Avoimen yliopiston maksut ja perumisehdot

Maksut

Avoimen yliopiston opintomaksu koostuu kahdesta osasta ja se maksetaan kahdelle eri organisaatiolle:

  1. Avoimelle yliopistolle maksettava osuus suoritetaan verkkomaksuna Avoimeen yliopistoon rekisteröitymisen yhteydessä verkkopankissa. Maksun suuruuden näet Ilmonet.fi -sivuilta kurssitiedoista. Opisto toimittaa sähköpostitse noin viikkoa ennen opetuksen alkua tarkemmat ohjeet Avoimeen yliopistoon rekisteröitymiseen ja opintomaksun maksamiseen.  Avoimelle yliopistolle maksettavan opintomaksun kohdalla noudatetaan Avoimen yliopiston ilmoittautumis- ja maksuehtoja, jotka löytyvät Helsingin Avoimen yliopiston sivuilta / Turun avoimen yliopiston sivuilta.
  2. Työväenopiston kurssimaksut näet ilmonet.fi verkkopalvelussa kurssien kohdalta. Maksut ovat opintoainekohtaisia ja voimassa opetusohjelman keston ajan.

Opinto-ohjelmassa mainittu kokonaishinta sisältää sekä yliopistomaksun että opiston kurssimaksut. Opintokokonaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään laskut opintojaksoittain niiden alettua ilman erillistä ilmoittautumista (poikkeuksena monimuoto-opinnot, jossa kokonaisuus laskutetaan yhdellä kertaa).

Mahdolliset monistemaksut ovat kurssikohtaisia ja ne peritään kurssimaksun yhteydessä.

Yhteispalvelupisteissä ei voi maksaa avoimen yliopiston kurssimaksuja Smartumin virikeseteleillä.

Työttömän työnhakijan tai koulutustukea saavan työttömän saama alennus työväenopiston kursseista ei koske avoimen yliopiston kursseja.

Peruminen

Opintojakson peruminen edellyttää yhteydenottoa koulutussuunnittelijaan puh. 043 825 3078 tai avoin.yliopisto(at)omnia.fi. Kurssia ei voi perua ilmoittamalla opettajalle. Maksun suorittamatta jättäminen ja tunnilta pois jääminen ei ole peruminen.

Perumisiin sovelletaan opiston perumisehtoja:

  • Osallistumisen voi perua maksutta (opintokokonaisuus / opintojakso / ensimmäisen kirjatentti), jos kurssin alkuun on 10 vrk tai enemmän.
  • Jos kurssin alkuun on 1-9 vrk, laskutamme 50 %, ja jos kurssin alkuun on vähemmän kuin 24 tuntia, laskutamme koko maksun. Huomioithan, että viikonloppukurssien osalta peruminen on tehtävä viimeistään torstaina klo 15 mennessä.
  • Maksettua kurssimaksua ei palauteta, vaikka opiskelija keskeyttäisi kurssin. Monimuoto-opinnoissa yksittäisiä jaksoja ei voi perua, sillä ilmoittautuminen on niissä sitova kattaen koko opintokokonaisuuden.
  • Maksun suorittamatta jättäminen ja tunnilta pois jääminen ei ole peruminen.