Kurssien suorittaminen

Aikuisten lukiokoulutuksen oppimäärä koostuu pakollisista ja syventävistä kursseista, sekä muista lukion tehtävään kuuluvista aineista ja aihekokonaisuuksista.

Aikuislukion oppimääräsi on valmis, kun olet suorittanut hyväksytysti kaikki henkilökohtaiseen opinto-ohjelmaasi kuuluneiden oppiaineiden oppimäärät. Tämä edellyttää kaikkien pakollisten oppiaineiden sekä valitsemiesi muiden aineiden ja aihekokonaisuuksien suorittamista opinto-ohjelman laajuudessa. Kurssien kokonaismäärän on oltava kuitenkin vähintään 44 kurssia. Lukion oppimääräsi on vähintään 48 kurssia, jos olet aloittanut lukio-opintosi ennen 1.1.2017 ja alle 18-vuotiaana eikä sinulla ole vähintään vuoden keskeytystä. Kokonaiskurssimäärään lasketaan mukaan kaikki arvioidut pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit sekä muut hyväksytysti suoritetut opetussuunnitelman mukaiset opinnot. Jos valmistut keväällä, niin kurssisuoritusten on oltava valmiina 4. jakson loppuun mennessä. Jos puolestaan valmistut syksyllä, niin suoritat kurssit 1. jakson loppuun mennessä.

Uusinta

Voit kerran yrittää suorittaa hylätyn kurssin osallistumatta opetukseen, kun kurssi on kurssitarjottimella tai voit suorittaa kurssin uusintakokeessa.

Opintojen seuranta

Opinto-ohjaajalta saat tarvittaessa tukea ja ohjausta opintoihisi liittyen, ja aikuislukion opintotoimistosta saat aina halutessasi todistuksen suorituksistasi. Opinto-ohjaaja seuraa tutkinto-opiskelijoiden opintojen etenemistä säännöllisesti koko opiskelujen ajan. Opinto-ohjaaja on tarvittaessa yhteydessä Espoon etsivään nuorisotyöhön, josta saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opintojesi jatkamiseen.