Tietotekniikka

Sosiaalinen media, digi- ja videokuvaus, kuvankäsittely ja erilaiset ohjelmistot ovat tämän päivän tietoyhteiskunnan kansalaistaitoja.

Tietotekniikka on avain tämänpäivän yhteiskuntaan. Perusteet luotsaavat tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen näppärään käyttämiseen, syventävillä kursseilla osaajat oppivat lisää.

COVID-19 ja terveysturvallisuus 

Haluamme varmistaa kurssilaisten hyvinvoinnin median ja tietotekniikan kursseilla. Mukautamme ryhmäkokoja vastaamaan vallitsevia suosituksia turvaväleistä. Halutessasi voit käyttää suojamaskia. Huolehditaan turvallisuudesta yhdessä:

  • Jos sinulla on flunssan oireita tai olet altistunut koronalle, älä tule tunnille
  • Pese kädet saippualla tai käytä käsidesiä ennen ja jälkeen opetuksen
  • Yski ja aivasta hihaan tai kertakäyttönenäliinaan
  • Pidä metrin turvaväli toisiin ihmisiin. Vältä oleskelua yleistiloissa, jotta ei synny ruuhkaa
  • Luokissa on yhteiskäytössä olevien laitteiden (tietokoneet, skannerit, salamalaitteet ym.) puhdistamiseksi puhdistusliinoja. Jokainen käyttäjä huolehtii puhdistuksesta ennen ja jälkeen käytön
  • Yhteiskäyttölaitteiden käyttöön voit halutessasi varautua myös kertakäyttökäsinein

Tietotupa

  • Luokkien henkilömäärää on rajattu, joten voit mahdollisesti joutua odottamaan vuoroasi
  • Opastaja on varustautunut suojavisiirin kera, eikä koske laitteeseesi
  • Turvaväliä voi olla Tietotuvassa vaikea pitää, joten sinun on hyvä käyttää suojamaskia
  • Kiertävä tietotupa pidetään aikataulujen mukaan. Mikäli Espoon palvelukeskukset ovat suljettuna koronan vuoksi, toteutuvat opastukset verkossa: Kiertävätietotupa

Lue lisää: Haluaisin kurssille, mutta korona huolestuttaa - mitäs nyt?

Tietotekniikasta kelpo renki

Nykypäivän tietoyhteiskunnassa toimiminen vaatii meiltä monenlaista osaamista. Tietotekniikan kurssitarjonnasta löydät niin perusteiden kursseja, kuin perusosaamista syventäviä kursseja.

Kurssit ovat pääsääntöisesti intensiivisiä lyhytkursseja. Erityisesti senioreille tarkoitetut kurssit järjestetään arkisin päiväaikaan, tehopakettikurssit ovat päivän kestäviä ja reippaasti eteneviä kertakursseja. Ohjelmistokurssit järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin.

Tietoiskuja ja lyhytkursseja

Tietotekniikan tietoiskut päivittävät tietosi ajankohtaisista tai muuten vain tärkeistä tietoyhteiskunnan aiheista. Voit seurata tietoiskuja verkon kautta kotoasi, tai tulla paikan päälle kuuntelemaan. Tietoiskut esittelevät niin kurssitarjontaa kuin opettajiamme.

Tietotekniikan lyhytkursseilta saat vinkkejä tietokoneen näppärään käyttöön, sujuvaaan tiedonhakuun netistä ja älypuhelimen ja tabletin käyttöön. Etenemistahti erityisesti senioreille suunnatuilla päiväkursseillamme on rauhallinen.

"Kaikki pysyivät kyydissä, opettaja malttoi hyvin neuvoa kaikkia. Todella opiskelijamyönteinen ilmapiiri."

"Selkeä kerronta, sopiva etenemisvauhti, ja eritoten sisältö jonka uskon sopineen valta-osalle osallistujista."

Taitoja työelämään

Käytätkö työssäsi esimerkiksi Microsoft Office-ohjelmia? Hallitsetko kymmensormijärjestelmän? Kun tekniikka nippeleineen on hallussa, työnteko tehostuu.

Toimisto-ohjelmien kurssit järjestetään yleensä koko päivän kestävinä tehopakettikursseina, mutta myös viikonloppuisin tai iltakursseina.

"Tosi hyvä paketti ja opettaja. Annettujen tehtävien ratkaisut käytiin lopuksi yhdessä läpi, tämä oli hyödyllistä."

"Opettaja oli hyvin asiantunteva ja avulias, hänen opetustaitonsa oli hyvin selkeä. Materiaali oli hyvin jäsennelty, monipuolinen, laaja, ja sen jakaminen oli järjestetty hyvin."

Monipuolista mediaosaamista

Painovalmiit julkaisut, upeat valokuvat, kotivideot valmiina levitykseen, sosiaalisen median eri välineet. Julkaisugrafiikan, digi- ja videokuvauksen ja kuvankäsittelyn, sekä sosiaalisen median kursseilla opit taitoja, jotka hyödyttävät sinua niin työssä kuin vapaa-ajalla.

"Hyvä ja innostava opettaja, kiva ilmapiiri, riittävästi harjoituksia."

Katso poimintoja tulevista tietotekniikkakursseista.

Apua ja neuvoja tietotuvasta

Tietotuvassa pääset opiskelemaan laitteiden ja ohjelmien käyttöä itsenäisesti tai harjoittelemaan kursseilla opittuja asioita. Tarvittaessa voit kysyä apua ja vinkkejä ohjaajalta.

Voit käyttää luokan Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneita, niiden ohjelmia ja skanneria. Tulostaminenkin on mahdollista lisämaksusta.

Voit myös tuoda mukanasi oman tablettilaitteesi, älypuhelimesi, tai kannettavan tietokoneesi ja kysyä ohjaajalta neuvoa laitteen käyttöönottoon, tai perusasetuksiin liittyvissä asioissa.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

PDF iconTietotupa

Tietotuvat opetuskaudella

maanantaisin Tapiolassa klo 13.45–16.00, Itätuulenpiha 1

keskiviikkoisin Olarissa klo 13.45–16.00, Kuunkehrä 2

TIEKEn tutkinnot

Espoon työväenopistossa voit suorittaa TIEKE:n @-kortti- sekä tietokoneen käyttäjän A- ja AB-tutkintoja näyttökokein. Kokeen suoritusajankohta sovitaan yhteistyössä kokeen valvojan kanssa. Kokeisiin ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen satu.luhtanen@omnia.fi vähintään kaksi viikkoa ennen toivomaasi ajankohtaa. Kerro ilmoittautuessasi minkä moduulin haluat suorittaa. Yhteen kokeeseen varattava aika on 45 minuuttia (@- ja A -kortti) tai 2 tuntia 15 minuuttia (AB-kortti). Yhden kokeen hinta on 20 € ja todistus maksaa 11 €. Lisätietoa tutkinnoista osoitteesta www.tieke.fi/tutkinnot.

Lisätietoja antaa:

Satu Luhtanen, suunnittelijaopettaja

satu.luhtanen@omnia.fi