Ilmoittautuminen Espoon aikuislukioon

Ilmoittautuminen on mahdollista ympäri vuoden.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen

Ilmoittaudu ensin aikuislukioon opiskelijaksi. Sen jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille. Myös verkkokursseja suorittavien on ensin ilmoittauduttava opiskelijaksi.  

Espoon aikuislukion opiskelijaksi ilmoittautuminen

  • Jos et vielä ole kirjoilla varsinaisena tai aineopiskelijana Espoon aikuislukiossa, niin ilmoittaudu opiskelijaksi.
  • Jos aloitat aineopiskelijana verkkokurssin, eikä sinulla vielä ole käyttäjätunnuksia.
  • Myös Omniassa ammatillisen tutkinnon rinnalla joko yo-tutkintoon tähtäävän tai yksittäisiä aineita/kursseja suorittavan tulee kerran ilmoittautua opiskelijaksi.
  • Alaikäinen voidaan ottaa opiskelijaksi vain perustellusta syystä. Lue lisää alaikäisen opiskelijaksi ottamisesta.

Jos olet aikaisemmin opiskellut Espoon aikuislukiossa, älä ilmoittaudu opiskelijaksi uudelleen vaan tarkista henkilötieto/läsnäolo -ilmoitus Wilmassa. Jos Wilman salasanasi on vanhentunut, vaihda se osoitteessa oma.omnia.fi (katso ohje salasanan vaihtoon). Jos et muista Wilman käyttäjätunnusta tai et saa salasanaa vaihdetuksi, ota yhteyttä Espoon aikuislukion opintotoimistoon.

Ilmoittautuminen verkossa

  1. Ilmoittaudu Wilmassa koko lukiota suorittavaksi tutkinto-opiskelijaksi tai aineopiskelijaksi. Saat koulun toimistosta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin muutaman päivän sisällä. Viesti sisältää ohjeet käyttöoikeuden aktivointiin Wilmaan ja Omnian tietojärjestelmiin (esim. opiskelijan sähköposti ja Moodle). Aktivoi omat tunnuksesi Omnian tietoverkossa 7 vuorokauden aikana.
  2. Jos tavoitteesi on suorittaa aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, sovi aika opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajat auttavat tutkinto-opiskelijoita opintosuunnitelman tekemisessä sekä hyväksilukevat aiemmat lukio-opinnot.
  3. Jos olet suorittanut ammatillisen tutkinnon ja haluat opiskella ylioppilaaksi, sovi aika opinto-ohjaajalle.
  4. Tule koulun opintotoimistoon näyttämään henkilöllisyystodistus, ja ota mukaan alkuperäinen todistus aiemmista opinnoistasi.

Mikäli tunnusten aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ota yhteys aikuislukion opintotoimistoon. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa

Paikan päällä ilmoittautuminen

Jos tavoitteesi on suorittaa koko aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, voit tulla ilmoittautumaan myös paikan päälle Espoon Tapiolaan, osoitteeseen Itätuulentie 1. Ota mukaan kopio viimeisestä koulutodistuksestasi sekä mahdollisista aikaisemmin suoritetuista yo-kokeista sekä lukitodistuksista, erityisjärjestelyjen päätöksistä tai asiantuntijalausunnoista. 

Ilmoittautuminen opiskelijaksi ja kursseille paikan päällä, Itätuulentie 1, toinen kerros, lukuvuodelle 2018-2019 ja jaksoille 4-5

  • ke 6.2. klo 14-17 jaksolle 4 (11.2.-7.4.2019)   
  • ke 3.4. klo 14-17 jaksolle 5 (8.4.-31.5.2019)

Kursseille ilmoittautuminen

IlmoittauduEspoon aikuislukion kursseille Wilmassa.

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi