Hyppää pääsisältöön

Film Skills -koulutus, elokuvan tekninen assistentti

Työvoimakoulutus
Oletko kiinnostunut työstä elokuva-alalla? Haluaisitko työskennellä elokuva- ja draamatuotannon työryhmissä? Elokuvan teknisen assistentin Film Skills -työvoimakoulutuksessa otat askeleen kohti alan työpaikkoja ja saat hyvän perustan jatko-opinnoille.

Koulutuksen kuvaus

Elokuvan teknisen assistentin Film Skills -työvoimakoulutuksessa opit elokuvatuotantojen eri työtehtäviä ja perehdyt tuotantoprosesseihin, tuotantotekniikkaan sekä elokuvakerrontaan. Opit työskentelemään erilaisissa työtehtävissä ja saat ymmärrystä eri vaiheiden ja prosessien osuudesta osana suurempaa tuotantokokonaisuutta.

Opit työskentelemään moniammatillisissa työryhmissä audiovisuaalisen alan tuotannoissa ja käyttämään alan aineistoja, materiaaleja ja dokumentteja sujuvasti osana työtäsi. Myös alan työmenetelmät ja -välineet tulevat koulutuksessa tutuiksi ja opit hyödyntämään niitä työssäsi. Teoriaopinnot Omniassa tukevat käytännön työssä onnistumista.

Tavoitteena on, että koulutuksen jälkeen pystyt työskentelemään omien taitojesi mukaisissa työtehtävissä elokuva- ja tv-draamatuotannoissa assistenttina joko valo-, grip- tai kameratiimeissä, rekvisiitta-assistenttina tai tuotantoassistenttina.

Työvoimakoulutus vei musiikin pyörteistä elokuvien maailmaan

Työvoimakoulutus vei Pyry Hanskin uudelle uralle

Lue Pyryn haastattelu

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille, työttömyysuhan alaisille ja toistaiseksi lomautetuille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Koulutuksen opetuskieli on suomi.

Lisäksi hakijalta edellytetään aikaisempaa koulutusta tai työkokemusta jollakin näistä aloista: media-ala, tapahtuma-ala tai teatteriala sekä sujuvaa suomen ja englannin kielen osaamista. Työn luonteen vuoksi hakijalla tulee olla vähintään B-luokan ajokortti. Lisäksi alan työtehtävät ja toimintatavat edellyttävät työskentelyä myös ulkotuotannoissa.

Koulutuksen kesto

Opinnot kestävät noin 5 kuukautta. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työelämässä oppimisesta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta.

Haku

Kirkkokatu, päivä

Hakuaika:

9.5.2022 klo 10.00 - 7.9.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

17.10.2022
Hae koulutukseen (te-palvelut.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Tietotekniikka ja media
Työnhakijat