Lukion verkkokurssien opiskeluohjeet

Tutustu ohjeisiin ennen verkkokurssien suorittamista.

Espoon aikuislukion verkkokurssit suoritat kokonaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä. Nonstop-verkkokursseille voit ilmoittautua lukuvuoden aikana milloin tahansa ennen vappua, kun haluat saada opintosuorituksen viimeistään 5. jaksolla. Jos opiskelet kesällä, voit ilmoittautua Wilmassa ja Moodlessa kursseille kesä-heinäkuun aikana. Lisätietoa verkkokurssien suorittamisesta näet Kesäopetuksen sivulta.

Kurssin suorittamiseen tarvitset tietokoneen sekä internetyhteyden. Ilmoittaudu opiskelijaksi verkossa, jos sinulla ei vielä ole aikuislukion käyttäjätunnuksia. Noin viikon päästä ilmoittautumisesta saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset. Samat tunnukset käyvät sekä Wilmaan että oppimisympäristö Moodleen.

Näin ilmoittaudut verkkokursseille

1. Ilmoittaudu kursseille Wilman kautta. Joidenkin oppiaineiden kursseille tarvitset Moodleen kurssiavaimen, minkä näet Wilman opintotarjottimella. Voit ilmoittautua kursseille milloin vain lukuvuoden aikana, kuitenkin ennen vappua. Kesällä aloita opiskelu ennen 26.7. Jos olet uusi opiskelija, ilmoittaudu opiskelijaksi ennen 30.6.

2. Osallistu kurssille Moodlen kurssialueella. Jos olet Omnian ammattilukiolainen, kirjaudu aikuislukion käyttäjätunnuksilla. Löydät kurssit Moodlesta kirjoittamalla kurssin lyhenteen (esim. ENA01.1Ver) Hae-kohtaan. Tämän jälkeen voit lisätä itsesi kurssille. Jos kurssi vaatii kurssiavaimen, saat sen lähettämällä opettajalle viestin tai näet avaimen Wilmassa verkkokurssitarjottimelta.

Näin suoritat verkkokurssin

1. Tutustu huolellisesti kurssialueelle kirjauduttuasi opettajan antamiin suoritusohjeisiin, sisältöihin ja tehtäviin. Kurssialueella on Suoritusten seuranta -palkki, josta näet verkkokurssin osasuoritukset.

2. Ole opettajaan yhteydessä, kun haluat lisätietoa kurssin suorittamisesta tai tehtävistä. Löydät kurssialueelta opettajan yhteystiedot.

3. Opiskele kurssilla vähintään 3 viikkoa. 

4. Kurssin loppukokeeseen voit osallistua vasta, kun olet tehnyt ja palauttanut kaikki tehtävät. Koe tehdään koeviikolla omalla kannettavalla tietokoneella. Suurin osa kurssikokeista tehdään koululla, mutta osasta voi olla myös etätenttimahdollisuus. Voit itse valita, millä koeviikolla teet kokeen, mutta muista ilmoittaa opettajalle, mihin kokeeseen osallistut. Koepäivät ja kokeisiin liittyvät ohjeet löydät Moodlesta kurssialueelta.

Lisätietoa

Moodle opiskelijalle
Verkkokurssit
Kesän verkkokurssit (ilman opettajan ohjausta)