Hyppää pääsisältöön
Koronaohjeet Omniassa

Esimiestyön koulutus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto
Ammatti- ja erikoisammattitutkinto
Haluatko kehittyä työryhmän vetäjänä tai lähiesimiehenä? Lähiesimiestyön ammattitutkinnolla vahvistat johtajuustaitojasi, saat valmiuksia työyhteisön kehittämiseen ja verkostoidut muiden samassa roolissa työskentelevien kanssa.

Koulutuksen kuvaus

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on toimialasta riippumaton lähiesimiehille sekä työryhmän tai tiimin vetäjille suunnattu tutkinto. Koulutuksessa syvennät omaa osaamistasi, pääset verkostoitumaan ja oppimaan uutta ammattitaitoisten kouluttajien avulla.  

Koulutus antaa valmiuksia valmentavaan johtamiseen, haastavien tilanteiden käsittelyyn, työhyvinvoinnin kehittämiseen ja oman ajankäytön suunnitteluun. Koulutus tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden arvioida ja kehittää omaa rooliasi työryhmän tai tiimin vetäjänä. Kehität ymmärrystäsi erilaisten ihmisten toimintatyyleistä ja saat valmiuksia työntekijöiden tyytyväisyyden vahvistamiseen ja työhön sitouttamiseen. 

DiSC-työyhteisöprofiilin tekeminen tulee koulutuksen päivätoteutuksessa tutuksi. Jos valitset koulutuksen päivätoteutuksen, osana opintoja laadit omaa toimintatyyliäsi kuvaavan DiSC-työyhteisöprofiilin. Käytössäsi on myös laaja valikoima ajankohtaisia esimiestyöhön liittyviä koulutusvideoita, joiden avulla voit kehittää osaamistasi itsellesi parhaiten sopivana ajankohtana valitsemistasi teemoista.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja tai työelämässä oppimisen jaksoja ulkomailla. Omnia on hyvä ympäristö suunnitella myös yritystoimintaa ja kartuttaa yrittäjyysosaamista. Kestävän kehityksen teemat kulkevat mukana osana opintoja ja näyttöjä opiskelujesi ajan. Voit hakea koulutuksen jälkeen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon jatko-opintoihin.

Tutustu toteutussuunnitelmaan (opintopolku.fi) ja lue lisää tutkinnon rakenteesta (opintopolku.fi).

Koulutuksen tiedot

Mitä valmiuksia tarvitset?

Voidaksesi suorittaa tutkinnon, sinun tulee työskennellä esimiehenä tai työryhmän vetäjänä, tai siirtyä näihin tehtäviin heti opintojen alussa. Tutkinnossa vaadittava osaaminen arvioidaan työpaikalla tehtävissä työtehtävissä.

Mikäli suoritat tutkinnon oppisopimuksella, tarvitset työpaikaltasi sopivan henkilön työpaikkaohjaajaksi. Tarvitset työpaikalta myös henkilön, joka osallistuu osaamisesi arviointiin.

Koulutuksen kesto

Opintojen kesto on yksilöllinen. Keskimäärin opinnot kestävät 1 vuoden. Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan ja siihen vaikuttavat mm. aikaisemmat opintosi, työkokemuksesi sekä yksilöllinen opiskelutarpeesi.

Toteutus

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Koulutuspäiviä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Ne tukevat tutkinnon suorittamista ja antavat uusia näkemyksiä ja ideoita.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös verkkototeutuksena.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemuksen tietojen ja haastattelun perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Hakijan tulee tutustua ammatillisen koulutuksen opiskelijavalinnan perusteisiin. 

Tutkintoon ei ole pääsykoetta.

Hakeutumista koskevat tiedustelut haku@omnia.fi

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Peruutusehdot

Mikäli opiskelija on ottanut opiskelupaikan vastaan ja eroaa kuukauden kuluessa opintotojen alkamisesta, peritään 50 % opiskelijamaksusta. Tämän jälkeen tehdyistä eroista peritään koko opiskelumaksu. Muutokset ovat mahdollisia.

Haku

Kirkkokatu, päivä

Hakuaika:

1.10.2021 klo 00.01 - 22.2.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

15.3.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Kirkkokatu, päivä

Hakuaika:

4.10.2021 klo 00.01 - 14.4.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

5.5.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)

Verkkototeutus

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon voit suorittaa myös joustavasti verkko-opintoina. Verkkototeutuksessa opinnoissa voi edetä itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkko-opinnot antavat aikataulullisesti paljon vapautta, mutta edellyttävät myös aktiivista työskentelyä, itseohjautuvuutta sekä osassa kursseja annettujen aikataulujen tarkkaa noudattamista.

Haku

Verkkototeutus

Hakuaika:

24.11.2021 klo 13.00 - 23.1.2022 klo 23.59

Koulutus alkaa:

14.2.2022
Hae koulutukseen (opintopolku.fi) (avautuu uudessa ikkunassa, siirtyy toiselle verkkosivustolle)
Takaisin ylös
Tagit:
Liiketoiminta ja johtaminen