Tietoa opiskelusta aikuislukiossa

Espoon aikuislukio tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet korkeatasoisiin lukio-opintoihin, myös poikkeustilanteessa.

Espoon aikuislukion tavoitteena on koronaviruksen leviämisen estämiseksi poikkeustilanteessakin tukea opiskelijoita opintojen edistymisessä ja valmistumisessa. Henkilökunnan yhteystiedot löydät sivustolta. 

Opettajat ohjaavat omilla lähi-/verkko-opetuksen kursseilla opinnoista ja kurssikokeista Wilma-viesteillä ja/tai sähköpostitse sekä järjestävät opetusta etänä/verkossa. Lue lisää: PDF iconAikuislukion ohjaus etaopetuksen aikana. Huomaa, että sinun tulee ilmoittautua kaikille haluamillesi kursseille Wilmassa kurssitarjottimilla.

Espoon aikuislukiossa voit suorittaa lukion koko oppimäärän, täydentää aiemmin aloittamasi lukio-opinnot loppuun, kerrata korkeakoulujen pääsykokeita varten oppiaineiden kursseja tai opiskella harrastusmielessä, omaksi iloksesi, mitä tahansa kurssitarjottimella olevaa ainetta. Voit myös valmistua ylioppilaaksi suoritettuasi koko aikuislukion oppimäärän (44/48 kurssia) tai ammatillisen perustutkinnon ja läpäistyäsi neljä pakollista ylioppilastutkinnon koetta.

Lisäksi voit korottaa aineen oppimäärän arvosanaa ja saada korotetusta oppimäärän arvosanasta todistuksen, kun sinulla on valmis lukion päättötodistus. Ole oppimäärän arvosanan korottamisesta yhteydessä sukunimesi alkukirjaimen mukaan opinto-ohjaajaan

Opinnoissasi sinua tukee koko aikuislukion henkilökunta. Palveluneuvojat auttavat sinua InfoOmniassa opiskelijarekisteriin ja todistuksiin liittyvissä asioissa, opinto-ohjaajat laativat kanssasi opintosuunnitelman, seuraavat kanssasi opintojesi etenemistä ja tarkistavat ilmoittautumisesi yo-kirjoituksiin. Koulutuspäällikkö ja koulutusvastaava sekä toimialarehtori ovat apunasi esimerkiksi yo-kokeisiin liittyvissä asioissa. Mukavat ja ammattitaitoiset opettajamme antavat laadukasta opetusta ja ohjaavat sinua oman oppiaineensa kurssien suorittamisessa.

Erityisopettaja auttaa sinua monenlaisissa opiskelun ja oppimisen haasteissa. Erityisopettaja järjestää myös tutkinto-opiskelijoille ja Omnian ammattilukiolaisille tukipajoja, joista löydät Wilman tiedotteista lisätietoja.

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi
Anri Wahlberg
Erityisopettaja
0401209083
Anri.Wahlberg@omnia.fi