Usein kysytyt kysymykset

Klikkaamalla aihetta pääset vastauksen kohdalle.

Miten ja milloin voin ilmoittautua?

Voit ilmoittautua kurssille internetissä osoitteessa www.ilmonet.fi tai soittamalla työväenopiston asiakaspalveluun. Jos ilmoittaudut internetissä, voit verkkopankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella kirjautuneena luoda itsellesi käyttäjätunnuksen ja salasanan ja kirjautua niillä järjestelmään. Voit myös kirjautua aina pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella, eli tunnuksen luominen ei ole välttämätöntä. Katso rekisteröitymisohjeet Ilmonet-verkkopalvelusta. HUOM! Jos haluat ilmoittaa kurssille toisen henkilön tai alaikäisen, tee se aina puhelimitse.

Voinko ilmoittaa kurssille toisen henkilön omilla tunnuksillani?

Omilla Ilmonet- tai pankkitunnuksilla et saa ilmoittaa toista henkilöä kurssille. Et voi antaa omaa kurssipaikkaasi toiselle ihmiselle.

Miten alle 18-vuotiaat voivat ilmoittautua?

Alle 18-vuotiaan voi ilmoittaa kurssille vain maksaja ja vain puhelimitse työväenopiston asiakaspalveluun. Lasku lähetetään maksajalle. Tarvitsemme osallistujasta täydelliset henkilötiedot. Työväenopiston kurssit on tarkoitettu yli 16-vuotiaille.

Mistä saan opinto-ohjelman?

Lisätietoa opinto-ohjelmista

Miten maksan kurssin?

Yleensä lähetämme laskun vasta kun kurssi on alkanut. Lisätietoa kurssimaksuista. Jos sinulla on kysyttävää laskusta, ota yhteyttä työväenopiston laskutukseen.

Voiko laskun eräpäivää siirtää?

Jos haluat siirtää laskun eräpäivää, lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelukeskus@omnia.fi

Mitä teen, jos haluan työttömyysalennuksen?

Lähetä todistus työttömyydestä työväenopiston asiakaspalveluun sähköpostilla tai postitse. Vaihtoehtoisesti voit näyttää todistuksen työväenopistossa tai Espoon kaupungin asiointipisteissä. Huomioi koronavirusepidemian vaikutus asiointipisteiden aukioloon.

Työttömyys pitää todistaa ennen kurssin alkua, yhden kerran lukukaudessa (lukukausi = syys- tai kevätlukukausi).

Todistukseksi kelpaa vain TE-toimiston sivuilta Oma asiointi -palvelusta tulostettava työttömyystodistus. Työttömyysalennuksen saaminen riippuu TE-toimiston määrittämästä työllisyystilannetta kuvaavasta koodinumerosta. Alennusta ei voi saada ERI-kursseista (ERI = erikoishinnoiteltu), avoimen yliopiston kursseista, tutkintomaksuista, moniste- ja materiaalimaksuista, OPH-kursseista, suomen kielen YKI-kursseista, lähtötasotesteistä, kielimatkoista eikä avoimien oppimisympäristöjen maksuista.

Voinko maksaa kurssin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä?

Maksuvälineiksi käyvät seuraavat liikunta- ja kulttuurikortit tai mobiilimaksu: Eazybreak, Smartum, Edenred ja ePassi. Huomioithan että työsuhdeseteleillä maksaminen päättyi asiointipisteissä vuoden 2020 lopussa.

Lue lisää työsuhde-eduilla maksamisesta.

Mitä tarkoittavat lyhenteet OPH, ERI tai s?

OPH = Opetushallituksen avustuksella suunniteltuja kursseja seuraaville ryhmille:

 • maahanmuuttajat
 • työttömät
 • yli 63-vuotiaat ja eläkeläiset
 • henkilöt, joilla on oppimisvaikeuksia

ERI = erikoishinnoiteltu kurssi, josta ei voi saada työttömyysalennusta

s = kurssia ei voi maksaa kulttuuri- tai liikuntakorteilla (esim. ruoka- tai perhekurssit)

Miten voin ilmoittaa poissaolosta?

Lyhyistä poissaoloista ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittaa. Kurssipaikkasi säilyy, ellet itse peru sitä. Pidemmistä poissaoloista voit lähettää viestin sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelukeskus@omnia.fi. Asiakaspalvelu välittää tiedon eteenpäin.

Miten perun osallistumisen kurssille?

 • Osallistumisen voi perua maksutta, jos kurssin alkuun on 10 vrk tai enemmän.
 • Jos kurssin alkuun on 1-9 vrk, laskutamme 50 % yli 15 € kurssimaksusta. Jos kurssimaksu on 15 € tai vähemmän, maksu laskutetaan kokonaan. Ruokakursseista laskutetaan lisäksi kurssikohtainen materiaalimaksu. Jos kurssin alkuun on vähemmän kuin 24 tuntia, laskutamme koko maksun. Huomioithan, että viikonloppukurssien osalta peruminen kannattaa tehdä viimeistään torstaina klo 15 mennessä. 
 • Perumisen voi tehdä Ilmonet.fi-verkkopalvelussa jos kurssin alkuun on enemmän kuin 10 vrk. Sen jälkeen peruminen on tehtävä asiakaspalveluun puhelimitse p. 020 692 444 (ma-to klo 12:30-15:30) tai sähköpostitse asiakaspalvelukeskus@omnia.fi (aihe-kenttään maininta PERUMINEN). Perumista ei voi tehdä kurssin opettajalle. Maksun suorittamatta jättäminen ja tunnilta pois jääminen ei ole peruminen.

Mitä voin tehdä, jos haluan vaihtaa kurssia/ryhmää?

Sovi asiasta työväenopiston asiakaspalvelun kanssa. Yritämme löytää sinulle sopivan kurssin. Asiakaspalveluun ilmoittaminen on tärkeää mm. oikean laskun saamiseksi. Voit ottaa yhteyttä myös ainealueen assistenttiin.

Mistä saan tietoa kurssin sisällöstä ja tasoista?

Voit kysyä kurssien sisällöistä ja tasoista kyseisen ainealueen tiimistä. Suunnittelijaopettajien ja opetuksen assistenttien yhteystiedot ja puhelinneuvonta-ajat löydät kunkin ainealueen sivulta.

Mitä teen, jos kurssi on täynnä?

Ilmoittaudu jonoon. Voimme tarjota sinulle vapaata paikkaa, jos kurssipaikkoja perutaan. Ilmoitamme paikoista tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostilla. Jos otat paikan vastaan, soita mahdollisimman pian työväenopiston asiakaspalveluun.

Mikä on kurssipaikan osoite?

Opetuspaikkoja on ympäri Espoota. Kurssien tarkat opetuspaikat löydät ilmonet.fi -verkkopalvelusta tai opinto-oppaasta.

Mitä kurssilla pitää olla mukana?

Tarvittavat materiaalit ja välineet riippuvat kurssista. Saat tietoa niistä joko kurssikuvauksesta tai ainealueen sivulla löytyvästä tarvikeluettelosta. Voit kysyä lisätietoa ainealueesta vastaavalta suunnittelijaopettajalta ja opetuksen assistentilta, katso Opintoneuvonta.

Mitkä ovat loma-ajat?

Katso loma-ajat.

Voinko Espoon työväenopistossa suorittaa etätenttejä (esim. muiden yliopistojen tai avoimen yliopiston tenttejä)?

Espoon työväenopistossa voi tehdä etätentin opiston omien tenttitilaisuuksien yhteydessä. Näinä tenttipäivinä otamme maksua vastaan myös ulkopuolisia tenttijöitä. Kysy lisää tenttiajankohdista, maksuista ja käytännön järjestelyistä avoin.yliopisto@omnia.fi tai puh. 043 825 3078.

Onko Espoon työväenopistolla vakuutus kursseille osallistujille?

Työväenopiston opiskelijoita tai heidän omaisuuttaan ei ole vakuutettu.

Miten kirjaudun Moodleen?

Näin luot tunnukset Moodleen:

 1. Mene sivulle moodle.omnia.fi
 2. Klikkaa painiketta Luo Moodle-tunnus. Käytä käyttäjätunnuksena omaa sähköpostiosoitettasi ja keksi salasana.
 3. Kirjoita tunnus ja salasana muistiin! Kirjaudu aina samalla tunnuksella. 

Näin pääset omalle kurssillesi Moodleen:

 1. Kirjaudu Moodleen omilla tunnuksillasi
 2. Kirjoita kurssitunnus (E2XXXXX) sivun oikeassa yläreunassa olevaan hakuruutuun.
 3. Tarkista, että näet oikean kurssin ja klikkaa kurssin nimeä.
 4. Ensimmäisellä kerralla tarvitset kurssiavaimen. Saat kurssiavaimen opettajalta tai verkkokursseilla sähköpostitse opistosta.
Lisätietoja antaa
Työväenopiston asiakaspalvelu
020 692 444
asiakaspalvelukeskus@omnia.fi

ma–to klo 12:30 - 15:30