Haluatko ylioppilaaksi?

Haluatko suorittaa yo-tutkinnon tai kaksoistutkinnon? Voit suorittaa yo-tutkinnon myös ammattillisen tutkinnon pohjalta.

Lukio-opinnot vahvistavat jatko-opintovalmiuksia. Voit yhdistää lukion ammatillisiin opintoihin kaksoistutkinnossa, suorittaa pelkän ylioppilastutkinnon tai yksittäisiä lukion kursseja Espoon aikuislukiossa. Voit suorittaa yo-tutkinnon myös ammatillisen tutkinnon pohjalta. Halutessasi voit korottaa arvosanoja.

Ylioppilaaksi aikuisena

Ehkä haluat parantaa mahdollisuuksiasi hakea jatko-opintoihin suorittamalla YO-tutkinnon tai korottaa arvosanojasi pääsykokeita varten. Tai mahdollisesti parantaa yleistietoasi ja saada kiinnostavaa sisältöä elämään. Yleissivistävä koulutus sopii kaikille elämäntilanteesta ja iästä riippumatta.

Aikuisena voit suorittaa ylioppilastutkinnon aikuislukion kautta itsellesi sopivimmalla tavalla – päivä- tai iltaopintoina. Tutustu aikuislukion kurssitarjontaan.

Kaksoistutkinto

Jos sinulle on jo selvää, mitä haluat ammatiksesi tehdä, on kaksoistutkinto erinomainen vaihtoehto. Valitse tällöin ammatillinen perustutkinto joka vastaa ammatillisia tavoitteitasi ja suorita samalla ylioppilastutkinto. Valmistuttuasi sinulla on vahvat lähtökohdat jatko-opintoihin ja mahdollisuus hyväksilukea hankittua osaamista.

Kaksoistutkintoon haetaan yhteishaussa, jossa hakukohteena on ammatillinen perustutkinto. Lukio-opintoja on mahdollista yhdistää ammatillisiin opintoihin kaikissa perustutkinnoissa. Lue lisää kaksoistutkinnosta.

Yo-tutkinto ammatillisen tutkinnon perusteella

Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon, voit saada valkolakin osallistumalla suoraan yo-tutkintoon. Lue miten voit osallistua yo-tutkintoon ammatillisen tutkinnon perusteella.

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi