Musiikki

Musiikin iloa!

Viulu, rummut vai laulu? Sävelet leiskuvat, kun musiikkiteatteriryhmät, säveltäjät, orkesterit, kuorot ja soittajat pääsevät vauhtiin. Meillä voit harrastaa musiikkia omien taitojesi ja tavoitteesi mukaan taito- ja tietoaineissa, eri tyylilajeissa ja kokoonpanoissa. Kerran viikossa, läpi vuoden, viikonloppuisin, verkossa tai tavoitteellisesti taiteen perusopetuksessa.

Ohjeistusta musiikin kursseille korona-aikaan

Vallitsevan tilanteen vuoksi haluamme varmistaa kurssilaisten hyvinvoinnin musiikin kursseilla.

  • Olemme huomioineet opetustilojen järjestelyssä turvavälien riittävyyden, myös laulamisen ja puhallinsoittajien kannalta. Opettaja ohjeistaa miten tilaan asetutaan. 
  • Jotta tilat olisivat turvalliset kaikille kurssilaisille käyttää, opettaja saattaa porrastaa ryhmän paikallaoloa tai järjestää opetuksesta osan etänä. Myös ryhmäkokoja saatetaan joutua pienentämään. Syksyn musiikkiluennoille voi osallistua myös etänä.
  • Ota kurssille mukaan oma nuottiteline, jos tarvitset sellaista. Käytetään tunneilla vain omia välineitä - nuotteja, telineitä, soittimia ja muistiinpanovälineitä - eikä lainata niitä muille. Jokainen käyttää/siirtää vain omaa tuoliaan.
  • Ota muskariin oma jumppamatto/alusta. Opettaja desinfioi perhekursseilla yhteiskäytössä olevat soittimet huolellisesti aina ryhmien välillä. 
  • Pianon koskettimet desinfioidaan aina soittajan vaihtuessa. Pese kädet hyvin ennen pianotuntia ja lisää käsidesiä. Toista sama tunnin jälkeen.

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi Omniassa otetaan laajentunut maskisuositus vakavasti.
Lue lisää Kasvomaskit käyttöön kaikissa Omnian toimipisteissä
 Turvallisesti opiskelemaan, harrastamaan ja palveluja käyttämään Omniassa.
 Haluaisin kurssille, mutta korona huolestuttaa. Mitäs nyt?

Opastusta ammattitaidolla

Musiikki aktivoi ja hoitaa aivojasi, sydäntäsi ja muistiasi. Musiikki kaikissa muodoissaan tuo iloa elämääsi!

Luennot, konsertit, laulunopetus, soitinopetus, säveltäminen, musiikkiteknologia, musiikkiteatteri, kuorot, orkesterit, teoria- ja säveltapailuaineet, musiikin perhekurssit, yhteislaulu, taiteen perusopetus… Tätä kaikkea ja paljon muuta löydät Espoon työväenopistoon musiikin opetustarjonnasta!

Nuoret ja aikuiset, lapsiperheet, seniori-ikäiset, vieraskieliset, sekä erityisryhmien edustajat löytävät tarjonnastamme harrastuksen musiikin parissa. Ryhmissämme opit musiikkia toiveidesi, taitotasosi ja tavoitteesi mukaisesti. Voit valita pitkäkestoisen koko vuoden kurssin tai viikonlopun tiiviskurssin, jokaviikkoisen tai kerran kuussa tapahtuvan opetuksen – tai oppia verkossa. Opettajamme ovat ammattitaitoisia asiantuntijoita.

Estradit kutsuvat

Oppimaasi voit rohkeasti testata osallistumalla konsertteihin ja tapahtumiin, joita järjestämme lukukausien aikana eri puolilla Espoota.

Jos haluat opiskella tavoitteellisemmin, voit osallistua taiteen perusopetukseen (yleinen oppimäärä, kohdistettu laulunharrastajille) tai suorittaa vaikkapa perustason tutkinnon (laulu, soittimet ja teoria-aineet).

Ilmaise musiikilla – musiikin taiteen perusopetus 

Kannustamme opiskelijoitamme löytämään taidon, uteliaisuuden ja uskalluksen tulkita ja ilmaista itseään persoonallisesti musiikin keinoin. Musiikin opiskelu vahvistaa aisti- ja tunneherkkyyttä, tukee opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja ja auttaa ymmärtämään ja tulkitsemaan kulttuureja. 

Musiikin taiteen perusopetus sopii mainiosti täydentämään osaamistasi, jos työskentelet esimerkiksi lasten ja nuorten tai vanhusten kanssa, opetus- tai hoitotyössä, mielenterveys-, päihde- tai vammaistyössä, monikulttuurisessa työyhteisössä tai erityisryhmien kuntoutuksessa. 

Musiikin taiteen perusopinnoilla tarjotaan yleissivistävä musiikillinen pohja: opiskellessa kehittyvät yksilölliset ja yhteismusiikilliset tiedot ja taidot. Näissä opinnoissa keskeistä roolia näyttelevät musiikin tekemisen ja kokemisen ilo!

Katso poimintoja tulevista musiikin kursseista.

Musiikin taiteen perusopetus 

Lisätietoja antaa
Hanna Lammi
Suunnittelijaopettaja
0401941539
Hanna.Lammi@omnia.fi
Tiina Laari
Assistentti
0468771209
Tiina.Laari@omnia.fi