Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Yrittäjäkoulutus vieraskielisille

Yrittäjyyden ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko perustaa yrityksen? Onko sinulla jo yritys, jota haluat kehittää? Tule mukaan erityisesti vieraskielisille suunnattuun yrittäjäkoulutukseen. Saat tietoa yrittäjyydestä ja yrittäjänä toimimisesta Suomessa.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat perustaa yrityksen tai olet juuri perustanut sen. Koulutuksessa teet yrityksesi liiketoiminalle suunnitelman.  Opit lisää myynnistä ja markkinoinnista. Opit myös tuotteistamaan oman osaamisesi. Saat arvokasta tietoa yrityksen rahoituksesta, talousasioista ja erilaisista yrittäjille tarkoitetuista palveluista.

Opit asioita, joista saat heti hyötyä. Pääset eteenpäin ja tutustu toisiin yrittäjiin!

Jos olet jo yrittäjä ja työllistät itsesi, voit suorittaa tutkinnon oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus on sinulle maksuton. Jos ole työtön, ole yhteydessä oman TE-toimiston vastuuasiantuntijaan ennen opiskelun alkua. Työttömyysturvasi selvitetään TE-toimistossa opintojesi ajalta.

Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Kun valmistut tutkinnosta, voit hakea ammattitutkintostipendiä (395 euroa). Se myönnetään kaikille tutkinnon suorittaneille, jotka ovat olleet 5 vuotta töissä Suomessa.

Lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutus on tarkoitettu erityisesti maahanmuuttajille, jotka suunnittelevat yritystoiminnan käynnistämistä tai ovat juuri perustaneet yrityksen Suomessa.

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien.  Tarvitset opintojen ajaksi työ- tai harjoittelupaikan, jossa voit tehdä erikoistumiseesi liittyviä töitä.

Työpaikka voi olla oma yrityksesi. Voit olla työsuhteessa tai työpaikalle voidaan tehdä koulutus- tai oppisopimus.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Kirkkokatu, päiväopetus

Hakuaika:

17.1.2022 klo 00.01 - 4.9.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

26.9.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Liiketoiminta ja johtaminen
Yrittäjyys
Maahanmuuttajat