Ilmoittautuminen yo-kirjoituksiin

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisajoista tiedotetaan verkkosivuilla ja Wilmassa.

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisajoista ilmoitetaan Lukio-opintoja suorittaville –sivulla sekä Wilman tiedotteissa.

Ilmoittaudu ylioppilastutkintoon Wilmassa olevalla lomakkeella. Lomake käydään läpi tarkemmin abi-infoissa.

Sitova ilmoittautuminen on voimassa vasta sitten, kun ilmoittautumislomake ja osallistumisoikeus on tarkistettu ja olet sen virallisesti allekirjoittanut. Tarkemmat ohjeet löydät Wilmasta.

Jos osallistut ylioppilastutkintoon ammattitutkinnon perusteella, tarvitset kopion ammattitutkintotodistuksesta, ja jos osallistut yksittäisiin ylioppilaskirjoitusaineisiin esim. tutkinnontäydentäjänä, sinulla tulee olla kopio ylioppilastutkintotodistuksesta kirjoituksiin ilmoittautuessa. Ilmoittaudu aikuislukion toimistossa Itätuulentie 1.

Jos suoritat kaksoistutkintoa ja aloitat yo-kirjoitukset ammattiopintojen aikana, sinun ei tarvitse toimittaa todistusta ammattiopinnoistasi. Kun ylioppilastutkinto valmistuu, aikuislukio tarkistaa valmistumisajankohtan ammatillisesta oppilaitoksesta.

Ylioppilastutkintomaksut

Omnia lähettää ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuneille laskun tutkintomaksusta. Se pitää maksaa eräpäivään mennessä, vaikka et saapuisikaan kokeisiin. Lue lisää tutkintomaksuista ja hinnastosta.