Hyppää pääsisältöön

Sosiaali- ja terveysalan esimiestyön koulutus 

Lähiesimiestyön ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Toimitko esimiehenä tai tiiminvetäjänä sosiaali- ja terveysalalla? Haluatko kehittyä työssäsi? Lähiesimiestyön ammattitutkinnolla vahvistat johtajuustaitojasi ja saat valmiuksia työyhteisön kehittämiseen.

Koulutuksen kuvaus

Sosiaali- ja terveysalalle suunnattu lähiesimiestyön ammattitutkinto on räätälöity tukemaan erityisesti  lähiesimiesten ja tiiminvetäjien kehittymistä. Koulutuksessa syvennät omaa osaamistasi, pääset verkostoitumaan ja oppimaan uutta ammattitaitoisten kouluttajien avulla. 

Koulutus antaa valmiuksia valmentavaan johtamiseen, haastavien tilanteiden käsittelyyn, työhyvinvoinnin kehittämiseen ja oman ajankäytön suunnitteluun. Osana opintoja laadit omaa toimintatyyliäsi kuvaavan DiSC-työyhteisöprofiilin. Perehdyt myös hyvän työtekijäkokemuksen luomiseen ja prosessien kehittämiseen. Käytössäsi on lisäksi laaja valikoima ajankohtaisia esimiestyöhön liittyviä koulutusvideoita, joiden avulla voit kehittää osaamistasi itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana valitsemistasi teemoista.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Voidaksesi suorittaa tutkinnon, sinun tulee työskennellä esimiehenä tai tiiminvetäjänä tai työryhmän vetäjänä, tai siirtyä näihin tehtäviin heti opintojen alussa. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.
Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, tarvitset työpaikaltasi sopivan henkilön työpaikkaohjaajaksi. Tarvitset työpaikalta myös henkilön, joka osallistuu osaamisesi arviointiin.

 

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Asiakkaan kokemus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto hyödytti koko leikkaussalin henkilöstöä

 "Koulutus antoi minulle lisää itsevarmuutta ja luottamusta omaan toimintaan."

Lue Mitran haastattelu

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen ja haastattelun perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys
Liiketoiminta ja johtaminen