Kurssien suorittaminen

Aikuisten lukiokoulutuksen oppimäärä koostuu pakollisista ja syventävistä kursseista, sekä muista lukion tehtävään kuuluvista aineista ja aihekokonaisuuksista.

Kurssien suorittaminen

Lukio-opintoja voi suorittaa aikuislukiossa ainoastaan 2016 voimaan tulleen aikuislukion opetussuunnitelman mukaan. 

Lähiopetusta on tarjolla aamulla, päivällä ja illalla. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi opetus on toistaiseksi etäopetuksena sekä verkkokursseina. Lisätietoa poikkeustilanteen PDF iconetäopetuksesta ja -ohjauksesta

Näin ilmoittaudut ja suoritat kurssit:

  1. Ilmoittaudu kursseille Wilma-ohjelman kautta. Voit ilmoittautua milloin vain jaksojen 1–5 lähikursseille tai verkkokursseille. Tarkista kuitenkin kurssivalintasi aina jaksojen vaihteessa ja poista valinnat, mikäli et aio osallistua valitsemallesi kurssille.
  2. Vahvista osallistumisesi tulemalla kurssin ensimmäiselle tunnille. Opettaja antaa kurssin suorittamisohjeet ja arviointikriteerit aina ensimmäisellä oppitunnilla. Jos et voi osallistua ensimmäiselle opetuskerralle, ole yhteydessä opettajaan ennen kurssin alkua. 
  3. Noudata opettajan antamia kurssin suoritusohjeita ja osallistu opetukseen. Kurssin suorittaminen edellyttää opetukseen osallistumista sekä opettajan antamien osasuoritusten ja kokeen/kokeiden tekemistä. Joissakin aineissa kurssin suorittamiseksi on tehtävä erilaisia osasuorituksia, kuten kuullunymmärtämiskoe, essee ja kirjallinen loppukoe. Jos sinulta jää osasuorituksia tekemättä, et voi saada kurssiarvosanaa. Tehdyt osasuoritukset eivät säily seuraavaan jaksoon eivätkä siirry toisille opettajille. Jos kurssisi on vaarassa keskeytyä esimerkiksi sairastumisen vuoksi, ilmoita välittömästi asiasta opettajalle ja neuvottele kurssin mahdollisesta jatkamisesta.
  4. Osallistu kurssikokeeseen koeviikolla. Koeviikolla ei ole oppitunteja, vaan ainoastaan kurssikokeet. Koepäivät voit varmistaa Wilmasta. Ota kokeeseen mukaan oma kannettava tietokone, kuulokkeet ja tarvittaessa vastausten suunnittelua varten kynä ja paperia. 
  5. Jakson palautepäivänä saat opettajalta palautteen kokeesta joko digitaalisesti tai koululla paikan päällä. Muista aina myös tarkistaa jakson arvosanat Wilmasta. Palautepäivät on ilmoitettu opiintotarjottimessa ja työpäiväkalenterissa. Päiväopetuksen kokeet palautetaan klo 13-14 ja iltakokeet 17-18.

Huom! Opettajalla ei ole velvollisuutta antaa opiskelijalle kurssista arviointia, mikäli opiskelijan kurssin aikana antama näyttö ja opetukseen osallistuminen eivät täytä opettajan kurssin alussa asettamia vaatimuksia. Hylättykin arvosana (4) on siis ansaittava tekemällä kaikki vaadittu. Kurssikokeessa sinun on vastattava koetehtäviin.

Uusinta ja arvosanan korottaminen

Voit kerran yrittää suorittaa hylätyn kurssin osallistumatta opetukseen, kun kurssi on opintotarjottimella tai voit suorittaa kurssin uusintakokeessa.

Voit kerran yrittää korottaa seuraavan jakson uusintakokeessa hyväksyttyä kurssiarvosanaa osallistumatta opetukseen. Lopulliseksi kurssiarvosanaksi tulee tällöin kyseisistä suorituksista parempi.

Opintojen seuranta

Opinto-ohjaajalta saat tarvittaessa tukea ja ohjausta opintoihisi liittyen, ja Tapiolan InfoOmniasta saat aina halutessasi todistuksen suorituksistasi. Opinto-ohjaaja seuraa tutkinto-opiskelijoiden opintojen etenemistä säännöllisesti koko opiskelujen ajan. Opinto-ohjaaja on tarvittaessa yhteydessä Espoon etsivään nuorisotyöhön, josta saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintojesi jatkamiseen.