postittamalla asiapaperit päätöskirjeen mukana lähetetyllä vastauslähetyskuorella.

Kaikille peruskoulun päättäville jatkopaikka

Omniassa on tarjolla monia vaihtoehtoja yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneille. Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten kanssa yhdessä varmistetaan, että koulutustakuu toteutuu ja jokaiselle löytyy koulutus- tai muu mahdollisimman soveltuva jatkopaikka.

Ammatilliseen perustutkintoon haetaan yhteishaun lisäksi jatkuvassa haussa. Jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden kaikenikäisille hakijoille ammatillisesta taustasta riippumatta. Yhteishaussa vapaaksi jääneet paikat tulevat hakuun jatkuvaan hakuun.