Käsityö

Käsillä tekeminen rikastuttaa elämääsi ja antaa mahdollisuuden luoda uutta, nauttia kädenjäljestäsi. Käsityöharrastus tarjoaa hengähdyshetken kiireisen arjen pyörteissä.

Käsillä tekemisen iloa

Ompelua, hopeakoruja, värjäystä, kynttilöitä, huovutusta, puutöitä... Intohimoisten kädentaitajien ainoa ongelma on valinnanvaikeus! Perinteet, kierrätysmateriaalit ja tuunaus, luovuus ja ilmaisu kohtaavat työpajoissamme, yhden illan kursseilla ja viikottain toistuvissa tapaamisissa.

Perinteistä vai uusinta uutta?

Käsityökursseilla on vannoutuneet ystävänsä. Espoon työväenopiston kursseista löydät varmasti oman ryhmäsi, jossa samanhenkiset tekijät kohtaavat. Jokaiselle käsillä tekijälle löytyy valikoimastamme tekemistä: kudonta, hitsaaminen, taonta, kirjansidonta, neulonta, tilkkutyöt, jouluaskartelut.

Monet osallistuvat kursseille, jotka jatkuvat koko lukukauden tai lukuvuoden. Tarjonnastamme löytyy myös yhden illan ja viikonlopun mittaisia kursseja.

Katso poimintoja tulevista käsityökursseista.

Käsityön taiteen perusopetus 

Parhaimmillaan käsityöstä tulee tärkeä osa elämääsi: kehität taitojasi ja omaa luovuuttasi. Käsityön taiteen perusopetus ohjaa pohdintoihin: mikä on suhde itseesi ja maailmaan, miten löydät itsellesi ominaisia tapoja kokea ja kohdata asioita. Käsityö on ihana portti henkiseen hyvinvointiin ja oman identiteetin vahvistumiseen.  

Käsityön taiteen perusopetuksen keskeisiä sisältöjä ovat oman ilmaisun tukeminen, elämyksellisyys, innostaminen ja innostuminen, aloitteellisuus ja näyttäytyminen. Välineinä käytetään monipuolisesti erilaisia käsityötekniikoita ja materiaaleja. Opetussuunnitelma löytyy taiteen perusopetuksen sivuilta. Uudet ryhmät aloittavat vuoden 2020 alussa.

Blogi

Käy kurkkaamassa kirjoituksia kursseiltamme Puolaten ja höyläten -blogista.

Ota yhteyttä

Suunnittelijaopettaja

Katriina Leppänen
p. 050 428 9308, to klo 13-14
katriina.leppanen(at)omnia.fi

Ainealueen assistentti

Tiina Laari
p. 046 877 1209
tiina.laari(at)omnia.fi