Musiikki

Musiikin iloa!

Viulu, rummut vai laulu? Sävelet leiskuvat, kun kuorot, soittajat, laulajat, säveltäjät ja orkesterit pääsevät vauhtiin. Meillä voit harrastaa musiikkia omien taitojesi ja tavoitteidesi mukaan taito- ja tietoaineissa, eri tyylilajeissa ja kokoonpanoissa. Kerran viikossa, läpi vuoden, viikonloppuisin, verkossa tai tavoitteellisesti taiteen perusopetuksessa. 

Ohjeistusta musiikin kursseille korona-aikaan

Vallitsevan tilanteen vuoksi haluamme varmistaa kurssilaisten hyvinvoinnin musiikin kursseilla.

  • Olemme huomioineet opetustilojen järjestelyssä turvavälien riittävyyden, myös laulamisen ja puhallinsoittajien kannalta.
  • Jotta kurssit voidaan järjestää turvallisesti, opettaja saattaa jakaa ryhmää tai osa opetuksesta voidaan toteuttaa etänä.  Syksyllä 2021 kaikkiin kuoroihin, yhteislauluihin ja musiikkiluennoille voi osallistua myös etänä.
  • Muskareissa opettaja desinfioi perhekursseilla yhteiskäytössä olevat soittimet aina ryhmien välillä.
  • Myös pianojen koskettimet desinfioidaan aina soittajan vaihtuessa. Pesethän kädet hyvin ennen pianotuntia ja käytät käsidesiä. 

Opastusta ammattitaidolla

Musiikki aktivoi ja hoitaa aivojasi, sydäntäsi ja muistiasi. Musiikki kaikissa muodoissaan tuo iloa elämääsi!

Luennot, konsertit, laulunopetus, soitinopetus, säveltäminen, musiikkiteknologia, musiikkiteatteri, kuorot, orkesterit, teoria- ja säveltapailuaineet, musiikin perhekurssit, yhteislaulu, taiteen perusopetus… Tätä kaikkea ja paljon muuta löydät Espoon työväenopistoon musiikin opetustarjonnasta!

Nuoret ja aikuiset, lapsiperheet, seniori-ikäiset, vieraskieliset, sekä erityisryhmien edustajat löytävät tarjonnastamme harrastuksen musiikin parissa. Ryhmissämme opit musiikkia toiveidesi, taitotasosi ja tavoitteesi mukaisesti. Voit valita pitkäkestoisen koko vuoden kurssin tai viikonlopun tiiviskurssin, jokaviikkoisen tai kerran kuussa tapahtuvan opetuksen – tai oppia verkossa. Opettajamme ovat ammattitaitoisia asiantuntijoita.

Estradit kutsuvat

Oppimaasi voit rohkeasti testata osallistumalla konsertteihin ja tapahtumiin, joita järjestämme lukukausien aikana eri puolilla Espoota.

Jos haluat opiskella tavoitteellisemmin, voit osallistua taiteen perusopetukseen (yleinen oppimäärä, kohdistettu laulunharrastajille) tai suorittaa vaikkapa perustason tutkinnon (laulu, soittimet ja teoria-aineet).

Ilmaise musiikilla – musiikin taiteen perusopetus 

Kannustamme opiskelijoitamme löytämään taidon, uteliaisuuden ja uskalluksen tulkita ja ilmaista itseään persoonallisesti musiikin keinoin. Musiikin opiskelu vahvistaa aisti- ja tunneherkkyyttä, tukee opiskelu- ja vuorovaikutustaitoja ja auttaa ymmärtämään ja tulkitsemaan kulttuureja. 

Musiikin taiteen perusopetus sopii mainiosti täydentämään osaamistasi, jos työskentelet esimerkiksi lasten ja nuorten tai vanhusten kanssa, opetus- tai hoitotyössä, mielenterveys-, päihde- tai vammaistyössä, monikulttuurisessa työyhteisössä tai erityisryhmien kuntoutuksessa. 

Musiikin taiteen perusopinnoilla tarjotaan yleissivistävä musiikillinen pohja: opiskellessa kehittyvät yksilölliset ja yhteismusiikilliset tiedot ja taidot. Näissä opinnoissa keskeistä roolia näyttelevät musiikin tekemisen ja kokemisen ilo!
Musiikin taiteen perusopetuksen seuraava haku käynnistyy keväällä 2022. 

Musiikin taiteen perusopetus 

Katso poimintoja tulevista musiikin kursseista.

Lisätietoja antaa
Hanna Lammi
Suunnittelijaopettaja
0401941539
Hanna.Lammi@omnia.fi
Tiina Laari
Assistentti
0468771209
Tiina.Laari@omnia.fi