Ammattiin oppisopimuksella – näin se käy

Polku ammattiin käy Omnian oppisopimuskoulutuksen kautta.

Oppisopimus on polku ammattiin, kun olet vailla ammatillista koulutusta, haluat kouluttautua uuteen ammattiin tai suorittaa aiemmin keskeytyneet opintosi loppuun. 

Oppisopimuksella voit suorittaa lähes minkä tahansa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Saat tutkinnon myötä myös jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin. 

Oppisopimus sopii hyvin myös silloin, kun haluat muodollisen pätevyyden työssäsi, työtehtäväsi laajenevat uusille alueille tai kun haluat kehittää ammattitaitoasi kouluttautumalla lisää. 

Oppisopimuskoulutus on maksutonta.

Saat apua Omniasta kaikissa koulutukseesi liittyvissä asioissa. Teemme yhteistyötä kymmenien oppilaitosten kanssa: etsimme tarjonnasta sinulle parhaiten sopivat, opiskeluasi tukevat opinnot. 

"Halusin suoraan työelämään, koska opin parhaiten tekemällä. Siksi hakeuduin oppisopimuskoulutukseen." 
– Kosmetologiksi Omniassa oppisopimuksella opiskellut Ksenia Kustova 

Katso Ksenian haastattelu:

Joustava väylä osaavaksi ammattilaiseksi 

  • Saat koulutuksen sinulle parhaiten sopivassa oppilaitoksessa.
  • Saat tutkinnon. 
  • Sinulle räätälöidään henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa huomioidaan aiemmat opintosi, osaamisesi ja työkokemuksesi. 
  • Saat työehtosopimuksen mukaista palkkaa. 
  • Jos työnantaja ei maksa lähiopetuspäiviltäsi palkkaa, saat niiden ajalta päivärahaa 15 euroa ja mahdollista perheavustusta 17 euroa. 
  • Voit saada korvausta myös matkoista ja majoituksesta. 
  • Voit hakea oppisopimusopiskelijaksi, kun olet vähintään 15-vuotias ja suorittanut peruskoulun. Koska oppia voi kaiken ikää, emme tunne yläikärajaa! 

Aktiivinen opiskelija saa paikan 

Pääset alkuun, kun etsit tavoitteitasi vastaavan työpaikan, jossa voit työskennellä ja suorittaa oppisopimuskoulutuksen. Jos olet työelämässä ja haluat kehittää osaamistasi, kerro työnantajalle oppisopimuskoulutuksesta. 

Oppisopimusopiskelijana työskentelet työpaikalla työehtosopimuksen mukaisesti ja osallistut tietopuoliseen koulutukseen oppilaitoksessa. Oppisopimus kysyy aktiivista otetta opiskeluun.

Lähiopetuspäiviä on tutkinnosta ja opinnoista riippuen yhdestä neljään kuukaudessa. Osallistut myös työpaikallasi järjestettäviin tutkintotilaisuuksiin, joissa arvioidaan osaamistasi. 

Keskimääräinen opiskeluaika perustutkinnoissa on 2–2,5 vuotta, ammattitutkinnoissa ja erikoisammattitutkinnoissa puolitoista vuotta.

Lisätietoja antaa
InfoOmnia
09 2319 8360
info@omnia.fi

Lisätietoa:
InfoOmnian sivut