Perusopetus aikuisille

Perusopetuksen päättötodistus avaa ovia jatko-opintoihin

Jos peruskouluopintosi ovat jääneet kesken tai haluat korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja, tule opiskelemaan aikuisten perusopetukseen Omniaan. Sinulla on mahdollisuus vahvistaa eri oppiaineiden osaamista perusopetuksen alkuvaiheen opinnoilla ja jatkaa perusopetuksen päättövaiheeseen. Voit myös suorittaa jonkin oppiaineen kursseja (esim. englanti, ruotsi, suomi, matematiikka, fysiikka, kemia), jos tarvitset todistuksen näiden opintojen suorittamisesta aineopiskelijana.

Aikuisten perusopetuksen opinnot (koko tutkinto 44 kurssia) suoritetaan normaalisti 2 vuoden aikana. Perusopetuksessa opiskellaan kursseja, ei vuosiluokkia (7., 8. ja 9.). Aiemmat peruskouluopinnot hyväksytään suorituksiksi, ja ne lyhentävät opiskeluaikaa ja vähentävät suoritettavien kurssien määrää. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opintosuunnitelma. Kun olet suorittanut opintosuunnitelmaasi merkityt opinnot, saat perusopetuksen päättötodistuksen, jolla voit hakea jatko-opintopaikkaa lukiosta tai ammatillisista opinnoista.

Uusien opiskelijoiden infopäivä on to 24.8.17 klo 9. Opiskelua jatkavat opiskelijat tulevat koulun pe 25.8. klo 9.

Perusopetuksen alkuvaiheessa vahvistat opiskelutaitoja

Jos suomen kielen tasosi on vähintään A1.3, voit aloittaa perusopetuksen alkuvaiheen. Kielitaidon lähtötason arvioinnissa painotetaan luku- ja kirjoitustaitoa, koska tarvitset niitä perusopetuksessa opiskellessasi. Perusopetuksen alkuvaiheessa opiskellaan suomea, matematiikkaa, historiaa, yhteiskuntaoppia ja ympäristöoppia.

Kun suoritat opinnot hyvin ja suomen kielen taitotasosi nousee tasolle A2.2, voit jatkaa perusopetuksen päättövaiheeseen.

Aikuisten perusopetuksen opinnot suoritettuasi saat päättötodistuksen

Jos suomen kielen taitotasosi on vähintään A2.2, voit aloittaa aikuisten perusopetuksen päättövaiheen.

Perusopetuksen päättövaiheessa opiskelet suomea, englantia, ruotsia, matematiikkaa, biologiaa, fysiikkaa, kemiaa, maantietoa, historiaa, yhteiskuntaoppia, terveystietoa, tietotekniikkaa ja elämänkatsomustietoa tai uskontoa. Opetusta on maanantaista torstaihin eli neljänä päivänä viikossa. Perjantaisin saat tukea opiskeluusi Läksypajassa.

Kun olet suorittanut kaikki kurssit, saat perusopetuksen päättötodistuksen ja voit hakea ammatillisiin opintoihin tai lukioon.

Lukutaitoa ja suomen kielen alkeita AIVAssa

Jos et ole opiskellut koulussa kotimaassasi ja suomen kielen taitosi on heikko, hae ensin aikuisten perusopetukseen valmistavaan koulutukseen (AIVA). Lue lisää AIVAsta.

Hae aikuisten perusopetukseen!

Aikuisten perusopetukseen on jatkuva haku, olitpa sitten yksittäisen oppiaineen tai koko tutkinnon opiskelijaksi hakija. Hakemuksia aikuisten perusopetukseen (lukutaito-, alku- ja päättövaihe) voi jättää sähköisellä lomakkeella pe 20.10.17 saakka. Emme käsittele paperisia hakemuksia.

Hakemuksesi on voimassa seuraavaan alkukartoitukseen asti. Alkukartoitukset (testit) järjestetään pe 10.11.17. Kutsut alkukartoituksiin lähetetään 1.11.17.

Syksyllä valitut opiskelijat aloittavat opiskelun 11.12.2017 (jaksolla 3).

Opiskelijavalintatiedot lähetetään valituille viimeistään 24.11.17. Opiskelupaikka pitää vahvistaa pe 1.12.17 mennessä.

Aikuisten perusopetuksen toimisto palvelee opiskelijoita

Aikuisten perusopetukseen valitut opiskelijat saavat opiskelijatodistuksen ja HSL-alennuslomakkeen ryhmänohjaajalta.

Opinto-toimistosta opiskelija saa opintorekisteriotteen ja uuden opiskelijatodistuksen, jos hän tarvitsee toisen esimerkiksi TE-toimistossa ja Migrissä asioimista varten.

Kysy lisää

Perusopetuksen opinto-ohjaajamme ja opintooimisto auttavat sinua mielellään, joten ota yhteyttä!

Aikuisten perusopetuksen ja AIVAn yhteystiedot

Lisätietoja antaa
Tiia Ylhäinen-Holstila
Opinto-ohjaaja
0401267473
tiia.ylhainen-holstila@omnia.fi