Ilmoittautuminen Espoon aikuislukion opiskelijaksi

Ilmoittaudu ensin aikuislukioon opiskelijaksi. Sen jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille. Myös verkkokursseja suorittavien on ensin ilmoittauduttava opiskelijaksi. Ilmoittautuminen on mahdollista ympäri vuoden.

Espoon aikuislukion opiskelijaksi ilmoittautuminen

 • Jos et vielä ole kirjoilla varsinaisena tai aineopiskelijana Espoon aikuislukiossa, niin ilmoittaudu ensin opiskelijaksi.
 • Jos aloitat aineopiskelijana verkko- ja monimuotokurssin, eikä sinulla vielä ole käyttäjätunnuksia.
 • Myös Omniassa ammatillisen tutkinnon rinnalla joko yo-tutkintoon tähtäävän tai yksittäisiä aineita/kursseja suorittavan tulee kerran ilmoittautua opiskelijaksi.
 • Alaikäinen voidaan ottaa opiskelijaksi vain perustellusta syystä. Lue lisää alaikäisen opiskelijaksi ottamisesta.

Jos olet aikaisemmin opiskellut Espoon aikuislukiossa, älä ilmoittaudu opiskelijaksi uudelleen vaan tarkista henkilötieto/läsnäolo -ilmoitus Wilmassa. Jos Wilman salasanasi on vanhentunut, vaihda se osoitteessa oma.omnia.fi (katso ohje salasanan vaihtoon). Jos et muista Wilman käyttäjätunnusta tai et saa salasanaa vaihdetuksi, ota yhteyttä Espoon aikuislukion opintotoimistoon.

Ilmoittautuminen verkossa

 1. Ilmoittaudu Wilmassa koko lukiota suorittavaksi lukio-opiskelijaksi tai aineopiskelijaksi. Saat koulun toimistosta ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin muutaman päivän sisällä. Viesti sisältää ohjeet käyttöoikeuden aktivointiin Wilmaan ja Omnian tietojärjestelmiin (esim. opiskelijan sähköposti ja Moodle). Aktivoi omat tunnuksesi Omnian tietoverkossa 7 vuorokauden aikana.
 2. Jos tavoitteenasi on suorittaa aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, sovi aika opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajat auttavat tutkinto-opiskelijoita opintosuunnitelman tekemisessä sekä hyväksilukevat aiemmat lukio-opinnot.
 3. Tule koulun toimistolle näyttämään henkilöllisyystodistus, ja ota mukaan alkuperäinen todistus aiemmista opinnoistasi.

Mikäli tunnusten aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ota yhteys aikuislukion opintotoimistoon. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa

Paikan päällä ilmoittautuminen

Jos aiot suorittaa koko aikuislukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon, voit tulla ilmoittautumaan myös paikan päälle Espoon Tapiolaan, osoitteeseen Itätuulentie 1. Ota mukaan kopio viimeisestä koulutodistuksestasi sekä mahdollisista aikaisemmin suoritetuista yo-kokeista sekä lukitodistuksista, erityisjärjestelyjen päätöksistä tai asiantuntijalausunnoista. 

Ilmoittautuminen paikan päällä, Itätuulentie 1, lukuvuodelle 2017-18

 • jaksolle 4 (12.2.-9.4.18) ke 7.2. klo 14-17
 • jaksolle 5 (10.4.-1.6.18) ke 4.4. klo 14-17.

Aloitusinfo lukio-opinnot aloittaville lukion oppimäärän ja yo-tutkinnon suorittaville, to 7.12. klo 15.30, Itätuulentie 1, toinen kerros.

Verkkokursseille ja monimuotokursseille ilmoittautuminen

Sekä monimuoto-opiskelun kursseille että verkkokursseille voit ilmoittautua  Wilman kautta. Kirjautumalla Moodleen pääset kurssien työtilaan. Moodleen pääset samoilla tunnuksilla kuin Wilmaan ja Omnian sähköpostiin.

Verkkokurssit esim. TE01v

Verkkokurssit ovat koko lukuvuoden pyöriviä kursseja, joille voit itse ilmoittautua missä vaiheessa lukuvuotta tahansa (kuitenkin ennen vappua). Lähiopetusta ei ole, eikä suoritusta ole sidottu mihinkään jaksoon. Suoritat aikuislukiolla ainoastaan koeviikolla kurssikokeen opettajan Moodlessa ilmoittamana ajankohtana. Voit aloittaa milloin tahansa lukukauden aikana ja teet kurssin osasuoritukset viimeistään ennen jakson koeviikkoa.

Ilmoittaudu verkkokursseille näin:

1. Ilmoittaudu kurssille ensin Wilmassa. Verkkokurssit ovat alimmaisena kurssitarjottimella.

2. Valittuasi verkkokurssin kirjaudu Moodleen ja itserekisteröidy kurssille. Tai klikkaa Moodlessa kurssin työskentelyalue auki -> olet kurssilla.  Tutustu huolellisesti kurssin suoritusohjeisiin! 

Voit tulla kurssille itserekisteröitymällä, vaikket olisi etukäteen pystynyt ilmoittautumaan kurssille Wilmassa. Muista ilmoittautua kurssille myöhemmin.

3. Mikäli et suoritakaan kurssia, muista poistaa itsesi kurssilta.

Monimuoto-opiskelun kurssit esim. PS05

Monimuoto-opiskelun kurssit on sidottu tiettyyn jaksoon. Kurssilla on 5-6 lähiopetuskertaa sekä työskentelyä Moodlessa ja kurssikoe. Katso lähiopetustuntien ajankohdat. 

Ilmoittaudu monimuoto-opiskeluun näin:

 1. Ilmoittaudu kurssille Wilman kautta ennen jakson alkua.
 2. Käy Moodlessa, jotta järjestelmä tunnistaa sinut.
 3. Itserekisteröidy kurssille Moodlessa. Jos kurssille tarvitaan kurssiavain, lähettää opettaja sen sinulle Wilmassa kurssi-ilmoittautumisen jälkeen. 
 4. Tule monimuoto-opiskelun ensimmäiselle lähikerralle. Tällöin saat tarvittaessa lisäohjeita ja kurssiavaimen, mikäli et tätä ennen ole onnistunut kurssille ilmoittautumisessa.

Aikuislukion hinnasto ja maksuehdot

Espoon aikuislukion aineopiskeluun on otettu 1.8.2017 alkaen käyttöön uusi hinnasto aineopiskelijoille. Tutustu aikuislukion hinnastoon ja maksuehtoihin

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi