Tutkinto-opiskelu

Voit opiskella lukiokursseja ja suorittaa yo-kokeita aikuislukiossa varsinaisena opiskelijana, maksuttomana tai maksavana aineopiskelijana.

Tutkinto-opiskelu

Lukio-opetuksen oppimäärä sisältää pakollisia ja syventäviä kursseja. Ne sinun tulee suorittaa hyväksytysti. Oppimäärä on vähintään 44 kurssia. Oppimäärä ja opinto-oikeusaika määritellään opinto-ohjaajan kanssa, kun aloitat opiskelun.

Aikuislukiossa lukio-opinnot aloittava

Ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi, kun aloitat koko aikuislukion oppimäärän suorittamisen.  Opiskelun tulee olla pääsääntöisesti ylioppilastutkintoon tähtäävää. Tutkintotavoitteinen opiskelu on maksutonta enimmillään 4 vuotta. Tämän jälkeen voit jatkaa maksavana aineopiskelijana.

Sinun tulee olla täysi-ikäinen, kun aloitat opiskelun aikuislukiossa. Jos olet alaikäinen ja haluat erityisestä, perustellusta syystä päätoimiseksi opiskelijaksi Espoon aikuislukioon, tarvitset koulutuspäällikön päätöksen. Täytä ensin tutkinto-opiskelijaksi ilmoittautumislomake Wilmassa. Olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen. Toimita lisäksi vapaamuotoinen hakemus sekä mahdolliset lausunnot opinto-ohjaajalle, joka keskustelee hakijan ja huoltajan kanssa ennen päätösesityksen tekemistä. Saat koulutuspäällikön päätöksen kotiosoitteeseen. Hakemuksen liitteenä tulee olla asiantuntijan, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan lausunto perusteesta. Tällaisia perusteita ovat esimerkiksi ammattimainen harrastaminen, sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat.

Aikuislukiossa lukio-opintoja jatkava

Olet tutkinto-opiskelija myös, kun haluat jatkaa kesken jääneitä lukio-opintojasi etkä ole vielä käyttänyt neljää opiskeluvuotta.  Ilmoittaudu tässä tapauksessa aikuislukioon lukio-opintoja jatkavana opiskelijana. Varaa aika omalle opinto-ohjaajalle, joka lukee hyväksi aikuislukion oppimäärään ja opetussuunnitelmaan aiempia lukio-opintojasi. Toimita lukion erotodistus sekä mahdolliset yo-tutkintoon liittyvät dokumentit (esim. todistus suorituksesta, lukilausunto, YTL:n päätös erityisjärjestelyistä). Jos olet jo opiskellut 4 vuotta lukiossa, niin ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi, jolloin jatkat lukukausi- tai lukuvuosimaksua maksavana yksityisopiskelijana. 

Opinto-ohjaajat

  • Sonja Kurki, sonja.kurki(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan A-L sekä  Lakelan ja Leppävaaran ammattilukiolaiset
  • Kirsi Paloheimo, kirsi.paloheimo(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat  sukunimen alkukirjaimen mukaan M-Ö sekä Lehtimäki A:n ja C:n, Kirkkokadun, Kirkkonummen ja Suomenojan ammattilukiolaiset

Salatun sähköpostin lähettäminen

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
Sonja.Kurki@omnia.fi
Kirsi Paloheimo
Opinto-ohjaaja
0401267225
Kirsi.Paloheimo@omnia.fi