Luku- ja kirjoitustaidon koulutus

Luku- ja kirjoitustaidon koulutus sopii aikuisille maahanmuuttajille, jotka eivät osaa lukea ja kirjoittaa omalla äidinkielellään, tai jotka eivät tunne suomen kielen kirjaimia.

Vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksissa opitaan suomen kielen perussanastoa, harjoitellaan suullisia kielenkäyttötilanteita sekä opitaan lukemaan ja kirjoittamaan latinalaisilla kirjaimilla. Perustaitojen opiskeluun sisältyvät myös matematiikan alkeet ja digitaitojen vahvistaminen. Koulutus toteutetaan omaehtoisena kotoutumiskoulutuksena tiiviissä yhteistyössä te-toimiston kanssa. 

Lukutaitokoulutus on tarkoitettu kotoutumisajalla oleville maahanmuuttajille. TE-toimisto kutsuu espoolaiset luku- ja kirjoitustaidon koulutusta tarvitsevat henkilöt Omnian, Espoon työväenopiston järjestämiin palveluohjauspäiviin, joissa kullekin asiakkaalle etsitään sopiva koulutus. Palveluohjauksessa asiakkaalle on varattu puolen tunnin henkilökohtainen ohjausaika ja puhelintulkkaus. Vapaan sivistystyön lukutaitokoulutusta järjestetään Olarissa, Leppävaarassa ja Suvelassa. Koulutus on kohderyhmälle (kotoutumisajan täytyy olla voimassa) maksutonta.

Kotoutumisajan ylittäneille järjestetään v. 2021 Kotoma-hankkeen koulutuksia. Kotoma-hankkeen lukutaitokoulutuksissa erityinen huomio on työelämävalmiuksien vahvistamisessa. Kotoma-hankkeen päiväryhmät ovat Tapiolassa ja iltaryhmä Leppävaarassa. Kotoma2-koulutus on kohderyhmälle maksutonta.

Lisätietoja antaa
Jaana Teräslahti
Suunnittelijaopettaja
0408233851
Jaana.Teraslahti@omnia.fi