Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Lähihoitaja, rekrytoiva koulutus

Työvoimakoulutus
Haluatko työskennellä ihmisläheisessä työssä? Kiinnostaako sinua tehdä käytännönläheistä työtä muiden hyväksi? Hae mukaan rekrytoivaan työvoimakoulutukseen, jonka tavoitteena on työllistyminen lähihoitajan tehtäviin Espoon kaupungin työpaikkoihin.

Koulutuksen kuvaus

Lähihoitaja on auttamishaluisen, toisesta ihmisestä välittävän ammatti. Espoon kaupungin rekrytoivassa lähihoitajan työvoimakoulutuksessa saat ammattitaitoa toimia ihmisten kanssa ja heitä varten.

Koulutuksessa opit lähihoitajan työtä käytännön työtehtävien kautta. Työelämässä oppiminen tapahtuu Espoon kaupungin eri työpaikoissa. Teoriaopinnot Omniassa tukevat työssä onnistumista. 

Rekrytoivan työvoimakoulutuksen aikana suoritat lähihoitajan tutkinnosta osatutkinnon. Sinun on mahdollista jatkaa koko lähihoitajan tutkinnon suorittamiseen oppisopimuskoulutuksena Espoon kaupungin eri työpaikoissa.

Oppisopimuskoulutuksessa työpaikat ovat kotihoidossa, tehostetussa palveluasumisessa, varhaiskasvatuksessa sekä vammaispalveluissa. Omniassa suoritettavat teoriaopinnot tukevat käytännön työtehtävissä onnistumista myös oppisopimuskoulutuksen aikana. 

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan opinnoista kiinnostuneille henkilöille. Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on B1.1. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset. Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät noin 10 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu työelämässä oppimisesta ja innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä pienryhmäohjauksesta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta.

Haku

Lehtimäki, päivä

Hakuaika:

14.10.2021 klo 10.00 - 6.1.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

14.2.2022
Hae koulutukseen (te-palvelut.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys
Kasvatus ja ohjaus
Työnhakijat