Tietoa opiskelusta aikuislukiossa

Espoon aikuislukio tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet korkeatasoisiin lukio-opintoihin

Espoon aikuislukiossa voit suorittaa lukion koko oppimäärän, täydentää aiemmin aloittamasi lukio-opinnot loppuun, kerrata korkeakoulujen pääsykokeita varten oppiaineiden kursseja tai opiskella harrastusmielessä, omaksi iloksesi, mitä tahansa kurssitarjottimella olevaa ainetta. Voit myös valmistua ylioppilaaksi suoritettuasi koko aikuislukion oppimäärän (44/48 kurssia) tai ammatillisen perustutkinnon ja läpäistyäsi neljä pakollista ylioppilastutkinnon koetta.

Opinnoissasi sinua tukee koko aikuislukion henkilökunta. Opistoassistentit auttavat sinua toimistossa opiskelijarekisteriin ja todistuksiin liittyvissä asioissa, opinto-ohjaajat laativat kanssasi opintosuunnitelman, seuraavat kanssasi opintojesi etenemistä ja tarkistavat ilmoittautumisesi yo-kirjoituksiin. Koulutuspäällikkö ja koulutusvastaava sekä toimialarehtori ovat apunasi esimerkiksi yo-kokeisiin liittyvissä asioissa. Mukavat ja ammattitaitoiset opettajamme antavat laadukasta opetusta ja ohjaavat sinua oman oppiaineensa kurssien suorittamisessa.

Ylioppilastutkinnon ja oppimateriaalien sekä kurssikokeiden sähköistymisen myötä suosittelemme jokaiselle lukio-opiskelijalle oman kannettavan tietokoneen hankkimista. Lukion oppimäärää ja/tai ylioppilastutkintoa suorittaville se on välttämätön. Kurssikokeissa voidaan käyttää samaa sähköistä yo-koeympäristöä kuin ylioppilaskokeissa ja harjoitella oman päätelaitteen sekä sähköisen materiaalin käyttämistä. Lisää ohjausta saat Tietokoneen käyttö lukio-opiskelussa sekä etenkin oppiaineiden kertaavilla kursseilla.  Lisätietoa kannettavan tietokoneen laitevaatimuksista: PDF iconOhje sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Sinulle myönnetään opintojen ajaksi käyttöoikeus Omnian tietoverkkoon. Saat käyttöösi Wilman, oppimisympäristö Moodlen sekä sähköpostin ja Omnian Office 365 -ympäristön. Lisätietoa Office 365 -pilvipalvelun ja ohjelmistojen käyttöönotosta.

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi