Lukion digivälineet

Aikuislukiossa tarvittavat digivälineet ja käyttöoikeudet oppimisympäristöihin.

Ylioppilastutkinnon ja oppimateriaalien sekä kurssikokeiden sähköistymisen myötä suosittelemme jokaiselle lukio-opiskelijalle oman kannettavan tietokoneen hankkimista. Lukion oppimäärää ja/tai ylioppilastutkintoa suorittaville se on välttämätön. Kurssikokeissa voidaan käyttää samaa sähköistä yo-koeympäristöä kuin ylioppilaskokeissa ja harjoitella oman päätelaitteen sekä sähköisen materiaalin käyttämistä. Lisää ohjausta saat oppiaineiden kertaavilla kursseilla ja MAB10 Sähköiset ohjelmistot matematiikan yo-kirjoituksissa.  Lisätietoa kannettavan tietokoneen laitevaatimuksista (YTL).

Digitaaliset järjestelmät

Sinulle myönnetään opintojen ajaksi käyttöoikeus Omnian tietoverkkoon. Käyttöoikeus kattaa opiskelijaverkossa olevien tietokoneiden lisäksi opiskelussa tarvittavat järjestelmät. Saat käyttöösi Wilman, oppimisympäristö Moodlen sekä sähköpostin ja Omnian Office 365 -ympäristön. Lisätietoa Office 365 -pilvipalvelun ja ohjelmistojen käyttöönotosta

Kaikissa Omnian sähköisissä järjestelmissä on käytössä sama käyttäjätunnus ja salasana. Salasanaa hallitaan Oma Omnia -palvelussa. Ohjeita löydät osoitteesta it.omnia.fi.

Valmistumisen tai eroamisen jälkeen Omnian tietoverkkojen käyttöoikeus päättyy opiskelijalta automaattisesti. Tietoja ei voi enää palauttaa, jos et ole ottanut talteen tiedostoja kotikansiosta ja sähköpostista. 

Lukio-opintojen aikana tarvittavia järjestelmiä

Wilma

Käytä Wilmaa ja Wilman lomakkeita oman opiskelusuunnitelmasi tekemiseen ja kursseille ilmoittautumiseen, omien opintosuoritustesi, Wilman viestien ja tiedotteiden seuraamiseen sekä uusintakokeisiin ja yo-kirjoituksiin ilmoittautumiseen. Wilmasta saat myös oman työjärjestyksen ja voit varata ajan omalle opinto-ohjaajalle.

Sähköposti

Käytä Omnian Outlook Web App -sähköpostia kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa tai käännä sähköpostit muuhun käyttämääsi sähköpostitiliin. Sähköpostiviestien lisäksi järjestelmässä voit ylläpitää kalenteria, yhteystietoja ja tehtäviä. Omnian sähköpostitilin voit lisätä yleisimpiin mobiililaitteisiin. Sähköpostit voit kääntää muihin sähköpostitileihin.

Moodle

Moodle on sähköinen oppimisalusta, jota käytetään verkko-opetuksessa, opetuksen tukena ja viestinnässä.

Abitti

Digitaaliset ylioppilaskokeet ja monet kurssikokeet tehdään Abitti-koejärjestelmässä. Omnian HelpDeskin sivuilta löydät ohjeet Abitin käynnistämiseksi Macilla, PC-tietokoneella ja Chromebookilla. Katso tarkemmat ohjeet Opiskeluun liittyvät järjestelmät -sivulta.

Tukipyynnöt

Omnian järjestelmiä koskevissa ongelmatilanteissa sinua auttaa Omnian IT-tuki. Ennen tukipyynnön tekemistä vieraile osoitteessa it.omnia.fi ja tarkista, löytyykö ongelmaasi ratkaisua.

Tukipyynnön voit tehdä sähköpostitse: ithelp@omnia.fi tai puhelimitse: 0400 223 112. Tuki on avoinna arkipäivisin 8–16.

Muista laittaa tukipyyntöön nimesi, käyttäjätunnuksesi, tietokone/tila sekä mahdollisimman selkeä kuvaus ongelmasta tai pyynnön aiheesta.

Lisätietoja

Katso tarkemmat ohjeet Opiskeluun liittyvät järjestelmät -sivulta.