Osaamiskeskuksen palvelut työnantajille

Onko yrityksessäsi tarvetta työvoimalle? Omnian Osaamiskeskuksen kautta on mahdollista työllistää eri alojen ammattilaisia yritykseesi.

Etsimme jatkuvasti Omnian Osaamiskeskuksen asiakkaille työ- ja harjoittelupaikkoja eri alojen yrityksistä. Tuemme työsuhteen alkuvaiheessa asiakkaan ja työnantaja yhteistyötä ja autamme esimerkiksi työllistämisen tukien kanssa.

Työntekijän palkkausta varten on saatavilla monenlaisia tukimuotoja ja vaihtoehtoja. Näitä ovat esimerkiksi kielituettu työllistäminen, palkkatuki, työllistämisen Espoo-lisä, työkokeilu ja oppisopimus.

 • Kielituettu työllistäminen
  Tarjoamme Osaamiskeskuksen kautta sekä työnantajalle että työllistyvälle suomen kielen asiantuntijoiden järjestämää kielitukea. Järjestämme koulutusta eri tilanteiden ja tarpeen mukaan. Koulutus voi olla koko työyhteisön kouluttamista kielitietoiseen toimintatapaan, työllistyvän tukihenkilön perehdyttämistä kielimentorointiin ja/tai työllistyvälle itselleen räätälöityä suomen kielen tukea. Kielituettu työllistäminen vahvistaa työntekijän integroitumista työyhteisöön ja antaa työntekijälle varmuutta työtehtävien suorittamiseen.
   
 • Oppisopimus
  Oppisopimuksella voit kouluttaa yrityksellesi sopivia osaajia. Opiskelija opiskelee yrityksessä työskennellen ja osallistuu opetukseen oppilaitoksessa muutamia kertoja kuukaudessa. Työnantaja voi saada koulutuskorvausta tai palkkatukea oppisopimuskoulutuksen ajalta. Tutustu tarkemmin oppisopimukseen (omnia.fi).
   
 • Palkkatuki
  TE-palvelut voi myöntää työnantajalle palkkatukea työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin. Tuen määrä on yleensä 30-50% palkkauskustannuksista 6-12 kuukauden ajalle. Tutustu tarkemmin palkkatukeen (te-palvelut.fi).
   
 • Työllistämisen Espoo-lisä
  Voit saada yrityksellesi työllistämisen Espoo-lisää, kun rekrytoit espoolaisen työttömän työnhakijan. Tutustu tarkemmin Espoo-lisään (espoo.fi).
   
 • Työkokeilu
  Työkokeilussa työnhakija pääsee tutustumaan yritykseen ja ammattiin käytännössä. Työnantajana saat käyttöösi apukäsiä ja pääsette tutustumaan työntekijään mahdollista palkkausta varten. Palkkaukseen voi hakea palkkatukea. Tutustu tarkemmin työkokeiluun (te-palvelut.fi).

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota meihin yhteyttä:

Adwoa Brewu, yrityskoordinaattori
Palvelualat
040 5058 392, adwoa.brewu@espoo.fi

Anu Karttunen, yrityskoordinaattori
Hoiva- ja kasvatusala
040 5061 514, anu.karttunen@espoo.fi

Tapio Hänninen, yrityskoordinaattori
Kiinteistö-, rakennus- ja muut tekniset alat
040 5531 721, tapio.hanninen@espoo.fi