Lukion verkkokurssien opiskeluohjeet

Tutustu ohjeisiin ennen verkkokurssien suorittamista.

Espoon aikuislukion verkkokurssit suoritat kokonaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Joitakin oppiaineita tai kursseja suoritetaan Studeossa, (lyhyt matematiikka, psykologia PS01-05, ET01, FI01). Nonstop-verkkokursseille voit ilmoittautua lukuvuoden aikana milloin tahansa ennen vappua. Katso lisää PDF iconTapiolan lukio-opetuksen verkkokurssitarjotin.

Kurssin suorittamiseen tarvitset tietokoneen sekä internetyhteyden. Ilmoittaudu opiskelijaksi verkossa, jos sinulla ei vielä ole aikuislukion käyttäjätunnuksia. Muutaman päivän päästä ilmoittautumisesta saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset. Samat tunnukset käyvät sekä Wilmaan että oppimisympäristö Moodleen.

Näin ilmoittaudut verkkokursseille

1. Ilmoittaudu kursseille Wilma-ohjelman kautta. Voit ilmoittautua milloin vain lukuvuoden aikana, kuitenkin ennen vappua.

2. Osallistu kurssille Moodlen kurssialueella. Jos olet Omnian ammattilukiolainen, kirjaudu aikuislukion tunnuksilla. Löydät kurssit Moodlesta kirjoittamalla kurssin lyhenteen (esim. ENA01v) Hae-kohtaan. Tämän jälkeen voit lisätä itsesi kurssille. Jos kurssi vaatii kurssiavaimen, saat sen lähettämällä opettajalle viestin tai näet sen Wilmassa kurssitarjottimelta.

Näin suoritat verkkokurssin

1. Tutustu huolellisesti kurssialueelle kirjauduttuasi opettajan antamiin suoritusohjeisiin, sisältöihin ja tehtäviin. Kurssialueella on Suoritusten seuranta -palkki, josta näet verkkokurssin osasuoritukset.

2. Ole opettajaan yhteydessä, jos haluat lisätietoa kurssin suorittamisesta tai tehtävistä. Löydät kurssialueelta opettajan yhteystiedot.

3. Opiskele kurssilla vähintään 3 viikkoa. Huomaa, että osasuoritukset eivät säily kesätauon yli.

4. Kurssin loppukokeeseen voit osallistua vasta, kun olet tehnyt ja palauttanut kaikki tehtävät. Koe tehdään koeviikolla omalla kannettavalla tietokoneella. Suurin osa kurssikokeista tehdään koululla, mutta osasta voi olla myös etätenttimahdollisuus. Voit itse valita, millä koeviikolla teet kokeen, mutta muista ilmoittaa opettajalle, mihin kokeeseen osallistut. Koepäivät löydät Moodlesta.