Musiikki

Musiikin iloa!

Viulu, rummut vai laulu? Sävelet leiskuvat, kun musiikkiteatteriryhmät, säveltäjät, orkesterit, kuorot ja soittajat pääsevät vauhtiin. Meillä voit harrastaa musiikkia omien taitojesi ja tavoitteesi mukaan taito- ja tietoaineissa, eri tyylilajeissa ja kokoonpanoissa. Kerran viikossa, läpi vuoden, viikonloppuisin, verkossa tai tavoitteellisesti taiteen perusopetuksessa.

Opastusta ammattitaidolla

Musiikki aktivoi ja hoitaa aivojasi, sydäntäsi ja muistiasi. Musiikki kaikissa muodoissaan tuo iloa elämääsi!

Luennot, konsertit, laulunopetus, soitinopetus, säveltäminen, musiikkiteknologia, musiikkiteatteri, kuorot, orkesterit, teoria- ja säveltapailuaineet, musiikin perhekurssit, yhteislaulu, taiteen perusopetus… Tätä kaikkea ja paljon muuta löydät Espoon työväenopistoon musiikin opetustarjonnasta!

Nuoret ja aikuiset, lapsiperheet, seniori-ikäiset, vieraskieliset, sekä erityisryhmien edustajat löytävät tarjonnastamme harrastuksen musiikin parissa. Ryhmissämme opit musiikkia toiveidesi, taitotasosi ja tavoitteesi mukaisesti. Voit valita pitkäkestoisen koko vuoden kurssin tai viikonlopun tiiviskurssin, jokaviikkoisen tai kerran kuussa tapahtuvan opetuksen – tai oppia verkossa. Opettajamme ovat ammattitaitoisia asiantuntijoita.

Estradit kutsuvat

Oppimaasi voit rohkeasti testata osallistumalla konsertteihin ja tapahtumiin, joita järjestämme lukukausien aikana eri puolilla Espoota.

Jos haluat opiskella tavoitteellisemmin, voit osallistua taiteen perusopetukseen (yleinen oppimäärä, kohdistettu laulunharrastajille) tai suorittaa vaikkapa perustason tutkinnon (laulu, soittimet ja teoria-aineet).

Ilmaise musiikilla – musiikin taiteen perusopetus 

Kannustamme opiskelijoitamme löytämään taidon, uteliaisuuden ja uskalluksen tulkita ja ilmaista itseään persoonallisesti musiikin keinoin. Musiikin opiskelu vahvistaa aisti- ja tunneherkkyyttä, tukee opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja ja auttaa ymmärtämään ja tulkitsemaan kulttuureja. 

Musiikin taiteen perusopetus sopii mainiosti täydentämään osaamistasi, jos työskentelet esimerkiksi lasten ja nuorten tai vanhusten kanssa, opetus- tai hoitotyössä, mielenterveys-, päihde- tai vammaistyössä, monikulttuurisessa työyhteisössä tai erityisryhmien kuntoutuksessa. 

Musiikin taiteen perusopinnoilla tarjotaan yleissivistävä musiikillinen pohja: opiskellessa kehittyvät yksilölliset ja yhteismusiikilliset tiedot ja taidot. Näissä opinnoissa keskeistä roolia näyttelevät musiikin tekemisen ja kokemisen ilo!

Katso poimintoja tulevista musiikin kursseista.

Musiikin taiteen perusopetus 

Lisätietoja antaa
Johanna Lehtinen-Schnabel
Suunnittelijaopettaja
0504618425
Johanna.Lehtinen-Schnabel@omnia.fi
Tiina Laari
Assistentti
0468771209
Tiina.Laari@omnia.fi