Edut ja alennukset työväenopiston kursseilla

Työväenopiston kursseista voit saada myös alennuksia. Tutustu avustuksiin ja alennusmahdollisuuksiin.

Opintoseteliavustus OPH-kursseilla  

Kurssit, joilla on OPH-tunnus, saavat Opetushallituksen opintoseteliavustusta. Kurssin tiedoista ilmenee sekä OPH-hinta että todellinen kurssimaksu.

Opintoseteliavustus on tarkoitettu alhaisen pohjakoulutuksen omaaville, maahanmuuttajille, työttömille, yli 63-vuotiaille, eläkeläisille ja henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Eläkeläisillä tarkoitetaan henkilöitä, jotka saavat kansan-, työ- tai sairaseläkettä eivätkä ole ansiotyössä. Avustuksen saajan täytyy kuulua kohderyhmään ja osallistua kurssille säännöllisesti. Jos osallistut opetustunneille vähemmän kuin 66 %, saat kurssin loputtua todellisen kurssimaksun, joka on enemmän kuin opetushallituksen avustama kurssimaksu.

OPH-kursseille voi osallistua kuka tahansa todellisella kurssimaksulla. Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen pitää hakea erikseen. OPH-kursseista ei saa työttömyysalennusta.  

Maksaminen työsuhde-eduilla  

Voit maksaa työväenopiston kursseja Espoon kaupungin yhteispalvelupisteissä. Maksuvälineiksi käyvät Smartumin kulttuuri- ja liikuntasetelit sekä -kortit, Edenredin virikesetelit, Ticket Duo- ja Ticket Virike® -kortti (aiemmin Ticket Mind&Body®) sekä Sportti- ja kulttuuripassit.

Ota lasku ja henkilöllisyystodistus mukaan, kun maksat. Maksuvälineet ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa moniste-, materiaali- tai testimaksuja. Jos haluat maksaa työsuhde-edulla, lasku täytyy maksaa viimeistään laskun eräpäivänä. Et voi maksaa kurssia edellä mainituilla maksuvälineillä, jos kurssin tiedoissa on (s)-merkintä tai jos lasku on siirretty perintätoimiston hoidettavaksi.

Alennus työttömille  

Työttömät saavat 50 % alennuksen kurssimaksusta, jos maksu on yli 16 €. Alennusta ei voi saada ERI-kursseista
(ERI = erikoishinnoiteltu), ruokakursseista, avoimen yliopiston kursseista, tutkintomaksuista, moniste- ja materiaalimaksuista, OPH-kursseista, suomen kielen YKI-kursseista eikä lähtötasotesteistä.

Työttömyys pitää todistaa ennen kurssin alkamista, yhden kerran lukukaudessa. Lähetä todistus asiakaspalveluun sähköpostitse pdf-muodossa tai postitse. Voit myös näyttää todistuksen työväenopistossa tai Espoon kaupungin yhteispalvelupisteessä. Todistukseksi kelpaa vain TE-toimiston sivuilta www.te-palvelut.fi Oma asiointi -palvelusta tulostettava työttömyystodistus. Työttömyysalennuksen saaminen riippuu TE-toimiston määrittämästä työllisyystilannetta kuvaavasta koodinumerosta.