Ilmoittautuminen Espoon aikuislukion opiskelijaksi

Ilmoittaudu ensin aikuislukioon opiskelijaksi. Sen jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille. Ilmoittautuminen on auki ympäri vuoden.

Espoon aikuislukion opiskelijaksi ilmoittautuminen

Kaikkien uusien opiskelijoiden on ensin ilmoittauduttava opiskelijoiksi, myös verkko- tai monimuotokursseille tulevien. Alaikäinen voidaan ottaa opiskelijaksi vain perustellusta syystä. Lue lisää alaikäisen opiskelijaksi ottamisesta.

Jos olet aikaisemmin opiskellut Espoon aikuislukiossa, älä ilmoittaudu opiskelijaksi uudelleen vaan tarkista henkilötieto/läsnäolo -ilmoitus Wilmassa. Jos Wilman salasanasi on vanhentunut, vaihda se osoitteessa oma.omnia.fi (katso ohje salasanan vaihtoon). Jos et muista Wilman käyttäjätunnusta tai et saa salasanaa vaihdetuksi, ota yhteyttä Espoon aikuislukion toimistoon.

Ilmoittautuminen verkossa

1. Ilmoittaudu opiskelijaksi osoitteessa https://wilma.omnia.fi/browsecourses. Saat koulun toimistosta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin muutaman päivän sisällä. Viesti sisältää ohjeet käyttöoikeuden aktivointiin Wilmaan ja Omnian tietojärjestelmiin (esim. opiskelijan sähköposti ja Moodle). Aktivoi Omnian tietoverkon tunnus 7 vuorokauden aikana osoitteessa https://oma.omnia.fi/?smsactivation

2. Jos tavoitteenasi on suorittaa aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, sovi aika opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajat auttavat tutkinto-opiskelijoita opintosuunnitelman tekemisessä sekä hyväksilukevat aiemmat lukio-opinnot.

3. Tule koulun toimistolle näyttämään henkilöllisyystodistus, ja ota mukaan alkuperäinen todistus aiemmista opinnoistasi.

Lukioon ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiin viestin, jossa on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan osoitteessa https://oma.omnia.fi/. Mikäli aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ota yhteys aikuislukion toimistoon. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa. Lisätietoja opoille ja huoltajille opiskelusta Espoon aikuislukiossa
Huom. 20.9. - 30.9. ilmoittautuneille käyttäjätunnukset toimitetaan lokakuun alussa. 

Paikan päällä ilmoittautuminen

Jos aiot suorittaa koko aikuislukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon, voit tulla ilmoittautumaan myös paikan päälle Espoon Tapiolaan, osoitteeseen Itätuulentie 1. Ota mukaan kopio viimeisestä koulutodistuksestasi sekä mahdollisista aikaisemmin suoritetuista yo-kokeista ja erityisjärjestelyistä tai lausunnoista. 

Ilmoittautuminen paikan päällä, Itätuulentie 1, lukuvuodelle 2017-18

 • jaksolle 2 ( jakso 23.10.-10.12.17) ke 4.10. klo 14-17
 • jaksolle 3 (11.12.17-11.2.18) ke 29.11. klo 14-17
 • jaksolle 4 (12.2.-9.4.18) ke 7.2. klo 14-17
 • jaksolle 5 (10.4.-1.6.18) ke 4.4. klo 14-17.

Aloitusinfot lukio-opinnot aloittaville lukion oppimäärän ja yo-tutkinnon suorittaville, Itätuulentie 1:

 • ke 4.10. klo 17.30 
 • to 7.12. klo 15.30.

   

Verkkokursseille ja monimuotokursseille ilmoittautuminen

Sekä monimuoto-opiskelun kursseille että verkkokursseille voit ilmoittautua etukäteen Wilman kautta. Kirjautumalla Moodleen pääset kurssien työtilaan. Moodleen käyvät samat tunnukset kuin Wilmaan ja sähköpostiin.

Verkkokurssit esim. TE01v

Verkkokurssit ovat koko lukuvuoden pyöriviä kursseja, joille voit itse ilmoittautua missä vaiheessa lukuvuotta tahansa (kuitenkin ennen vappua). Lähikertoja ei ole, eikä suoritusta ole sidottu mihinkään jaksoon. Suoritat aikuislukiolla ainoastaan kurssikokeen koeviikolla opettajan Moodlessa ilmoittamana ajankohtana. Aloittaa voit milloin tahansa lukukauden aikana ja teet kurssin osasuoritukset viimeistään ennen jakson koeviikkoa.

Ilmoittaudu verkkokursseille näin:

1. Ilmoittaudu kurssille ensin Wilmassa. Verkkokurssit ovat alimmaisena kurssitarjottimella.

2. Valittuasi verkkokurssin kirjaudu Moodleen ja itserekisteröidy kurssille. Tai klikkaa Moodlessa kurssin työskentelyalue auki --> olet kurssilla.  Tutustu kurssin suoritusohjeisiin! 

Voit tulla kurssille itserekisteröitymällä, vaikket olisi etukäteen pystynyt ilmoittautumaan kurssille Wilmassa. Muista ilmoittautua kurssille myöhemmin.

3. Mikäli et suoritakaan kurssia, muista poistaa itsesi kurssilta.

Monimuoto-opiskelun kurssit esim. PS05

Monimuoto-opiskelun kurssit on sidottu tiettyyn jaksoon, ja niissä on kolme lähiopetuskertaa iltaisin sekä työskentelyä Moodlessa. Katso lähiopetustuntien ajankohdat. 

Ilmoittaudu monimuoto-opiskeluun näin:

 1. Ilmoittaudu kurssille Wilman kautta ennen jakson alkua.
 2. Käy Moodlessa, jotta järjestelmä tunnistaa sinut.
 3. Itserekisteröidy kurssille Moodlessa. Jos kurssille tarvitaan kurssiavain, lähettää opettaja sen sinulle Wilmassa kurssi-ilmoittautumisen jälkeen. 
 4. Tule monimuoto-opiskelun ensimmäiselle lähikerralle. Tällöin saat tarvittaessa lisäohjeita ja kurssiavaimen, mikäli et tätä ennen ole onnistunut kurssille ilmoittautumisessa.

Aikuislukion hinnasto ja maksuehdot

Espoon aikuislukion aineopiskeluun on otetettu 1.8.2017 alkaen käyttöön uusi hinnasto aineopiskelijoille. Tutustu aikuislukion hinnastoon ja maksuehtoihin

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi