Espoon aikuislukio

Espoon aikuislukiossa voit suorittaa aikuislukion oppimäärän, kirjoittaa ylioppilaaksi, opiskella yksittäisiä aineita, tai täydentää opintojasi.

Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla Tapiolassa hyvien liikenneyhteyksien varrella lähiopetuksessa tai verkossa. Verkossa voit suorittaa koko lukion. Ilmoittaudu koko lukiota suorittavaksi tutkinto-opiskelijaksi tai aineopiskelijaksi ja aloita opiskelu!

Aikuislukiossa parannat myös mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa. Voit valmentautua  yliopiston tai ammattikorkeakoulun pääsykokeisiin esimerkiksi fysiikan, kemian, matematiikan tai biologian kursseilla. Tai miten olisi espanjan, italian, saksan, venäjän tai ranskan opinnot? Voit myös suorittaa korkeakouluopintoja jo lukion aikana.

Lukio-opinnot ovat maksuttomia varsinaisille opiskelijoille, jotka tähtäävät lukion oppimäärän suorittamiseen. Myös aineopiskelu on maksutonta Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen, peruskoulun sekä 10-luokkalaisten ja Omnian ammatillisten tutkintojen opiskelijoille. Muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun. 

  • 5. jakso (10.4.-1.6.2018) alkaa ma 10.4., ja sitä ennen voit aloittaa opiskelun verkkokursseilla
  • Ilmoittautuminen jaksolle 5 on ke 4.4. klo 14-17 paikan päällä osoitteessa Itätuulentie 1. Tuo mukanasi aiemmat koulutodistukset sekä henkilötodistus.

Tervetuloa aikuislukion tehokkaille kursseille Tapiolaan! 

Katso aikuislukion tarjontaa suoritusvaihtoehtoineen sekä opinto-oppaita.

Espoon aikuislukio järjestää myös lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille ja vieraskielisille.

Kuka tahansa voi opiskella Espoon aikuislukiossa aineopiskelijana koulutustaustasta riippumatta. Voit suorittaa koko lukion, jos olet 18 vuotta täyttänyt perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän suorittanut. Alle 18-vuotiaat voivat opiskella kursseja aineopiskelijana.

Jos olet alle 18-vuotias ja haluat Espoon aikuislukion varsinaiseksi lukio-opiskelijaksi, toimita koulutuspäällikkölle vapaamuotoinen hakemus. Sen liitteeksi tulee asiantuntijan lausunto perusteesta, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan. Perusteita voivat olla esimerkiksi sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat. Myös ammattimaisesti tai kilpaurheilua harrastava voi hakea varsinaiseksi opiskelijaksi sekä Omnian urheilupolun opiskelijaksi.

Oletko keskeyttänyt opintosi päivälukiossa ja tulet jatkamaan opintoja Espoon aikuislukioon?  Varaa aika opinto-ohjaajalle ja tuo erotodistus lukio-opinnoistasi. Toisessa lukiossa suorittamistasi kursseista hyväksytään aikuislukion opetussuunnitelmaa vastaavat kurssit. Hyväksiluvussa ei hyväksytä nelosia, suoritusmerkintöjä eikä mm. harvinaisempia kieliä, jos niistä on suoritettu alle kolme kurssia.

Sinulle lasketaan suhdeluku, jonka mukaan sinun on suoritettava kursseja Espoon aikuislukiossa. Esimerkiksi, jos päivälukion päättötodistuksesta puuttuu 1/3 kursseista, opiskelet vastaavassa suhteessa kursseja Espoon aikuislukiossa ennen päättötodistuksen saamista.

Aikuislukion toimisto

Itätuulentie 1
Espoo
puh. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opettajat