Ilmoittautuminen yo-kirjoituksiin

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisajoista tiedotetaan verkkosivuilla ja Wilmassa.

Ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisajoista ilmoitetaan Lukio-opintoja suorittaville –sivulla sekä Wilman tiedotteissa.

Ilmoittaudu ylioppilastutkintoon Wilman lomakkeella. Yo-infoissa saat ohjausta lomakkeen täyttämisestä.

Sitova ilmoittautuminen on voimassa vasta sitten, kun ilmoittautumislomake ja osallistumisoikeus on tarkistettu ja olet sen virallisesti allekirjoittanut. Tarkemmat ohjeet löydät Wilmasta.

Jos osallistut ylioppilastutkintoon ammatillisen tutkinnon perusteella, tarvitset kopion ammatillisesta tutkintotodistuksesta. Jos osallistut yksittäisiin ylioppilaskirjoitusaineisiin esimerkiksi tutkinnontäydentäjänä, sinulla tulee olla kopio ylioppilastutkintotodistuksesta kirjoituksiin ilmoittautuessa. Ilmoittaudu aikuislukion opintotoimistossa Itätuulentie 1, 2. kerros.

Jos suoritat kaksoistutkintoa ja aloitat yo-kirjoitukset ammatillisten opintojen aikana, sinun ei tarvitse toimittaa todistusta ammatillisista opinnoistasi. Kun saat ylioppilastutkinnon valmiiksi, aikuislukio tarkistaa valmistumisajankohtan ammatillisesta oppilaitoksesta.

Ylioppilastutkintomaksut

Omnia lähettää ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuneille laskun tutkintomaksusta. Se pitää maksaa eräpäivään mennessä, vaikka et saapuisikaan kokeisiin. Lue lisää tutkintomaksuista ja hinnastosta.