Abikurssit

Espoon aikuislukion abikursseilla ja AbiPro-kursseilla voit kerrata osaamistasi, valmistautua ylioppilaskirjoituksiin ja samalla vahvistat mahdollisuuksiasi menestyä jatko-opinnoissa.

Espoon aikuislukio järjestää elokuussa syksyn kirjoittajille sekä 2.-4. jaksolla päivässä ja illassa kevään kirjoittajille tarkoitettuja abikursseja. Niillä kerrataan ja syvennetään kirjoitusaineen tietämystä sekä harjoitellaan Abitti-kokeen tekemistä. Lisäksi kielistä, lyhyestä ja pitkästä matematiikasta sekä reaaliaineista tarjotaan myös syventäviä kursseja lähiopetuksessa ja verkossa. 

Abikurssit kesällä 2021

Tarjoamme äidinkielen, suomi toisena kielen, kielten ja matematiikan abikursseja myös elokuussa. Opintotarjotin julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.

Lähiopetuksen abikurssit lukuvuonna 2020-2021

Lähiopetuksen 2.-3. jaksolla voit kerrata ja syventää abikursseilla äidinkieltä (ÄI08, ÄI09) ja 3. jaksolla ruotsia (RUB08), englantia (ENA09), lyhyttä matematiikkaa (MAB09), terveystietoa (TE04) yhteiskuntaoppia (YH05) ja psykologiaa (PS06). Moodlen nonstop-verkkokurssilla voit kerrata ruotsia (RUB08), biologiaa (BI06) ja historiaa (HI07).

Lisäksi 4. jaksolla (15.2.-12.3.2021, 5 opetuskertaa, ei talvilomaviikolla) ennen kevään kirjoituksia tarjotaan lähiopetuksessa äidinkielen, englannin, pitkän matematiikan, fysiikan, kemian ja biologian AbiPro-kursseja. Espoon aikuislukion AbiPro-kurssit on tarkoitettu sinulle, joka tähtäät korkealle. AbiPro-kurssi on intensiivinen, ylioppilaskirjoituksiin valmentava kurssi, joka syventää valtakunnallisilla kursseilla opittuja taitoja. Osallistujien oletetaan osaavan hyvin lukion oppimäärän sisällöt. AbiPro-kurssilla on 5 kokoontumista, ei talvilomaviikolla. AbiPro-kurssin aikana opiskelija voi tehdä 1-2 harjoitus-ylioppilaskoetta. Koepäivät ovat pe 5.3. klo 9-15 ja pe 12.3. klo 9-15.

Tutustu:

PDF iconTapiolan lukio-opetuksen kurssitarjotin
PDF iconTapiolan lukio-opetuksen verkkokurssitarjotin

 PDF iconAbiPro-esite.

Ilmoittautuminen

Jos olet jo kirjoilla Espoon aikuislukiossa, niin ilmoittaudu kursseille viimeistään ennen 10.2. Jos opiskelet toisessa oppilaitoksessa, ilmoittaudu hyvissä ajoin ensin aineopiskelijaksi

Opintotarjottimet ovat Wilmassa nimellä 2. jakso Tapiola, 3. jakso Tapiola sekä 4. jakson AbiPro-kurssit.

Maksut

Opiskelu Espoon aikuislukiossa on varsinaisille opiskelijoille pääsääntöisesti maksutonta. Samoin kurssien opetus on maksutonta myös Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen ja Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun. Katso aikuislukion hinnasto ja maksuehdot.

Katso kursseista lisätietoa PDF iconEspoon aikuislukion opetussuunnitelma

Lisätietoja antaa
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
Sonja.Kurki@omnia.fi
Kirsi Paloheimo
Opinto-ohjaaja
0401267225
Kirsi.Paloheimo@omnia.fi