Avoin yliopisto

Avoimesta yliopistosta tiedon valtateille.

Monta hyvää syytä opiskella avoimessa yliopistossa

Avoin yliopisto on alkupotku tuleville yliopisto-opinnoille tai mahdollisuus tutustua korkeakouluopintoihin ja pohtia, mikä oppiaine on juuri se oikea. Avoin yliopisto on kenelle tahansa verraton portti tieteen maailmaan: siitä voivat käydä kaikki ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta.

Espoon työväenopiston avoimessa yliopistossa voit opiskella sekä Helsingin että Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia opintoja useista eri tiedekunnista. Kiinnostutko psykologiasta, kasvatustieteistä, kielistä, luovasta kirjoittamisesta tai vaikkapa tulevaisuudentutkimuksesta?

Avoimessa yliopistossa voit esimerkiksi...

  • miettiä, mikä oppiaine sopii juuri sinulle
  • tutustua yliopisto-opiskeluun
  • tähdätä yliopistotutkintoon
  • nopeuttaa tutkinto-opiskelua
  • parantaa ammattitaitoasi
  • opiskella uutta uraa varten
  • kohentaa yleissivistystäsi
  • yllättyä, virkistyä, innostua ja saada uusia näkökulmia.

Katso Helsingin Avoimen yliopiston sivuilta sekä Turun avoimen yliopiston sivuilta mitä opetusta Espoossa on tarjolla tällä hetkellä.

Opetus sisältää luentoja, ryhmätyöskentelyä, harjoituksia, verkko-opetusta sekä itsenäistä työskentelyä kirjallisuuden ja oppimistehtävien parissa. Opintoihin sisältyy joissakin aineissa englanninkielistä kirjallisuutta.

Vauhtia yliopisto-opintoihin

Avoimessa yliopistossa voit opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai suorittaa opintokokonaisuuksia. Jos jatkat myöhemmin varsinaisena opiskelijana yliopistossa tai opiskelet jo yliopistossa, voit liittää opintosuorituksesi tutkintoon. Tutkintoa et voi meillä suorittaa.

Avoimessa suoritettujen opintojen perusteella voit hakea tutkinto-opiskelijaksi: tätä tietä yliopistoon kutsutaan avoimeksi väyläksi. Voit hyödyntää oppimaasi myös valintakokeisiin valmistautuessasi, jos haet yliopistoon päävalinnassa.

Opiskele turvallisesti

Seuraamme epidemiatilannetta ja reagoimme nopeasti viranomaisten ohjeistuksiin.

Ota yhteyttä

Koulutussuunnittelija vastaa Espoon työväenopiston avoimen yliopiston opetukseen liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa opiskelusta, oppiaineista ja opetuksesta löydät myös Helsingin avoimen yliopiston sivuilta. Tutustu siellä myös taito-osioon, johon on kerätty tietoa kehittymisestä opiskelijana.

Koulutussuunnittelija Anni Kuusela
avoin.yliopisto@omnia.fi
tavoitettavissa to 5.8.2021 alkaen varmimmin ma 13–15 ja to 10–12,
p. 043 8253 078 (ilmoittautumispuhelin)

Käyntiosoite
Itätuulenpiha 1, IV krs.

Postiosoite
PL 7571, 02070 Espoon kaupunki