Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

VALMAssa löydät oman polkusi ammattiin.

Jos mietit minkä alan valitsisit, tai mikä olisi sinulle sopiva tapa opiskella, tule VALMA:an! VALMA:ssa voit rauhassa tutustua ammatillisiin perustutkintoihin ja punnita eri vaihtoehtoja. Suunnittelet itse VALMA-opintosi yhdessä ryhmänohjaajan kanssa ja etenet henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan.

Saat VALMA:sta lisäksi kuusi (6) lisäpistettä yhteishakuun. Voit siirtyä myös joustavasti kesken lukuvuoden ammatilliseen perustutkintoon, jos löydät kiinnostavan alan ja vapaita opiskelupaikkoja on. Voit suorittaa tutkinnon myös oppisopimuskoulutuksena, jos sopiva oppisopimuspaikka löytyy.

Lue opiskelijoiden kokemuksia VALMA-koulutuksesta.

Mitä VALMA:ssa tehdään?

VALMA:ssa voit kehittää

  • opiskelutaitojasi (äidinkieli/S2, englanti, ruotsi, matematiikka, tietotekniikka, fysiikka ja kemia, yhteiskuntatieto)
  • omaa toimintakykyäsi ja hyvinvointiasi (yhteistyötaidot, vuorokausirytmi, liikunta, vapaa-aika, kädentaidot, taide ja kulttuuri)
  • arkielämän taitojasi (ruoanlaitto, vaatehuolto, asuminen, raha-asiat, yhteiskunnan palvelut)
  • työelämätaitojasi (työssäoppimiseen valmentautuminen, oppisopimuskoulutukseen tutustuminen)

Voit myös suorittaa ammatillisen perustutkinnon tutkinnon osia tai osa-alueita.

Kenelle VALMA sopii?

VALMA sopii peruskoulun päättäneille nuorille joilla ei ole vielä toisen asteen tutkintoa, tai aikuisille maahanmuuttajille jotka haluavat siirtyä ammatilliseen peruskoulutukseen (kielitaitovaatimus A2.2).

Haku VALMA-koulutukseen

Jatkuva haku VALMA-koulutukseen on päättynyt 20.5.2019.

Kesän 2019 haku syksyllä 2019 alkavaan perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on ajalla 21.5. - 23.7.2019 opintopolku.fi-palvelussa. Täytettyäsi hakulomakkeen saat jonkin ajan kuluttua kutsun kielitestiin, jos äidinkielesi on muu kuin suomi.

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan aikaisintaan 2.8.2019. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 16.8.2019. Opinnot alkavat 19.8.2019.

Lisätietoja antaa
Marja Muukkonen
Opinto-ohjaaja
0468514861
marja.muukkonen@omnia.fi
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut