Hyppää pääsisältöön

Alusselvitys

Täydennyskoulutus
Hoidatko meriliikenteen saapumisen ja poistumisen ilmoitusmenettelyjä? Tunnetko työn taustalla olevat lain vaatimukset? Oletko aloittanut tehtävässä hiljattain, ja tarvitset työhösi tukea. Tullialan ammattitutkintoon sisältyvän Alusselvitys –tutkinnon osan sisältöjen taustalla ovat meriliikenteen keskeiset toimijat ja viranomaiset.

Koulutuksen kuvaus

Tullin koulutus ja Omnia toteuttavat yhteistyössä Alusselvityksen tutkinnon osan koulutuksen. Tullin koulutuksen vastaamassa valmistavassa koulutuksessa ovat mukana Tullin, Väylävirasto ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom asiantuntijoita. Omnia vastaa tutkinnon osan suorittamisen osuudesta.

Koulutuksen teemat

  • Alusselvitykseen liittyvä lainsäädäntö
  • Saapumisen ja poistumisen alusselvitysilmoitusten antaminen, varamenettelyiden käyttö, turvatietojen anto, sähköinen ilmoitusjärjestelmä PortNet
  • Väylämaksujen määrittäminen
  • Asiakirjat

Alusselvitys on yksi Tullialan ammattitutkinnon osista. Saat tarkemman kuvan sisällöstä tutustumalla tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin (eperusteet.opintopolku.fi).

Koulutuksen lisätiedot

Vaatimukset

Sinulla tulee olla työpaikka meriliikenteen alusselvitystehtävissä, sillä tutkinnon osa suoritetaan hoitamalla näitä työtehtäviä. Jos kaikkea vaadittavaa ammattitaitoa ei voi käytännön töissä osoittaa, osaamisen osoittamista voidaan täydentää muilla tavoin mm. Portnet-testiympäristössä. Pohjakoulutusvaatimuksia ei ammattitutkintoon ole.

Koulutuksen kesto

Opinnot ja niiden kesto suunnitellaan kunkin opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS). Tutkinnon osan valmistavaan koulutukseen sisältyy 3 lähipäivää, sitä tukevia ja täydentäviä verkko-opintoja ja työssä oppimista.

Toteutus

Koulutus muodostuu kolmesta lähipäivästä Tullin koulutustiloissa Helsingissä, itsenäisesti tehtävistä verkko-opinnoista ja työssä tapahtuvasta oppimisesta. Oppisopimusopiskelijan työaika on keskimäärin vähintään 25 viikkotyötuntia. Kouluttajina toimivat Tullin, Väyläviraston ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficom asiantuntijat. Omnia ohjaa tutkinnon osan suorittamista ja vastaa oppisopimuksista.

Hakeutuminen

Tärkeät tiedot hausta

Opiskelijavalinta

Valinta tehdään hakemusten tietojen perusteella. Täytä siis hakemuksesi huolellisesti. Mahdollinen haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse. Myös valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse. Tutkinnon osan koulutukseen ei ole pääsykoetta.

Kielitaidon arviointi

Hakija, jonka äidinkieli ei ole suomi, voi osoittaa suomen kielen taitonsa riittävän opiskeluun joko todistuksella tai osallistumalla kielitestiin (taso B1.1). Jos hyväksyttävää todistusta ei ole, niin hakija saa kutsun kielitestiin sähköpostilla. Se tulee läpäistä, jotta haku jatkuisi. Lue lisää kielitaidon arvioinnista.

Hakeutuminen

Hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.
Takaisin ylös
Tagit:
Sähkö ja turvallisuus