Ilmoittautuminen Espoon aikuislukioon

Ilmoittautuminen on mahdollista ympäri vuoden.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ensin aikuislukioon opiskelijaksi. Sen jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille. Myös verkkokursseja suorittavien on ensin ilmoittauduttava opiskelijaksi.  

Espoon aikuislukion opiskelijaksi ilmoittautuminen

 • Jos et vielä ole kirjoilla tutkinto- tai aineopiskelijana Espoon aikuislukiossa, niin ilmoittaudu opiskelijaksi. Katso lisätietoja.
 • Jos aloitat aineopiskelijana verkkokurssin, eikä sinulla vielä ole käyttäjätunnuksia.
 • Myös Omniassa ammatillisen tutkinnon rinnalla yksittäisiä aineita/kursseja suorittava ilmoittautuu aineopiskelijaksi.
 • Alaikäinen voidaan ottaa opiskelijaksi vain perustellusta syystä. Lue lisää alaikäisen opiskelijaksi ottamisesta.

Jos olet aikaisemmin opiskellut Espoon aikuislukiossa, älä ilmoittaudu opiskelijaksi uudelleen vaan tarkista henkilötieto/läsnäolo -ilmoitus Wilmassa. Jos Wilman salasanasi on vanhentunut, vaihda se osoitteessa oma.omnia.fi (katso ohje salasanan vaihtoon). Jos et muista Wilman käyttäjätunnusta tai et saa salasanaa vaihdetuksi, ota yhteyttä Espoon aikuislukion opintotoimistoon.

Ilmoittautuminen verkossa

 1. Ilmoittaudu Wilmassa koko lukiota suorittavaksi tutkinto-opiskelijaksi tai aineopiskelijaksi. Saat koulun toimistosta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin noin viikon sisällä (tarkista tarvittaessa roskakori). Viestissä on käyttäjätunnus sekä ohjeet käyttöoikeuden aktivointiin Wilmaan ja Omnian tietojärjestelmiin (esim. opiskelijan sähköposti ja Moodle). Muista aktivoida omat tunnuksesi Omnian tietoverkossa 14 vuorokauden aikana. 
 2. Jos tavoitteesi on suorittaa aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, sovi aika opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajat auttavat tutkinto-opiskelijoita opintosuunnitelman tekemisessä sekä hyväksilukevat aiemmat lukio-opinnot.
 3. Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon ja haluat opiskella ylioppilaaksi, sovi aika opinto-ohjaajalle.
 4. Tule koulun opintotoimistoon näyttämään henkilöllisyystodistus, ja ota mukaan alkuperäinen todistus aiemmista opinnoistasi.

Mikäli tunnusten aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ota yhteys aikuislukion opintotoimistoon. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa

Paikan päällä ilmoittautuminen

Jos tavoitteesi on suorittaa koko aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, voit tulla ilmoittautumaan myös paikan päälle Espoon Tapiolaan, osoitteeseen Itätuulenpiha 1. Ota mukaan kopio viimeisestä koulutodistuksestasi sekä mahdollisista aikaisemmin suoritetuista yo-kokeista sekä lukitodistuksista, erityisjärjestelyjen päätöksistä tai asiantuntijalausunnoista. Lukion oppimäärää ja/tai ylioppilastutkintoa aloittavana saat samalla opinto-ohjausta.

Ilmoittautuminen opiskelijaksi ja kursseille paikan päällä, Itätuulenpiha 1, ensimmäinen kerros

 • ke 9.10. klo 14-17 jaksolle 2 (21.10.-8.12.2019)
 • ke 27.11. klo 14-17 jaksolle 3 (9.12.2019-9.2.2020)
 • ke 5.2. klo 14-17 jaksolle 4 (10.2.-5.4.2020)   
 • ke 1.4. klo 14-17 jaksolle 5 (6.4.-31.5.2020).

Katso ohjevideo aikuislukion Tapiolan kursseille ilmoittautumisesta

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi