Opetushallituksen tukemat kurssit (OPH)
OPH-tunnuksella merkityt kurssit ovat edullisempia, koska niitä on tuettu opetushallituksen opintoseteliavustuksella. Opintoseteliavustus on tarkoitettu alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, maahanmuuttajille, työttömille, yli 63-vuotiaille, eläkeläisille ja henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Eläkeläisillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai työkyvyttömyyseläkettä eivätkä ole ansiotyössä.
• Saadaksesi edullisemman opintosetelihinnan sinun täytyy kuulua kurssin kohderyhmään. Jos et kuulu kohderyhmään, kurssista veloitetaan normaali kurssimaksu.
• Kurssin tiedoista ilmenee sekä edullinen opintosetelihinta (OPH) että normaali kurssimaksu.
• Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen pitää hakea erikseen.
• OPH-kursseista ei saa työttömyysalennusta.
Maksaminen työsuhde-eduilla
Voit maksaa työväenopiston kursseja työsuhde-eduilla Espoon kaupungin asiointipisteissä.
Maksuvälineiksi käyvät seuraavat liikunta- ja kulttuurikortit tai mobiilimaksu: Eazybreak, Smartum, Edenred ja ePassi. Huomioithan että työsuhdeseteleillä maksaminen päättyi asiointipisteissä vuoden 2020 lopussa.
- HUOM: Jos olet saanut laskun verkkomaksulinkkinä, odota, että saat kurssilaskun postitse tai pankin e-laskuna. Verkkomaksulinkkiä ei voi maksaa työsuhde-edulla!
- Ota lasku ja henkilöllisyystodistus mukaan asiointipisteeseen, kun maksat.
- Maksuvälineet ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa moniste-, materiaali- tai testimaksuja.
- Jos haluat maksaa työsuhde-edulla, lasku täytyy maksaa viimeistään laskun eräpäivänä.
- Et voi maksaa kurssia edellä mainituilla maksuvälineillä, jos kurssin tiedoissa on s-merkintä tai jos lasku on siirretty perintätoimiston hoidettavaksi.
Työttömyysalennusohjeet
Työttömät saavat 50 % alennuksen kurssimaksusta, jos maksu on yli 14 €. Alennusta ei voi saada avoimen yliopiston kursseista, tutkintomaksuista, materiaalimaksuista, OPH-kursseista, lähtötasotesteistä, kielimatkoista eikä avoimien oppimisympäristöjen maksuista.
- Työttömyys pitää todistaa ennen kurssin alkamista, yhden kerran lukukaudessa.
- Todistukseksi kelpaa vain TE-toimiston sivuilta Oma asiointi -palvelusta tulostettava työttömyystodistus.
- Lähetä todistus työväenopiston asiakaspalveluun sähköpostitse PDF-muodossa tai postitse. Voit myös näyttää todistuksen työväenopistossa tai Espoon kaupungin asiointipisteissä.
- Työttömyysalennuksen saaminen riippuu TE-toimiston määrittämästä työllisyystilannetta kuvaavasta ryhmäkoodista. Työttömyysalennuksen saa koodeilla 02, 03, 07.
Kaikukortti
- Kaikukortti on tarkoitettu Kaikukortti-verkostossa mukana olevien sosiaali- ja terveysalan yhteisöjen asiakkaille, jotka eivät tiukan taloudellisen tilanteensa vuoksi muuten voisi käyttää kulttuuripalveluja.
- Kaikukortilla voi osallistua lukukauden aikana maksutta yhdelle Espoon työväenopiston kurssille. Perhekursseille voi osallistua myös yhdessä lapsen kanssa. (ohje päivitetty 21.12.2018)
- Kaikukortin ulkopuolelle on rajattu suomen kielen kurssit sekä kurssit, jotka ovat osa tutkintoa tai joista saa todistuksen: mm. yleinen kielitutkinto, avoimen yliopiston opetus, taiteen perusopetus, merenkulun kurssit, ensiapukurssit, Tieken tutkinnot ja hygieniapassikoulutus. Kaikukortin ulkopuolella ovat myös avoimien oppimisympäristöjen maksut ja osa materiaalimaksuista.
- Jos opiskelija ei osallistu ilmoittautumalleen kurssille, lasketaan se yhdeksi maksuttomaksi kurssiksi.
- Kaikukortin haltijat voivat ilmoittautua kursseille tavalliseen tapaan Ilmonetin kautta tai puhelimitse Espoon työväenopiston asiakaspalveluun p. 020 692 444.
Huom: Ilmoita oma Kaikukortin numero viipymättä jokaisen kurssi-ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse asiakaspalvelukeskus@omnia.fi tai puhelimitse ennen kurssin alkamista työväenopiston asiakaspalveluun. Muutoin kurssi laskutetaan sinulta.
Lisätietoja Kaikukortista saat Kulttuuria Kaikille -sivulta ja Espoon kaupungin nettisivuilta.
ma–to klo 12:30 - 15:30