Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Kokki

Tie kokiksi ammattikeittiöihin käy Omnian kautta. Opit nopeasti perustaidot: aluksi ruokaa valmistetaan tarkasti reseptien mukaan, myöhemmin karttuu uskallus ja taito muunnella reseptejä ja luoda uutta.

Kokin ammattitaitoa on raaka-aineiden tuntemus. Miten käyttäytyvät kananmuna tai mauste, kun käytät niitä ruuanvalmistuksessa eri tavoin? Opintojen edetessä ruokapöydissä käydään vilkasta keskustelua kaikesta ruuan ympärillä!

”Siinä missä toisessa työssä deadline on viikon tai kuukauden kuluttua, kokeilla puhutaan minuuteista!”

– Kouluttaja Mika Jaakola, Omnia

Opiskelijoiden kokemuksia kokkikoulutuksesta.

Tarkka makuaisti on oiva ominaisuus, mutta maistamisessa voi myös kehittyä. Kokki on ennen kaikkea kädentaitajan ammatti.

Keittiössä tarvitaan joukkuepelaajahenkeä, koska kokit työskentelevät saumattomasti yhdessä muun keittiö- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Kokilta kysytään myös joustavuutta sekä työaikojen, että työn sisällön suhteen. Jos siedät painetta ja olet motivoinut, oma-aloitteinen ja palveluhenkinen, sinusta tulee erinomainen kokki!

Kokkina työskentelet ammattikeittiöissä suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Moni kokki on löytänyt paikkansa ketjuravintolasta, hotellin tai liikenneaseman keittiöstä, tai henkilöstöravintolasta.

Suoritus­vaihtoehdot

Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille sopiva tapa suorittaa ammatillinen tutkinto. Näyttötutkinnossa osoitat opintojen tai työkokemuksen kautta kertyneen ammattitaidon aidoissa työtilanteissa. Tarvittaessa osallistut valmistavaan koulutukseen.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu peruskoulun suorittaneelle, täysi-ikäiselle henkilölle, joka on kiinnostunut kokin työstä ammattikeittiössä, tai on jo työskentelemässä kokin tehtävissä, mutta ei ole suorittanut ammatillista tutkintoa.

Haku koulutukseen
8.2.2017 - 30.4.2017

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Koulutusaika
14.8.2017 - 31.3.2019

Koulutus alkaa 14.08.2017 ja lähiopetuspäiviä on 3 - 4 kertaa viikossa,
pääsääntöisesti klo 16:15-21:00 välisenä aikana tai muuna erikseen sovittuna aikana.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Voit suorittaa tutkinnon myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli sinulla on jo riittävästi osaamista.

Toimipiste

Lakelankatu 1, Espoon keskus

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta, verkko-opinnoista, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma.

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon sisältyy kolme pakollista ja kolme valinnaista tutkinnonosaa.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Majoitus- ja ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Valinnaiset tutkinnon osat: (valitaan kolme)

  • Suurkeittiön ruokatuotanto
  • Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistus
  • À la carte-ruoan valmistus
  • Kahvilapalvelut
  • Pikaruokapalvelut
  • Yritystoiminnan suunnittelu
Hinta

Tutkintokohtainen tutkintomaksu 58€, joka laskutetaan opiskelijalta 2 kuukauden sisällä aloituksesta.

Lisätietoja antaa

Ryhmävastaava Marko Kairema                 

p. 040 126 7487 marko.kairema(at)omnia.fi

Tutkintovastaava Bruno Stalder
p. 046 851 5088, bruno.stalder(at)omnia.fi

Opinto- ohjaaja Satu Mähönen
p. 040 126 7446, satu.mahonen(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja eroaa tai keskeyttää opintonsa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Opiskelun keskeytyksestä, erosta tai aloituksen siirtämisestä on ilmoitettava lomakkeella, joka löytyy aikuisopiston nettisivuilta: aikuisopiskelijalle > oppaat ja lomakkeet.

Muutokset mahdollisia.