Hyppää pääsisältöön

Kuntoutus, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Työvoimakoulutus
Ohjaatko työssäsi asiakkaita esimerkiksi työn tai opintojen pariin? Haluatko laajentaa osaamistasi työvalmentajana ja edistää työyhteisöjen työhyvinvointia? Ratkaisukeskeisille työvalmennuksen ammattilaisille on työelämässä kysyntää.

Koulutuksen kuvaus

Kuntoutus-, tuki- ja ohjausalan erikoisammattitutkinto antaa kehittämishenkiselle ammattilaiselle mahdollisuuden suunnata omaa osaamistaan työvalmennukseen. Koulutuksen avulla vahvistat osaamistasi työvalmentajana ja työelämän asiantuntijana. Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja ja menetelmiä työn haasteisiin, verkostoidut ja tutustut erilaisiin työympäristöihin. Opit toteuttamaan työvalmennuksen asiakasprosesseja ja osaat toimia asiantuntijana osana moniammatillista verkostoa. Lisäksi vahvistat osaamistasi työvalmennukseen liittyvästä lainsäädännöstä, määräyksistä ja eettisistä periaatteista.

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vieraskielisille työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Suomen kielen kielitaitotasovaatimus on B1.1. Koulutukseen osallistujien tulee täyttää tutkinnon terveydentilavaatimukset. Tutustu terveydellisiin vaatimuksiin terveys- ja hyvinvointialalla (opintopolku.fi).

Lisäksi hakijalta edellytetään suoritettua soveltuvaa ammatillista perustutkintoa (sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja, sosionomi, teknisen alan koulutus, tms.) tai vastaavan tasoisia tietoja ja taitoja. Työkokemus opetus-, ohjaus- tai työvalmennustyöstä katsotaan eduksi.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta. Työelämässä oppimisen aikana noudatetaan työpaikan normaaleja työaikoja.

Hakeutuminen

Koulutukseen hakeudutaan TE-palvelujen kautta.

Haku

Kirkkokatu, päivätoteutus

Hakuaika:

5.5.2022 klo 10.00 - 31.8.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

3.10.2022
Hae koulutukseen (te-palvelut.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Kasvatus ja ohjaus
Työnhakijat