Suomen kielen yleinen kielitutkinto (YKI)

Opiskele yleinen kielitutkinto Suomen kansalaisuutta varten.

Yleinen kielitutkinto (YKI) on virallinen kielitutkinto, josta saa todistuksen. Voit hakea todistuksella Suomen kansalaisuutta. YKI-todistuksesta on myös hyötyä, kun haet työtä tai opiskelupaikkaa.

Espoon työväenopisto järjestää suomen kielen keskitason YKI-tutkintoja. Keskitason YKI-tutkinnosta saa virallisen todistuksen kielitaidosta tasoilla 3-4 (B1-B2). Testipäiviä on neljä kertaa vuodessa.

YKI-tutkinnossa on neljä osaa: tekstin ymmärtäminen, kirjoittaminen, puheen ymmärtäminen ja puhuminen. Kansalaisuuden hakemiseen riittää, että saa vähintään tason 3 joistakin seuraavista kombinaatioista:

  • kirjoittaminen ja puhuminen
  • puhuminen ja tekstin ymmärtäminen tai
  • kirjoittaminen ja puheen ymmärtäminen

Lisätietoa YKI-tutkinnoista löydät Opetushallituksen sivuilta.

YKI-tutkinnon tentti- ja ilmoittautumispäivät

  • Tentti 7.4.2018, ilmoittautumisaika 1.-28.2.2018
  • Tentti 25.8.2018, ilmoittautumisaika 1.-15.6.2018

Testiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti paikan päällä klo 9 alkaen osoitteessa Itätuulentie 1, 3. krs 02200. Tämän jälkeen ilmoittautuminen sähköpostilla, merja.h.leppanen@omnia.fi.

Testit pidetään klo 9−18, mutta tarkempi kellonaika kerrotaan ilmoittautuneille myöhemmin. Testit järjestetään opiston omissa tiloissa Tapiolassa osoitteessa Itätuulentie 1, 3 krs. Testimaksu on 123 €.

Kysy lisää YKI-testeistä numerosta 050 428 9366.

Valmentaudu YKI-tutkintoon, tule YKI-kurssille!

Espoon työväenopisto järjestää erilaisia YKI-tutkintoon valmentavia kursseja. Tarkemmat tiedot löydät Suomen kielen kurssit ja koulutukset maahanmuuttajille –opinto-ohjelmasta tai Ilmonetista.

Kysy lisää valmentavasta kurssista asiakaspalvelustamme.