Maahanmuuttajanuorten koulutus (MANU)

Koulutus maahanmuuttajanuorille, joilla ei ole koulutus- tai työpaikkaa.

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti 17−20-vuotiaille maahanmuuttajanuorille, joilla ei ole koulutuspaikkaa. Koulutus sopii myös 20−29-vuotiaille maahanmuuttajille, joiden kielitaito ei riitä ammattikouluun tai lukioon, tai jotka muuten tarvitsevat apua opinnoissa tai työelämään siirtymisessä.

Koulutuksessa opitaan suomen kieltä, opiskelutaitoja, yhteiskunta- ja työelämätietoa sekä taito- ja taideaineita yhteensä 24 tuntia viikossa. Opinto-ohjaaja auttaa koulu- tai työpaikan löytämisessä koulutuksen jälkeen. Kuraattori auttaa esimerkiksi raha-, perhe- ja terveysasioissa. Koulutuksen jälkeen on helpompi hakea opiskelemaan tai mennä töihin.

Maahanmuuttajanuorten koulutuksen (MANU) tavoitteena on antaa 17–29-vuotiaille nuorille mm. kielelliset valmiudet hakeutua jatko-opintoihin tai työelämään. Koulutus on maksuton.

Lukuvuoden mittainen koulutus kahdelle ryhmälle järjestetään 25.9.2017–15.6.2018. Koulutuksessa työskentelee kaksi suomi toisena kielenä -opettajaa, kuraattori, opinto-ohjaaja sekä tuntiopettajia (taito- ja taideaineet).

Haku koulutukseen

MANU2-ryhmän lisähaku on nyt käynnissä!

Hakijalla tulee olla todistus suomen kielen taitotasosta A2.1–A2.2. Koulutuksen tavoite on kielitaitotaso B1.1–B1.2, kun koulutus päättyy 15.6.2018.

Hakuaika lukuvuoden 2017–2018 koulutukseen suomen kielen 0-tasolta lähtien on päättynyt 11.9.2017.

Hakuprosessi MANU2-ryhmään

  1. Lataa PDF iconHakemus MANU-koulutukseen koneellesi, täytä se ja lähetä osoitteeseen vaula.paunila@omnia.fi. Tärkeää: Liitä mukaan kopio todistuksesta, josta näkyy nykyinen suomen taitotaso.
  2. Saat kutsun testiin, jos olet hakukelpoinen.
  3. Testi: puhuminen, kielellinen hahmottaminen, ääneen lukeminen
  4. Jos testi menee hyvin, saat aloittaa opiskelun välittömästi.

Muista ilmoittaa TE-toimistoon, että haet suomen kielen koulutukseen K01491.

Kuka voi opiskella MANU-koulutuksessa?

Opiskelijalla on oltava oleskelulupa, todistus jatko-oleskelulupahakemuksen vireilläolosta tai EU-kansalaisen rekisteröintitodistus.

  • Opiskelijan on oltava luku- ja kirjoitustaitoinen omalla äidinkielellään sekä latinalaisin aakkosin.
  • Opiskelijan on oltava 17–29-vuotias maahanmuuttaja.
  • Koulutukseen ei voida valita henkilöä, jolla on työ Suomessa.
  • Koulutukseen ei voida valita henkilöä, jolla on opinto-oikeus toisaalla tai paikka kotoutumiskoulutuksessa.

Kohderyhmä

  1. ensisijaisesti alle 20-vuotiaat peruskoulun tai perusopetuksen lisäopetuksen päättäneet, päättämisvaiheessa olevat tai oppivelvollisuusiän ylittäneet maahanmuuttajanuoret, joilla ei ole jatkokoulutuspaikkaa

  2. toissijaisesti 20–29-vuotiaat vailla toisen asteen koulutusta olevat (nuorten aikuisten osaamisohjelman kohderyhmä) ja muut nuorisotakuun piiriin kuuluvat maahanmuuttajanuoret

Lisätietoja antaa
Vaula Paunila
Projektikoordinaattori
043-8253488
vaula.paunila@omnia.fi