Tekstiilipaja

Toteuta luovia taitojasi Tekstiilipajalla!

Tekstiilipajalla pääset kokeilemaan, suunnittelemaan ja luomaan jotain uutta, samalla testaat soveltuvuuttasi alalle. Uniikki- ja piensarjatuotteiden valmistamisessa sinulla on mahdollisuus oppia myös lukuisia käsityötekniikoita mm. ompelua, kankaan kuviointia, huovutusta, tai vaikkapa askarteluun liittyviä erikoistekniikoita. Käytännön työtehtävissä tutustut erilaisiin materiaaleihin ja tarvikkeisiin, samalla opit käyttämään työssä tarvittavia välineitä, koneita ja laitteita.

Työ- ja oppilaitosvierailuilla, sekä messuilla saat käsityksen alalla toimimisesta ja seuraat alan ammattilaisten toimintaa. Pajajakson aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa erilaisia korttikoulutuksia ja osallistua työelämävalmennukseen ja ohjauspalveluiden järjestämiin muihin arkea helpottaviin lyhytkursseihin ja tapahtumiin.

”Puolen vuoden pajajakson aikana sain valtavan määrän tietoa, tukea ja tunnustusta osaamisestani. Onnistumisen elämyksien lisäksi oli mukava tunne, että sain jotain konkreettista aikaan. Pajan päivittäinen toiminta toi elämääni puuttuvan päivärytmin ja loi osaltaan tärkeän arjen struktuurin. Työmarkkinatuki antoi taloudellista turvaa.”

-työharjoittelija Heidi Karjalainen

Lue blogista Heidin tarina Omnian tekstiilipajalta: Nuorten tekstiilityöpajalta Vuoden nuoreksi suunnittelijaksi – Heidi Karjalainen suunnitteli iltapuvun Jenni Haukiolle (5.12.2017)

Tekstiilipajalla teemme muun muassa seuraavia töitä

  • tuotesuunnittelu
  • ompelu: asusteet ja sisustustekstiilit
  • virkkaus ja neulonta
  • huovutus
  • kankaankuviointi
  • korttien ja korujen valmistus
  • tuunaaminen ja uusiotuotteet
  • portfoliotyöskentely

Tekstiilialasta ammatti?

Omniassa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoja voi opiskella seuraavilla aloilla:

Haku pajalle

Katso hakuohjeet tästä

Huomioitavaa

Vapaita paikkoja voit tiedustella myös kesken kauden.

Osoite

Kuusiniemi 10, 02710 ESPOO
PL 71734, 02070 ESPOON KAUPUNKI

Lisätietoja antaa
Seija Heinonen
Työpajaohjaaja
0503699368
Seija.Heinonen@omnia.fi