Espoon aikuislukion kurssit

Tutustu Espoon aikuislukion kurssitarjontaan ja valitse sellainen lukioura, josta sinä tykkäät – lakilla tai ilman!

Voit opiskella aikuislukiossa yksittäisiä kursseja, opintokokonaisuuksia tai opiskella koko lukion oppimäärän. Kursseja voit suorittaa lähiopetuksessa (tarvittaessa etäopetuksessa koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi) ja/tai verkkokursseina lukuvuoden aikana. Hyödyllisiä kursseja digitaalisiin yo-kokeisiin valmentautumisessa ovat abikurssit ja AbiPro-kurssit

Opiskelu on maksutonta Espoon aikuislukion tutkinto-opiskelijoille (lukion oppimäärää suorittaville), samoin Espoon kaupungin nuorisoasteen lukiokoulutuksen, peruskoulun sekä 10-luokkalaisten ja Omnian ammatillisen koulutuksen sekä VALMAN opiskelijoille. Muut aineopiskelijat maksavat aineopiskelumaksun. Katso aikuislukion hinnasto.

Valitse mieleisesi kurssi ja ilmoittaudu! Katso ohjevideo kursseille ilmoittautumisesta Wilmassa.

Opetussuunnitelma

Lukio-opintoja voi suorittaa aikuislukiossa ainoastaan 2016 voimaan tulleen aikuislukion opetussuunnitelman mukaan. Lukuvuonna 2021-2022 opintotarjottimilla 2016 OPS:n mukaiset kurssit merkitään w-etuliitteellä ja Wilmassa Lu16-etuliitteellä. Päivälukioiden opetussuunnitelman pakollisiin ja valtakunnallisiin kursseihin on yksi poikkeus: historian HI02 ja HI03 vastaavuudet ovat käänteisessä järjestyksessä.

Syksyllä 2021 otetaan käyttöön myös uusi opetussuunnitelma, jonka mukaan uudet opiskelijat aloittavat opinnot. Lukuvuoden 2021-2022 tarjottimilla uuden OPS:n opintojaksoilla ei ole etuliitettä, mutta Wilmassa käytetään Lu21-etuliitettä.

Lisätietoa saat oppaista ja opintotarjottimista.