Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Henkilökohtaisen avustajan koulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluaisitko toimia henkilökohtaisena avustajana? Tai toimitko jo avustajan työtehtävissä ja haluat suorittaa alan pätevyyden? Henkilökohtaisen avustajan koulutuksessa syvennät alan osaamistasi.

Koulutuksen kuvaus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen ammattitutkinnossa syvennät kiinteistöpalvelualan osaamistasi. Opit toimimaan erilaisissa asiakaskohteessa henkilökohtaisen avustajan työtehtävissä avustettavan kotona ja kodin ulkopuolella.

Opintojen aikana opit hyödyntämään henkilökohtaiseen avustamiseen liittyviä säädöksiä työssäsi, toteuttamaan avustamispalveluja ja toimimaan avustajana liikkumisessa. Valinnaisissa opinnoissa voit suunnata opintoja mielenkiintosi mukaan kotityöpalveluihin, laitoshuollon, kiinteistönhoidon tai toimitilahuollon työtehtäviin.

Koulutus antaa valmiudet toimia henkilökohtaisena avustajana asiakkaan kotona tai hoivakodeissa avustaen asiakasta arjessa esimerkiksi ruuanlaitossa, siivouksessa, ulkoilussa ja asiointipalveluissa asiakkaan toimintakyvyn ja tarpeet huomioiden. Koulutuksesta on myös hyötyä, jos suunnittelet jatko-opintoja hoiva- tai kodinhoitopuolella.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset? 

Omnian koulutuksissa painopiste on omien taitojen hiomisessa, toisia sparraten ja yhdessä oppien. Tutkinnon suorittaminen vaatii työ- tai harjoittelupaikan. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä. 

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Hakeutuminen

Haku

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen pohjalta. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin.

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Takaisin ylös
Tagit:
Hyvinvointi ja terveys